0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Позицията на д-р Щерев!
« Отговор #20 -: Февруари 20, 2009, 14:31:45 pm »
Аз все повече се убеждавам, че в тезата на д-р Щерев има голяма доза здрав разум. Нито съм негова пациентка, нито смятам да бъда, но факт е, че фондът, който все пак се направи, не е достатъчно добре обмислен /да не кажа, че е прибързан/. Затова и сега възникват толкова въпроси без отговор и препирни. Със бързи мерки може да се помогне на няколко човека сега, но с добре обмислен план /закон/ проблема може да се реши завинаги. Не говоря конкретно за законопроекта на д-р Щерев - не съм подробно запозната. Просто разбирам тезата му.
*

    Eti76

  • ***
  • 158
  • Координатор на Фондация Искам бебе за Пловдив
Re: Позицията на д-р Щерев!
« Отговор #21 -: Февруари 20, 2009, 20:05:40 pm »
svetili, здравей! Извини ме за поправката, ама Фонда, който сега се случва, не е съвсем фонда, който ние предлагахме, нека да е ясно. Именно от това идват проблемите (до колкото има и тепърва ще има такива). Вярно е, че напредък има и все пак това е много добре. Но не знам до колко подробно си чела законопроекта, предложен от Зачатие, Искам бебе и т.н. и който НЕ БЕШЕ приет. Сега се направи Фонд, да, същото е заглавието, но съдържанието, не е същото. Предложената от нас структура на управление на фонда, въобще не е спазена!!! Да, има тъй наречен "Обществен съвет", но той е такъв само по име, но не и по смисъл! Защото в него са на едно място и лекарите и представителите на пациентските организации(и те са малцинство). А идеята беше да има 7 членен обществен съвет, който да е контролен орган. А отделно да има 5 членен медицински съвет. А фонда да се управлява от Управител и той да е изборна личност, която ако не си върши добре работата, да може да бъде сменян. А така желаните от нас контролни функции на пациентските органиизации, поне според мен, сега не са предоставени! А това е съществена разлика между "нашия" проектозакон за фонда и сегашния Фонд. А за Директора, който ще се назначи от Министъра на здравеопазването и ще се "атестира" на всеки 3 години, това какво е?!?
Та попрочети, моля ти се, преди да пишеш и намери 3-те разлики между законопроекта, който не беше приет и сегашната форма на фонда (само че, за съжаление, разликите не са само 3!!!).
И накрая, искам да кажа, че това не е някаква официална позиция на Искам бебе, а моята лична. Ей така, като на пациент!
Не губете ВЯРА, НАДЕЖДА винаги има, докато е жива ЛЮБОВТА:)
Re: Позицията на д-р Щерев!
« Отговор #22 -: Февруари 22, 2009, 17:50:41 pm »
Ок признавам,че не следя подробно ставащото. Но слушах мнението на д-р Щерев тогава в БТВ и трябва да призная, че ми изглеждаше доста добре обосновано, въпреки че се бях настроила срещу него в началото. Не знам дали го е грижа за пациентите или просто иска да прекара собствения си закон, просто доводите му бяха по-силни от тези на опонентите.
Извинявам се ако съм обидила някой. Ще гледам да не се изказвам неподготвена повече. :oops: