0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Търся банка за кърма
« -: Януари 03, 2009, 12:18:29 pm »
Здравейте, аз съм от Пловдив и от няколко дни се опитвам да намеря банка за кърма или някъде където да мога да дарявам излишната, която бебка неможе да усвои. Вече съм замръзила почти 2литра, а имам и поне 6 бурканчета в хладилника, но бебка е на 1м. и няколко дни, изпива по 110-120мл. на хранене(храни се 5пъти на ден) и почти на всяко хранене ми остават по стотина милилитра. Направо вече съм се видяла в чудо :(. Нямам против да я давам и на някоя мама, която иска да си кърми бебето, но неможе, стига някой да има нужда. Някъде в нета видях за банка в София, но линка към сайта бил изтрит, така че нямам никаква връзка, ако някой има инфо нека пише. Хич не ми се иска да изхвърлям, все пак ценна течност е това.
Поздрави на всички! И честита нова година!!! Дано ни донесе повече здраве и късмет
*
Re: Търся банка за кърма
« Отговор #1 -: Януари 04, 2009, 13:30:26 pm »
Юлия, ако имаш място в камерата, съхранявай кърмата, не бързай да я даваш, можеш така до 3 месеца. Аз в началото също имах много кърма, бях замразила около 5 литра в авентските контейнери, но към 3-я месец намаля и започна да не стига на бебка и размразявах и дохранвах с нея. За съжаление вече свърши и от вчера дохранвам с АМ. Така че моя съвет е да замразяваш и пазиш за по-късно, ако не ти достига. Но ако все пак си решила да я даваш, аз живея в Пловдив и ще се възползвам от предложението ти.

Re: Търся банка за кърма
« Отговор #2 -: Януари 08, 2009, 13:48:14 pm »
Банка за кърма има само в София и се приема кърма след ред изследвания.
Аз бих те посъветвала просто да не цедиш до край гърдите след кърмене, а само до облекчаване на напрежението, за да може да ти намалее малко кърмата. Също както те е посъветвала Мая да замразяваш, но пробвай дали бебчето ще пие замразена кърма, ако не да не си правиш труда.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
Re: Търся банка за кърма
« Отговор #3 -: Януари 09, 2009, 21:57:41 pm »
Аз имам 20 литра замразени  :oops:. Накрая май ще я изхвърля. Така и не намерих на кого да я дам.

Re: Търся банка за кърма
« Отговор #4 -: Април 14, 2009, 17:31:21 pm »
Здравей, наистина за момента банка за кърма има само в София, но те така или иначе нямаше да вземат вече изцедената кърма. Там имат много строги изисквания, правят предварителни изследвания, имат минимум за количество на ден...сложно е.
Аз зададох същия въпрос преди време, бях препълнила две камери и вече превземах фризера на свекърва ми. Бях си докарала безумна хиперлактация от непрестанното цедене. За щастие обаче се намериха момичета, които да ме посъветват как постепенно да помогна на лактацията ми да се регулира естествено. Кърмата се произвежда на принципа на търсене и предлагане. Колкото повече бебето суче или майката изцежда, толкова повече кърма се произвежда. Ако в един момент майката започне да дохранва бебето, стимулацията на гърдите намалява и тялото получава сигнал, че не е необходимо да произвежда толкова кърма. Следователно кърмата намалява.
Аз направих следното, започнах да изцеждам само когато усещах напрежение в гърдите и то по малко, само до облекчаване. Постепенно кърмата ми се регулира и цеденето отпадна. От тогава кърменето се превърна в лесно и приятно преживяване и така вече повече от две години  :D
Ако храниш бебето си от шише с изцедена кърма, можеш просто да цедиш по по - малко. А изцедената кърма можеш да даваш и по нататък към твърдата храна. Можеш и за козметика да я използваш, вместо измиващ препарат във ваната на бебето. Кожата става много хубава и мека и е особено полезно за деца със склонност към атопичен дерматит  :)
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Търся банка за кърма
« Отговор #5 -: Април 17, 2009, 13:12:38 pm »
Благодаря за отговорите момичета, за съжаление този проблем вече не е проблем, защото кърмата ми съвсем спря и бебка даже изяде замразената кърма, сега вече е на АМ, но какво да се прави. Така било писано, все пак изкара 4месеца на кърма, колкото толкова. :)