0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Майчин дом-София!
« -: Декември 17, 2008, 21:30:24 pm »
Здравейте,момичета! Отварям тази тема защото ми се налага да отида в Майчин дом за да си направим изследвания с моя мъж -генетични и понеже не съм от София от два дена званя по телефона но никой не отговаря  :balk_149: а искам да си запазя час при д-р.Кременски.Чудя се какво става дали някой може да ми каже да не би телефоните да са променени.Ако някой знае нещо по въпроса нека ми пише  :balk_173: :bighug:

*
Re: Майчин дом-София!
« Отговор #1 -: Декември 17, 2008, 23:10:15 pm »
Сега е най-неблагоприятният период...
Много от лекарите взимат отпуска преди Коледа, проф. Кременски също може да е от тях.
Секретарката му, ако е същата която беше през април, е много зле, т.е. работи само когато професорът е там, иначе не вдига телефона, груба е, не отговаря, пуска силно музика, та да не можеш да я чуеш...
Бих те посъветвала да оставиш посещението в Майчин дом след Нова година, в тези 3 +2 "работни" дни...
Спешно ли ти е?
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
Re: Майчин дом-София!
« Отговор #2 -: Декември 19, 2008, 21:55:55 pm »
Сега е най-неблагоприятният период...
Много от лекарите взимат отпуска преди Коледа, проф. Кременски също може да е от тях.
Секретарката му, ако е същата която беше през април, е много зле, т.е. работи само когато професорът е там, иначе не вдига телефона, груба е, не отговаря, пуска силно музика, та да не можеш да я чуеш...
Бих те посъветвала да оставиш посещението в Майчин дом след Нова година, в тези 3 +2 "работни" дни...
Спешно ли ти е?
Не не ми е спешно знам че в момента не е най-подходящото време,но исках да се обадя да си запазя час за след Нова година и ми е много странно че не отговаря никой и се чудя какво става!

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Майчин дом-София!
« Отговор #3 -: Декември 19, 2008, 21:57:49 pm »
Направи ги в Пловдив.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Майчин дом-София!
« Отговор #4 -: Декември 20, 2008, 14:46:10 pm »
Направи ги в Пловдив.
В София не е ли по-добре?А за Пловдив някакви кординати къде по точно!?

*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Re: Майчин дом-София!
« Отговор #5 -: Юли 31, 2009, 15:59:23 pm »
Здравейте, момичета!

Трябва да си намеря гинеколог, който да ми вземе цервикален секрет за микоплазми, уреаплазми и хламидии.При д-р Стаменов съм, но те излизат отпуска.В Майчин дом може ли някой да ми вземе.Сещам се и за Св.Панталеймон до НДК, но може ли да им се има доверие, че правилно ще вземат.
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
Re: Майчин дом-София!
« Отговор #6 -: Август 01, 2009, 16:03:11 pm »
Здравей! Ако си от София можеш да провериш...би трябвало да може!Аз ходих там да си правя генетични изследвания все пак там са все добри специалисти! :ask: :balk_103:

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Майчин дом-София!
« Отговор #7 -: Август 02, 2009, 01:13:24 am »
В Св. Панталеймон може. Аз съм ходила там за всичи изследвания при д-р Стоян Борисив/от МД/ преди 3-4 години, доволна съм много от отношението му.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: Дали съм бременна? - 2-ра част
« Отговор #8 -: Април 24, 2010, 10:42:29 am »
   Здравейте момичета!
Пиша да ви информирам за невежеството в  "майчин дом"-София...вече ви писах,че съм бременна и даже получих честитки..Уви в майчин дом вместо подпомагане и реална оценка на състоянието ми след три прокървявания ,получих единствено психически тормоз,граничещ с изтезание с цел да се съглася на абразио.Извинете ме за резкия тон,но съм доста афектирана..Препоръчвам ви да отидете ,където и да е да ви следят бременността само не и в "майчин дом"..Ето и моята история накратко:
  По мои изчисления трябва да съм била в пета седмица,когато получих първото кървене..Отидох в спешното.Там някакъв дъртак  се развика,че "това' било мензис и изобщо не могло да бъде сигурна дали съм бременна,защото две черти на теста винаги имало./???!!!! 8O/Следващите дни ходих при Петров във поликлиниката на първия етаж.По принцип съм при Клисурски,но тогава беше болничен..В четири последователни дни не можа да види ,нито той нито разни други плоден сак,а си правих 2 изследвания и калкулатора показа,че хормона се удвоява на 39.6 часа..В спешното бяха видяли "някакво си сакче"все пак,а долу се чудеха какво изобщо са видели в спешното?!!!Както и да е в един от следващите дни ме прегледа друг "лекар",който по собсвените му думи бил "късметлията "дето видял бебето и всияко си отговаряло по седмици..Всичко било наред..петров ми изписа сутрин и вечер по два утрогестана..За зла участ след нчколко дни получих кървене отново и Петров каза,че било кухо яйце и се налага спешно абразио..На следващия ден чаках 2.3 часа пред 210 кабинет за хоспитализация..Когато влезнах в кабинета ме прие сърдита лелка,на която след като и казах,че от болницата искам потвърждение за състояниетоп ми преди абразиото,злобно изсъска,че не съм за този кабинет и ме изпрати в 216 кабинет на видеозон.Като влезнах там едвам уговорих други две лели да ме прегледат,защото са ме изпратили при тях.Те пък спореха,че съм за 210 кабинет..както и да е направихаотново,за  ми снимка и заклиучиха,че има голямо отлепване..
  Върнах се 210 каб.После се качих в болницата на петия етаж..Малоумията и дебилизма на персонала,обаче не свършват до тук..Първото,което ми казаха на етажа за четирите снимки,които представих беше че те са със "съмнително качество".Един вид ходиш да плащаш по 25лв.за ехограф,което изобщо не ти е от полза.Там просто отчитата нчкаква дейност,колкото да си вземат заплатата накрая и ей така си запълват времето с изгрички на "чичо доктор"..На 5-я етаж една специализантка след преглед на техния ехограф потвърди диагнозата "кухо яйце"..Каза ми,че има жълтъчно тчло,което е огромно,а няма ембрион..Бях се подготвила за абразио на другия ден,когато между другото беше и рожденният ми ден..Държаха ме гладна и жадна до 12ч.и от предишния ден...Дочаках вездесъщия преглед "по средата" на рожденния ми ден-гладна и жадна...Прегледа ме някакъв си дуковски..На 33г.съм,а за първи път в живота си чух,че имам двурога матка/а и друг път съм била на абразио там/...Установо и някакъв извънредно удебелен септум/преграда/,за която се усъмни,че може да е миомен възел..За капак на всичко заяви,че ЯСНО СЕ ВИЖДА ЕМБРИОН...В този момент нервите ми НЕ издържаха,но си замълчах..Някаква д-рка с К.,каза че можело да се изчака за евентуална поява на сърдечен ритъм..изпратиха ме пред 223 кабинет за консултация с анестезиолог..Там гнева и мъката ми се отприщиха и си поплаках..Едвам говорех докато нахаканата анестиложка ме разпитваше за болести,алерги и други такива..Дойде мъжът ми и се качихме заедно да говорим с дуковски...Онзи каза,че на другия ден абразиопто е задължително,всякаш К. не беше казала преди 30мин.,че ще изчакат...Същата К.,вчера преди да ме пуснат да се прибера вкъщи за два дни,преди да назначи абразиото за понеделни,даже не си направи труда да пусне звука на ехографа.Домързя я да натисне едно копче?!!!И то в момент,когато става дума за човешки живот?!!!даже си говореше по джи ес ема с дъщеря си ,докато ме преглеждаше...Последната и реплика със специализантката беше че в матката ми било пълно с "такива красоти",като за предпоследната мога да твърдя,че преглеждаше доста грубичко..
   При това положение момичета ще откажа абразиото,ще абортирамн с хапчета след преглед с частен лекар/световно доказан/и КРАКЪТ МИ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СТЪПИ В "майчин дом"..
    Успех на всички и добре подбирайте шаманите и фелдшерите...Изобщо най-добре посещавайте специалисти,но не и от майчин дом.Там лекари не съществуват..Единствено шамани,които "хвърлят боб",за да разберат "как си"?!!!Представете си даже ми бяха казали сама да преценя далиу ми правят абразио или не ,при положение,че вече бях подписала съгласието?!!!В майчин дом НЕ може да разберете даже дали сте бременни,момичета...В такава държава живеем..Имам чувството,че в "майчин дом" са стигнали комунизма,не работят=играят си на чичо доктор ,а искат и парички?!!!Кой плаща за да го гледат умно и да му дрънкат глупости...Там е,като да гледаш и да не вярваш на ушите си..Това е-даже миналата нощ една жена избяга през нощтта и е родила у тях сама..Не се учудвам,може би и тя е имала повод да се усъмни във "високия специализъм" и "златните ръце" на шаманите от "майчин дом"...
Re: Дали съм бременна? - 2-ра част
« Отговор #9 -: Април 24, 2010, 10:47:04 am »
  Само още две изречения:
Като постъпих ми спряха прогестерона и казаха ,че абразиото ще е в сряда,а преди два дни някакъв шеф-професор ми изписа фолиева киселина...Не искам да коментирам,ония хорица сигурно не са ходили на очен лекар или просто имат някакви проблеми с психиката... :ask:Определено не ги слушат главите там..
*
Re: Дали съм бременна? - 2-ра част
« Отговор #10 -: Април 24, 2010, 11:16:40 am »
Пандора, поуспокой се малко ...
Не мисля, че в твоята ситуация се налага абразио, особено в толкова начална бременност. Ако нещо има да става, по-добре да се случи спонтанно, пък после преглед и ако се налага лекарска намеса, тогава.
Все пак дано всичко се развие в добра посока  :crossfingers:
За останалото ... за съжаление не мога да се учудя :(

П.П. Имаш възможност да редактираш поста си до 2ч, ако искаш нещо да добавиш.
*
Re: Дали съм бременна? - 2-ра част
« Отговор #11 -: Април 24, 2010, 15:02:33 pm »
Мила аз преживях подобни емоции преди 2 седмици.До последно си бях с бебенце и картон ми направиха,на снимка на плода ме пратиха и там друг доктор ми съобщи че нямало никакъв плод , това бил неспукан фоликул.Аз също кървех ,бях на ПРегнил,Дуфастон и т.н но не се задържа -6г.сЧувствах се като пребита и т.нРазбирам те напълно,те понякога си го карат просто да мине смяната,а как се чувсват пациентите...

Re: Дали съм бременна? - 2-ра част
« Отговор #12 -: Април 24, 2010, 16:39:46 pm »
Благодаря ви за подкрепата и разбирането./все пак в 7-ма седмица те ту виждат ембрион ту не виждат или обратното-през ден 8O/За мен това са екземпляри,които са си взели дипломите с по една па4ка от по десет лева или по партийна линия/някога/.най-малкото вси4ки глупости,които ми наговориха ме изтощиха психи4ески тотално.4увствах се,като парцал до момента в който не се прибрах в къщи и не поговорих с приятели и роднини-все адекватни хора..Мъжът ми се шегува,4е съм трасформър..Един ден с бебе,на другия -НЕ ту с двурога матка-ту не 8O..след първите няколко контакта с ония,4овек се разколебава в доверието си към тях и запо4ва да се съгласява с тях като с луди,4е току им прещракала са4мата и ти направили нещо..Пък и достойнството им едно такова крехко,..Сакън да не им накърниш даже с намек "4естта" на "високия професионализъм"...То и при пове4ето луди тия моменти са много деликатни..Само дето похар4их куп пари и си загубих времето,дали не и работата -още не знам...
   Живеем в държава,в която всеки се спасява "поедини4но" и както може..хап4етата за аборт са забранени в бг и ги няма по аптеките..можете ли да ме насо4ите за последно мнение към някой лекар дето не е сляп и няма раздвоение на ли4ността  
« Последна редакция: Април 24, 2010, 18:20:36 pm от Пандора »
Re: Дали съм бременна? - 2-ра част
« Отговор #13 -: Април 24, 2010, 18:25:27 pm »
Здравей Пандораю Казвам се Десислава и прочетох писмото ти От няколко месеца се опитваме с мъжът ми да си направиме бебе (второ)юПървата ми бременост беше много  изключително много тежка Лежах на задържане в Майчин дом 3 месеца и слава богу всичко завърши благополучною Напълно те разбирам и подкрепям-и ти свалям шапка за тези думи, които заслужават хората които са се отнесли с теб по скотскию Аз лично съм била под наблюдение на д-р Истатков в майчин дом и той спаси синани Нищо не ми поиска като пари Ние от благодарност му дадохме 100 лв(беше преди 8 години) Върнах се и родих в град Пазарджик от където съм родом Повярвай ми не усетих че съм родила Д-р Чолаков е един от най- добрите и внимателни гинеколози в Пазарджик В момента живея в Москва Тук наистина медицината(гинекологията) е на много високо ниво Надявам се да съм ти помогнала и вярвай - всичко ще се нареди Вярата е нещо огромно и велико


С Уважение Деси

С уважение
Re: Дали съм бременна? - 2-ра част
« Отговор #14 -: Април 24, 2010, 20:11:11 pm »
Пандора,аз ходя в клиника "Щерев" и съм доволна. Разбират си от работата, пари на ръка не се дават - плаща се на касата. Внимателни са и всичките им доктори имат по една или няколко специализации в чужбина. Занимават се най-вече с репродуктивно здраве и със сигурност са се научили да разчитат образите от узи-то. Ако искаш отиди и там да те погледнат - телефона им ще откриеш в google, защото става само с предварително записан час, но ако кажеш, че е спешно ще те вмъкнат м/у часовете. Успех от сърце.
Re: Майчин дом-София!
« Отговор #15 -: Април 28, 2010, 18:56:53 pm »
Здравейте ,отново.
  Видях,че модераторите са преместили постовете ми в тази тема,но се радвам,че не са ги премахнали,защото много държа на това мнението и историята ми да се виждат в нета от хората..
  Искам да ви кажа,че въпреки това,че бях много афектирана,когато писах постовете-мнението ми си остава същото..Никак не съм доволна от "майчин дом"-това е.Отидох в св.София,но не на "Щерев",а държавната-бивша "тина киркова".Там докторите бяха внимателни,постоянно се интересуваха от състоянието ми и когато споменах какво ми се е случиха,не казвам кой но сподели,че се срамува от това,че съществуват "такива колеги"..това е-поставиха ми диагноза Missed abort.Там ме преглежда д-р Мажена Панова-завеждащ отделение "патологична бременност " и съм доволна..Скоро имаше едночасово интервиу по телевизията с нея..Не само тя,а целият екип от акушерки и лекари следяха състоянието ми,на мен и другите от стаята..След абразиото нямах даже кървене нито каквато и да е болка..Оказа се,че още миналия път когато преди две години и половина бременноста ми беше със същия край/частична мола/ "великите умове " :lol: от "майчин дом" е трябвало да ми назначат генетични изследвания и разни други/които се правят в тамошната лаборатория/,ама някак са пропуснали???!!! 8O 8O Освен всичко,вече не съм в първа младост,нямам деца ...Сега повече от година не можех да забременея,а когато се случи-същото,като преди!!!!Освен ид**ти онези от майчин дом имате ли идея как по-точно да ги нарека?!!Преценявайте сами,но там всичко е губене на време ,пари,нерви...Ей така ни съсипват живота и бъдещето разни в милата ни родина,нашата държавица...България ...
« Последна редакция: Април 28, 2010, 19:04:37 pm от Пандора »
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Майчин дом-София!
« Отговор #16 -: Април 28, 2010, 20:38:42 pm »
Пандора, съжалявам много за ужаса който си преживяла, но в МД-София работят и много кадърни, сърцати и прекрасни лекари.Неможе да слагаме под един знаменател всички. Навсякъде има и от двата вида хора и дано все по-малко хора попадат на първите.


От сърце ти желая никога вече да не преживяваш всичко това и скоро да се радвате на вашите дечица.
Re: Майчин дом-София!
« Отговор #17 -: Април 29, 2010, 09:04:02 am »
Lisko,благодаря за подкрепата.За жалост ,обаче не всичко е така както изглежда.
  Аз доста дълго посещавах "д-р' Клисурски.Изглеждаше ми авторитетно,говореше уж компетентно,ама в един момент като не ми назначи никакви изследвания реших да потърся мнения в нета и го открих в черните списъци на бг-мама..Позитивно мнение не открих.Имам позната с двурога матка,която в края на бременността си го посети и й направил добро впечатление,но за жалост при нея всичко е било случайност за това,че не са се появили проблеми и всичко е минало добре.Там много от мед.лицата са усвоили до съвършенство това да гледат много умно и тона им да звучи авторитетно,ама за жалост се убедих,че всичко е само за парлама.Една привидност,която няма покритие с реална помощ..Не мога да разчитам на случайността за това,"на какъв" ще попадна и ,поради тази причина сега подробно изследвам мненията за разни лекари не само от форумите ,а и от "първа ръка"-хора,които са ги посещавали..От онези ,при които бях имаше и много доволни но те бяха там с" връзки"..На едната Кръстева била съученичка на мъжа и,а другата/с която си развалих отношенията преди да си тръгна от "м.дом"/имала кръстница дето работи на по-долните етажи..Това е..И аз имам роднини ,и то лекари,но са в други градове.Трябва ли цял живот да се живее с "пост"комунистически стереотип на поведение?!Много грозно е това да се помага , само на познати и роднини,особено когато става дума за здраве и нечий живот,защото подобно поведение изглежа като геноцид,/което вече е налудно поведение от страна на медицински лица/.За жалост цялото ми семейство го изпита в изминалите дни..Не мога да разчитам на хора,които работят и им се плаща,а извършват дейността за която са определени,според това дали са на кеф ,или им е близък или "познат" онзи,който обслужват..
   Към ужаса,който преживях може да се прибави това и че мъжа ми щеше да падне от 30м.височина..Такава му е работата-да работи на високо,а до сега не е правил подобни грешки,въпреки постоянната опасност ,на която е подложен.Просто към всичко прибавям и начина,по който ни психираха с противоречивите им мнения и диагнози през пет минути,ден ,или половин час??!! 8O Това никак не е малко и ако знаех къде и как "става" бих отишла да се оплача..Такива "лекари" на свобода са  опасни..След,като по подебен начин 'залагат на карта" нечие здраве и живот, и не им пука,как всичко това изглежда отстрани- мястото им,ако не в лудницата е ,то поне в затвора..На едно от двете места,но определено не в болница,където са им поверени здравето и живота на пациентите..Определено не страдам от някакъв '"садо-мазо" синдром ,за да се "излъжа" отново да ги посетя..
« Последна редакция: Април 29, 2010, 10:20:23 am от Пандора »
Re: Майчин дом-София!
« Отговор #18 -: Октомври 27, 2010, 16:52:08 pm »
Пандора,аз също съжалявам за това,което си преживяла,но не си права относно "непрофесионализма" на всички доктори там.Вярно,че Дуковски не е наред,но повечето са наистина качествени хора.По въпроса за абразиото,което така си бързала да направиш:според мен е трябжало да поизчакаш,както някои от лекарите са те посъветвали.Защото,ако е имало дори малка възможност ембрионът да е бил жив,си заслужава да почакаш.Освен това съгласи се ,че не е лесно да се каже със сигурност дали е бил жизнеспособен.Трябва по-продължително наблюдение с ехограф.Това,че си имала кървене изобщо не значи,че ембрионът е мъртъв.И защо най-накрая хората не разберат ,че безгрешни хора няма!!!!Това,че са лекари не ги прави машини,а дори и машините грешат,нали?Или вие останалите потребители на форума може да кажете за себе си ,че сте толкова големи специалисти в своята област,че не грешите никога?Ако сте такива мога да ви се извиня!Но,ако си признаете,че и вие грешите,то тогава хайде бъдете малко по толерантни и разберете,че и лекарите са хора!
Re: Майчин дом-София!
« Отговор #19 -: Януари 24, 2011, 10:03:38 am »
Абсолютно подкрепям горното мнение за Майчин дом, имах почти същия случай там! И при мен също се наложи абразио, тъй като бремеността ми се "следеше" от д-р Коларов. Бяха изключително груби, не знам как намерих физически сили да напусна болницата след 2-3 часа от престоят ми там. Мотивираха ме гадната акушерка и докторката, които ми крещяха една през друга. Винаги съм била на мнение, че има специалисти там, но те така и не се появиха, абразиото щеше да ми бъде направено от "някой специализант", както ме уведомиха! Положителното от цялата история е, че открих Токуда, където лежах и всички бяха изключително внимателни! Интервенцията мина много добре и бях напълно спокойна там!