0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
СУСТАНОН
« -: Март 01, 2006, 19:08:20 pm »
МОЛЯ ВИ ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА СУСТАНОНА, ИМА ЛИ МНОГО СТРАНИЧНИ ВЪЗДЕЙСТВИЯ
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: СУСТАНОН
« Отговор #1 -: Март 01, 2006, 23:31:27 pm »
Цитат на: zoi
МОЛЯ ВИ ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА СУСТАНОНА, ИМА ЛИ МНОГО СТРАНИЧНИ ВЪЗДЕЙСТВИЯ


Зой, я ми го напиши на латиница да видим какво ще издиря и фирмата производител също на латиница (не фирмата вносител обаче)  :)
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
sistanon
« Отговор #2 -: Март 02, 2006, 06:52:45 am »
БЛАГОДАРЯ ЗА ОТЗИВЧИВОСТТА!
SISTANON  доколкото си спомням се изписваше, но от една година не го намирам в аптеките, а не съм запазила кутийката. В момента
използваме /това ни дадоха като заместител/  OMNADREN - 250 -
инжекционен разтвор, в упътването има само адрес на производителя - произход Полша, но за вносител не мога да кажа нищо. Докато си правеше систанона сина ми разбрах, че се предлагал  същия продукт във вид на гел и се приемал чрез кожата. /информацията ми е от чужбина - имах онлайн връзка с хора от клуба на болни с това заболяване, но езиковата бариера, не ми позволи да се запозная по обстойно, самата терминология ми е доста чужда/Но при запитване в аптеките никой нищо не беше чувал. Касае се диагноза
синдром калман - липса на тестосторон, но доколкото имам информация
тези хормони имат странични действия и по - специално руши се
костната система. Искам повече информация и за това дали ще може да има деца /той е на 27 г./ тъй като лекарят който го установи заболяването, каза, че може би ще има, но се нуждаел от сложно и продължително лечение. Извинете, че се отнесох, но мъката ми е голяма. Благодаря
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
СУСТАНОН
« Отговор #3 -: Март 02, 2006, 07:17:24 am »
Цитат
КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕТЕ ЗА SUSTANON 250

Прочетете внимателно инструкцията преди употреба на медикамента. На гърба на листовката ще намерите както допълнителна информация за Sustanon 250,така и някои общи напътствия при употреба на медикаменти. Ако имате допълнителни въпроси, потърсете съвета на лекар или фармацевт.

Вашето лекарство

Вашето лекарство се нарича Сустанон 250.Във всяка ампула се съдържат 30 mg тестостерон пропионат, 60 mg тестостерон фенилпропионат, 60 mg тестостерон изокапроат и 100 mg тестостерон деканоат, разтворени във фъстъчено масло. Масленият разтвор съдържа също 10 процента бензилов алкохол.

Цветът на Сустанон 250 е светло-жълт към жълт.

Сустанон 250 спада кум група лекарства, наречени андрогени.

N.V. Organon Oss,The Netherlands

Как действа Сустанон 250 и за какво се използва

Активните вещества на Сустанон се превръщат във вашето тяло в тестостерон. Тестостеронът е естествен мъжки полов хормон, необходим за нормалния растеж, развитие и функциониране на мъжките полови органи и за развитие на вторичните полови белези. Препаратите, съдържащи тестостерон, обикновено се предписват когато организмът не е в състояние да произведе достатъчно естествен хормон.

На обратната страна на листовката ще намерите допълнителна информация за Сустанон 250 и какво е клиничното му приложение.

Преди да използвате Сустанон 250

Възможно е Сустанон 250 да не подходящ за вас, ако сте алергични към една или повече от съставките на Сустанон, ако имате тумор на простата или гърдата. е необходим при употреба на лекарството от деца, тъй като заместителната терапия с тестостерон може да предизвика преждевременно полово съзряване и да забави растежа. e необходимо и в някои други случаи. Ето защо, информирайте Вашия лекар, ако някога сте боледували от:

Строг лекарски контрол

Медицинско наблюдение


сърдечни заболявания;

бъбречни заболявания;

високо кръвно налягане;

епилепсия;

главоболие, дължащо се на мигрена;

оплаквания от страна на простата, например трудности при уриниране.

Едновременната употреба

Ако сте бременни, кърмите

Злоупотребата с андрогени с цел подбряване резултатите в спорта повишава сериозно риска от увреждане на здравето и трябва да бъде предотвратявана.

Правилна употреба на Сустанон 250

Това лекарство се инжектира само от лекар или медицинска сестра. Обичайната доза е една инжекция от 1 ml на 3 седмици. Инжектира се дълбоко вътремускулно (например в седалищната област, горната страна на бедрото или мишницата). Няма причини за особена тревога при поглъщане на Сустанон. Въпреки това, потърсете лекарски съвет.


повишено сексуално желание;

задържане на течности в тъканите, което обикновено се изразява в образуване на отоци в областта на лактите и глезените;

местни реакции на мястото на инжектиране.

В каква доза и къде си прилага Сустанон 250?

Какво да се прави при поемане на свръхдоза?

Възможни странични действия на Сустанон 250

Общи странични действия:

При мъже


ненормално продължителна и болезнена ерекция;

нарушения в образуването на сперма;

отделяне на по-малко сперма при полов контакт.
При възрастни хора


проблеми при уриниране.

При деца


преждевременно сексуално развитие

увеличаване на пениса

по-чести от обичайното ерекции;

забавен растеж.
Потърсете консултация с лекар, ако страничните действия ви безпокоят или продължават. Важно е също да информирате лекаря или фармацевта си, ако настъпят каквито и да е други необичайни или неочаквани симптоми по време на лечението със Сустанон.

Как да съхраняваме лекарството

Пазете ампулите Сустанон 250 в оригиналната опаковка и на безопасно място, далеч от деца. Проверете дали върху опаковката не са указани специални условия на съхранение. Срокът на годност (понякога посочен като “exp.”) е отбелязан върху ампулата. След изтичане на този срок не използвайте Сустанон 250.

 

Гръб на листовката (превод от английски)

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СУСТАНОН 250

Сустанон 250 съдържа четири сходни съставки, които се активират от вашия организъм чрез превръщането им в тестостерон. В зависимост от особеностите на съставките, това става по-бързо или по-бавно. Чрез комбинирането им се осигурява едновременно бързо начало на действие и голяма продължителност на ефекта (около 3 седмици).

Тестостеронът е естествен мъжки полов хормон, произвеждан предимно в тестисите. При мъжете той предизвиква развитие на вторични полови белези (брада, дълбок глас, мускулесто телосложение), половото поведение и възпроизводителните способности. Ако организмът не е в състояние да произведе достатъчно тестостерон, мъжките полови белези се променят. Недостиг на тестостерон настъпва при нарушена функция на тестисите. Недостигът може да се дължи и на смущения във функцията на хипофизата (жлеза с размери на бобено зърно, разположена в основата на черепа), тъй като тази жлеза произвежда хормона, който управлява производството на тестостерон от тестисите.

Сустанон се използва в случаите, когато вашият организъм произвежда много малко тестостерон.

ОБЩИ НАПЪТСТВИЯ ПРИ УПОТРЕБА НА МЕДИКАМЕНТИ

: : :

Този препарат ви е предписан единствено за лечение на настоящето заболяване. Не трябва да се прилага за лечение на други страдания.

Никога не предостъпвайте своето лекарство на други лица и не използвайте медикаменти, предписани на други пора.

Информирайте лекуващия лекар какви други медикаменти приемате в момента. Винаги носете медицинския си картон, в който се посочени предписаните ви лекарства. Това е от особено значение в случай на инцидент.

Неупотребените лекарства следва да се върнат в аптеката.

Запознайте хората, с които съжителствате, с информацията от тази листовка.

Информацията е актуализирана за последен път през декември 1995 г.

При отпечатването на листовката долният текст се разграничава ясно от частта, предназначена за пациента.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЛЕКАРЯ

Настоящата информация е извадка от съответната инструкция за предписване на медикамента.

Показания

Дозировката и честотата на приложение трябва да се съобрази с индивидуалната реакция на пациента.

Обикновено една инжекция от 1 ml на три седмици е достатъчна.

Метод на приложение

Sustanon 250 се инжектира дълбоко интрамускулно.

Тъй като веднъж отворената ампула не може да бъде затворена при условия на гарантирана стерилност, инжекционният разтвор трябва да се използва веднага след отваряне на ампулата.

Ето това намерих за лекарството. Надявам се да е от полза.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    polim

СУСТАНОН
« Отговор #4 -: Март 02, 2006, 15:44:51 pm »
Сустанон може да намерите в Турция,има го почти във всяка аптека!
*
СУСТАНОН
« Отговор #5 -: Март 06, 2006, 11:38:28 am »
Аз също имам питане за Сустанона. Мъжа ми също беше, на Сустанон, сега вече на заместителя Омнадрен. Всичко това е предписано от лекар, но ето какво намерих в една статия тук

Цитат
Важно е да се знае,че мъже, които приемат андрогени (стероиди) било то орално или чрез инжекции (за боди билдинг) – те затварят производството на хормони, стимулиращи сперматогенезата.


Сега не мога да разбера, в крайна сметка помагат или му вредят тези лекарства. :roll:

П.П. Правена е една спермограма ВМИ Пловдив при която диагнозата беше точно азооспермия. Предстои една в Торакс, само, че го изчаквам да се накани, че е срамежлив :oops: [/color]




*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
СУСТАНОН
« Отговор #6 -: Март 06, 2006, 18:15:39 pm »
Цитат на: charming
Аз също имам питане за Сустанона. Мъжа ми също беше, на Сустанон, сега вече на заместителя Омнадрен. Всичко това е предписано от лекар, но ето какво намерих в една статия тук

Цитат
Важно е да се знае,че мъже, които приемат андрогени (стероиди) било то орално или чрез инжекции (за боди билдинг) – те затварят производството на хормони, стимулиращи сперматогенезата.


Сега не мога да разбера, в крайна сметка помагат или му вредят тези лекарства. :roll:  [/color]


Помагат!!!!! Цитата който си дала е за мъже без репрудоктивни проблеми. Щом са му изписани значи има някакъв хормонален дифицит който трябва да бъде компенсиран с медикаменти. Логиката е както при жените. Успокой се. А Сустанона и Омнадрена са едно и също просто различни фирми производители. Успех!!!  :D
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
СУСТАНОН
« Отговор #7 -: Март 07, 2006, 10:49:13 am »
Да знам, че са едно и също, даже с Омнадрена е по-добре. Иначе мерси за отговора действително не се сетих, че е възможно да е като при жените :oops:




*
Re: СУСТАНОН
« Отговор #8 -: Март 07, 2006, 22:40:29 pm »
Цитат на: zoi
МОЛЯ ВИ ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА СУСТАНОНА, ИМА ЛИ МНОГО СТРАНИЧНИ ВЪЗДЕЙСТВИЯ


Зои относно странични въздействия - при него няма такива, нито от Сустанон, нито от Омнадрен.