0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

  chapla

 • ***
 • 217
 • хубавица-умница
За обръщането гръб-корем
« -: Декември 22, 2008, 10:27:06 am »
Нямам възможност да прочета всичко, може някъде да има мнения по въпроса, но искам да ви питам, мамчета, на колко месеца започнаха да се обръщат вашите бебоци? Четох на Бърди червените флагчета, не виждам такова при нас, но дъщеря ми утре става на пет месеца, а едва-едва се обръща, и то понякога, на една страна, веднъж опита от гръб на корем, но явно се страхува... Е, и аз не съм много настоятелна, признавам си, но все пак се притеснявам малко, нали пише, че на тая възраст вече трябва да го правят!?
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*
Re: За обръщането гръб-корем
« Отговор #1 -: Декември 22, 2008, 15:31:23 pm »
Според мен щом всичко друго е наред нямаш повод за притеснение.Всяко бебе си е различно, едни се обръщат по рано други по късно,това не значи ,че им има нещо.Никола се обърна за пръв път от гръб по корем една седмица преди да стане на 4 месеца и на мен ми се стори ,че се уплаши ,защото се разрева. След това 2 седмици нито един път не се обърна.После започна изведнъж да се преобръща така ,че сега ме е страх да го оставя сам :lol:.
Знам,че има някакви упражнения които се правят за обръщането но ние не сме ги правили.Остави я ,тя самичка ще се справи. :)
*

  lady_11

 • *****
 • 3217
 • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: За обръщането гръб-корем
« Отговор #2 -: Декември 22, 2008, 15:41:39 pm »
Цитат
Е, и аз не съм много настоятелна, признавам си, но все пак се притеснявам малко, нали пише, че на тая възраст вече трябва да го правят!?


Бе я се радвай на детето си и стига чете статистики. Бебето не е робот! Ще се обърне.
*
Re: За обръщането гръб-корем
« Отговор #3 -: Декември 22, 2008, 15:53:34 pm »
Ще се обърне, споко. И моята дъщеря късно се обърна. така и вече даже не помня кога всъщност се обърна, но уверявам те - в момента се обръща накъдето си иска, и на главата си се мъчи да застава даже :wink:
*
Re: За обръщането гръб-корем
« Отговор #4 -: Декември 22, 2008, 22:32:40 pm »
То и аз за това питах Бърди, че ние сме на 5,5м., а още не можем. Даже сме и по-тежък случай. Оставям го на хълбок и ни напред ни назад. Никакъв интерес за обръщане няма.
Бърди каза, че ще се обърне. С упражнения не ставало.
Така че споко.

*

  chapla

 • ***
 • 217
 • хубавица-умница
Re: За обръщането гръб-корем
« Отговор #5 -: Декември 31, 2008, 16:47:30 pm »
Благодаря ви, момичета! Честита Коледа и спокойна година да е следващата и вярвам, че ще има много повече мами на дългоочаквани бебенца!
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*
Re: За обръщането гръб-корем
« Отговор #6 -: Януари 07, 2009, 18:38:34 pm »
За да не отварям нова тема ще пиша тук.
Нормално ли е бебе на няма и 1 месец да се обръща от корем по гръб ( обратното на това което ви е питала chapla). От няколко дни почнах да я слагам по корем на леглото, като още неможе да се изправи на ръце което си е нормално. Главата си я вдига от доста време, но вече се обърна поне 5 пъти  :lol:


*
Re: За обръщането гръб-корем
« Отговор #7 -: Януари 08, 2009, 00:13:01 am »
При нас са двете крайности. Тя се обърна много рано, нямаше 3 м., а той на 6 още не можеше. Тя пропълзя на 4-5, а той много след като проходи, но затова пък проходи преди нея. Изправи се 3 месеца след нея. Толкова е индивидуално всичко.
« Последна редакция: Януари 08, 2009, 00:15:46 am от cygnus »