0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: ендометриоза
« Отговор #20 -: Юли 22, 2010, 09:31:13 am »
Няма алтернативно лечение на еднометриоза с билки. Лечението е операция и последващ курс на лечение с лукрин/диферелин. А, най-добрия лек за ендоментриоза е бременност. Ако може след операцията веднага да се пристъпи към ин-витро или ако няма причина към опити за бебе, може да не се прилага курса с лукрина. Но при всички положения е препоръчително да има лечение.
От лукрина ще влезеш в критическата образно казано. Ще имаш всички симптони на този период от живота на една жена: изпотяване, сърцебиене, безсъние, топли-студени вълни, честа смяна на настроенията и т.н. Нищо от което да се умира, но не е приятно, това е безпорно. Изтърпява се обаче.
Re: ендометриоза
« Отговор #21 -: Август 03, 2010, 17:33:51 pm »
эдравеите искам да попитам аэ проведох лечение 6 месеца и искам да попитам кога ще ми доиде МЦ смисъл след колко дни.
*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: ендометриоза
« Отговор #22 -: Август 03, 2010, 17:57:40 pm »
эдравеите искам да попитам аэ проведох лечение 6 месеца и искам да попитам кога ще ми доиде МЦ смисъл след колко дни.

При всеки различно, но общо взето между 1 месец и 3 месеца, но най-вече не по рано от 2 месеца.
Re: ендометриоза
« Отговор #23 -: Юли 05, 2012, 16:06:09 pm »
Здравейте момичета,

През юли 2011 ми откриха киста на левият яйчник ( 4 см ) - как я откриха? Ами докато си бях на работа ми дойде цикъла и много се стреснах, тъй като бях останала с впечатлението, че ми идва по рано, но в последствие се оказа, че ми е дошло на време .... записах си час при гинеколожката ми ( докато бях в цикъл ) и ме прегледа на УЗ и от там установи, че имам киста. Яко шаш и паника ми вкара с тая киста. След като ми свърши цикъла отидох отново за да ме прегледа тъй като тогава не беше много сигурна ( мислеше, че е неспукан фуликул и че докато ми свърши ще се махне ). Отивам аз след цикъла и щрак КИСТА и ми каза, че трябва да се направи лапаро иначе нямало как по друг начин да стане. Тогава ми взеха всички изследвания - кръв за туморни маркери и микробиология. Всичко беше наред, без единият туморен маркер ( беше увеличен ). И така се стигна до мнението, че може би е Ендометриоза. Въпреки това ходих на още два гинеколога за да видя и тяхното мнение, тъй като от там където си ходя така ме наплашиха и натиснаха, че все 1 е на живот и смърт и трябва да се направи на момента.
И другите двама лекари потвърдиха казаното - че трябва да се направи лапаро, но когато и където аз реша.
И така до тук добре..... реших и в началото на октомври си я направих в Шейново ( при д-р Чалманов - с избор на екип ). Страхотен лекар   Много съм доволна от него ( преди операцията всичко ми обясни до най малката подробност ). След операцията ми ( на визитацията ) обясни как е минала какво точно е направил ( каза, че и на десният яйчник съм имала - 2 см. и отделно около червата е било огнището и ги е махнал ).
Около 10 - 12 дни си чакам хистологичният анализ за да може да ми каже дали ще се прибягва да инжекции. По принцип доки се надяваше ако се налагат инжекции да са само за 3 месеца и след това да забременея ....
По принцип за инжекциите съм чела и знам, че не са много Ок - смисъл има странични ефекти - виене на свят, топли и студени вълни, гадене.
А като цяло не съм имала никакви симптоми за кистата - цикъла си ми идваше на време, нищо не ме е боляло .... и доки много ми се чудеше как така са я открили без никакви симптоми.
1 година преди това имах HPV най ниска степен - имах раничка, която след 2 месеца изчезна. А и през това време пиех Биозин ( тъй като ми се случваше често да се разболявам ). Но самата киста доки каза, че най вероятно се е появила 1 - 2 месеца преди да отида и да ми я открият.

След като излезна хистологията се наложи 6 месеца да бъда на Золадекс. Изкарах курса...беше много тежко, защото всички странични ефекти бяха на лице. След последната инжекция ходих на преглед и доктора каза, че всичко е Ок. 72 дни след последната инжекция ми дойде и цикъла. Сега очаквам да ми свърши за да отида отново на преглед и да видим как ще действаме.
Re: ендометриоза
« Отговор #24 -: Ноември 16, 2012, 16:31:25 pm »
Здравейте,
тъй като на сестра ми и казаха че има ендометриоза и трябва да се оперира се чудим къде? Бихте ли ни посъветвали към кой доктор в София да се обърнем за съвет и къде да направим операцията?  :ask: