0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ендометриоза
« -: Януари 08, 2009, 23:34:23 pm »
искам да попитам-ендометриозата вид рак ли е?
*
Re: ендометриоза
« Отговор #1 -: Януари 09, 2009, 00:33:30 am »
Не мисля. Дано не греша. Погледни в съседния форум - там има доста информация. В общи линии това е разрастване на маточната лигавица извън матката, което води до стерилитет в чести случаи.
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: ендометриоза
« Отговор #2 -: Януари 09, 2009, 08:53:39 am »
Ендометриозата НЕ Е рак! Ето информация http://www.koog-vma.com/statii-3.htm
Ендометриозата се утановява само и единствено чрез оперативна намеса, при която се взима проба от тъканта и се прави хистологично изследване. Само то може по безпорен начин да постави диагноза Ендометриоза. Ако те интересува друго питай.
Re: ендометриоза
« Отговор #3 -: Януари 09, 2009, 14:09:16 pm »
благодаря за отговора,попитах,защото ми поставиха тази диагноза през септември,а когато насрочиха дата за лапаро аз се оказах бременна и сега ме е страх,четох много за тази болест,но никъде не прочетох рак ли е или не е.много благодаря-успех на всички.
Re: ендометриоза
« Отговор #4 -: Януари 09, 2009, 14:16:26 pm »
Най-доброто лечение на ендометриозата е бременност, тъй че спокойно и забрави за нея.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
Re: ендометриоза
« Отговор #5 -: Януари 28, 2009, 10:40:02 am »
Здравейте момичета току що се регистрирах,за да могаа и аз да контактувам с вас,а не само да чета,но проблема е че не мога много да се спавям със сайта,а пък всички пояснения  са на английски.Надявам се това съобщение да стигне до форума и до всички които са тук! :oops:Не знам как точно да си пиша с вас,но ще се опитвам.Аз също страдам от ендометриоза и скоро си сложих пурвата инжекция :(.Страх ме е не знам обаче защо! :oops:
Re: ендометриоза
« Отговор #6 -: Януари 28, 2009, 11:34:56 am »
 tzvete , добре дошла  :D!!
Както виждаш справяш се добре с писането  :wink:!!! А за ендометриозата няма какво да се стархуваш след като вече си започнала лечение  :crossfingers: всичко да е наред!
А ако си имаш другарче може да забременееш, ако това е най-доброто лечение както казва Ледена–Луна  :wink:
Успех!

Re: ендометриоза
« Отговор #7 -: Януари 28, 2009, 11:54:18 am »
Благодаря за приветствието Надеж!
А относно страховете ми това е че лечението го започнах 2 месеца след операцията,боя се да не е станало късно. Второто нещо е за това че той сутринта свърши в мен - да не ми се прецака действието на инжекцията или да забременея и да е проблемно и да трябва пак всичкия ужас на ново! :balk_145:
Re: ендометриоза
« Отговор #8 -: Януари 29, 2009, 18:53:27 pm »
Имаш излишни притеснения, мен също ме беше страх когато предстоеше лечението, просто защото изобщо не исках да ги слагам. В кайна сметка ги изтърпях и после разбрах че съм можела да действам веднага, ако стоеше дилемата дали да слагам инжекции или да правя ин витро, нямаше да слагам инжекциите. Както постъпих след втората си лапароскопия, не приложих никакво лечение, защото мислех след 3 месеца да стартирам, макар че се забавих с цяла година в крайна сметка успях да стигна до заветните 2 чертички от първи опит. Така че място за отчаяние и страхове няма, трябва ти само правилния лекар.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
Re: ендометриоза
« Отговор #9 -: Януари 30, 2009, 11:14:21 am »
Много ти благодаря Ледена луна!!! :D Хубаво е когато има кой да те подкрепи и успокои и да ти даде съвет!Благодаря и за това че я има тази тема,защото иначе човек може да се побърка от питане по болниците и да няма кой да му обясни :lol:
Доктора,който се грижи за мен се казва Божилов и съвсем скоро го открих!Незнам за него нищо само съм чувала,че е добър лекар!Първата операция ми я правиха в Шейново савем други д-ри,но им загубих следите :?
Re: ендометриоза
« Отговор #10 -: Февруари 18, 2009, 14:14:26 pm »
Някой да има излишен Золадекс :(
Re: ендометриоза
« Отговор #11 -: Февруари 18, 2009, 19:08:06 pm »
Золадекса не се поема от касатата, така че излишен сигурно няма.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
Re: ендометриоза
« Отговор #12 -: Март 29, 2010, 21:02:51 pm »
Здравейте на всички,аз също имам проблем с наличие на ендометриоза,за съжаление обаче от лутане,винаги при неподходящи доктори сега съм на такъв етап ,че незнам откъде да започна с лечението.Кистата ми е открита преди 12 год,определяна е като най различен вид ,от много различни доктори,лекувана съм с най ралични медикаменти без резултат,помня че един от докторите ми беше казал да провеждам профилактична ехография всяка година,и да следя да ли се увеличава кистата,в интерес на истината почти 5г вече я следя ,и е с едни и същи рамери ,което съвсем не ме радва ,защото все още си я има.Имах един период от 2 год в които кистата я нямаше,та в този ред на мисли искам да попитам ,има ли някой друг с моя проблем?Живея в Англия и нямам възможност да посещавам доктори всеки месец,но сам решила да предприема скорошно лечние тук.Извинявам се ,ако съм отегчила някой,но вече съм много отчаена след цялата информация ,която прочетох в Интернет.Благодаря на всички ,които биха ми помогнали със съвет.
Re: ендометриоза
« Отговор #13 -: Март 30, 2010, 22:28:30 pm »
ивели, здравей. Скъпа ако имаш нужда от съвет, то моя е крайно време е да се отървеш от гадната киста. Има много момичета с подобен проблем, но не си я отглеждат толкова дълго време, дори да е изчезнала за кратко. Явно това е ендометриоза -тя дреме и дали ще има киста или не проблема си стои. Намери добър доктор- оператор, защото лараскопията е най-ефикасен метод при наличие на киста (зависи колко е голяма) и след това медикаментозно подтискане. На запад знам,че по-рядко практикуват лапароскопия, но за махане на киста мисля, че няма по-добър начин. Не се отчайвай, действай бързо, и на мен ми махнаха две малки кисти малко след като разбрах, че са ендометриозни и сега дерзая с терапия на Золадекс. Успех!
*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: ендометриоза
« Отговор #14 -: Март 31, 2010, 08:56:07 am »
Ивели, първия ми съвет към теб е да прочетеш тази тема от самото и начало внимателно, за да разбереш какво всъщност е ендометриозата, какви са симптомите и оплакванията на момичетата преди да ги диагностицират, как се открива и поставя диагноза, как се лекува, какви са възможностите и рисковете, след като вече е подтвърдета диагнозата.
След това се насочи към добър специалист, който да те прегледа и да вземете решение дали трябва да се оперираш или не. Както не веднъж е споменавано тук, категорична диагноза "ендометриоза" се поставя на пациент само след лапароскопия и хистологично изследване на кистата. Всичко друго е гадаене и предположения. Лично според мен си се забавила твърде много с търсенето на компетентно мнение и решение на проблема. Желая ти успех от тук нататък!
Re: ендометриоза
« Отговор #15 -: Април 05, 2010, 09:12:23 am »
Здравейте,момичета искам да ви питам как се справяте с болките по време на цикъла ,а и след това.Какви лекарства приемате?Този месец болките ми започнаха към края на цикъла и продължават, док ми изписа свещички профенид,но те ме успокояват само за няколко часа.Болките са в ЛЯ.Вече ми писва от болки и от доктори.....но какво да се прави трябва да се боря до заветните :bfp:
*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: ендометриоза
« Отговор #16 -: Май 19, 2010, 13:19:50 pm »
Дали силно уголемен яйчник наистина е симптом на ендометриозата? Аз съм така /дори са ме питали дали не е наследствено нещо.../, а досега не е направено диагностициране 8O
« Последна редакция: Май 19, 2010, 14:12:41 pm от elma »
*
Re: ендометриоза
« Отговор #17 -: Май 19, 2010, 15:36:48 pm »
elma, не знам но при мен е факт че и двата яйчника бяха уголемени когато ми откриха и оперираха ЕМ, това беше лятото на 2006г. Началото на 2008г. месец-два преди да забременея бях на преглед при доктора, който ме оперира и проведе лечението - коментара беше че яйчниците са с нормален размер. ЕМ-та беше само на левия, но и някакви много малки кисти са ми махали от десния.....


*

    elma

  • *****
  • 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: ендометриоза
« Отговор #18 -: Май 19, 2010, 15:52:33 pm »
Благодаря, Малина!
Досега никой не е имал предположение за ендометриоза. Аз самата не знаех, че уголемен яйчник е симптом и като го прочетох честно казано се притесних...
Един от лекарите ми преди повече от 4 години доста притеснено ме попита за наследствена обремененост, но нищо повече не пожела да ми каже 8O
То аз си имам ПКЯ+ЛУФ, ама вече знам ли...тия кисти...ошашках се нещо сега. Въпреки че след раждането съм значително по-добре. Цикълът ми сравнително редовен и много по-лек.
Re: ендометриоза
« Отговор #19 -: Юли 22, 2010, 00:41:06 am »
Не мисля че уголемен яйчник е свързано с ендометриозата. Тя си е отделна тъкан, която може да е по него. Но не е като част от него.Според мен не може да се сбърка. Няма ли най- после някой да измисли лечение за тази гадост - ендометриозата. Не мога да свикна с мисълта, че докато не вляза в критическата ще ме мъчи. Кажете някакво лечение с билки или друго каквото знаете.Оперирана съм и сега ще съм на лукрин.Кажете как се чувствате от него.