0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Да кажем ДА на нашия фонд
« Отговор #40 -: Декември 17, 2008, 23:23:05 pm »

            - В едно уви известно, телевизионно шоу, стерилен мъж беше накаран да се прави на умствено изостанал, в продължение на седмици, за да му платят една ин витро процедура.
           

Сигурно ли е, че Филип е стерилен(това съм го пропуснала като информация), а и нали никой не го е карал да се прави на умствено изостанал? Избора си е бил негов?
Да не сгрешим с това?

Инъче всичко ми харесва
Re: Да кажем ДА на нашия фонд
« Отговор #41 -: Декември 17, 2008, 23:27:25 pm »
Миси ,остави я сега така.Наспи се и си почини , а утре сутринта на свежа глава ще го мислим.Чесно не ми останаха очи едвам чета.Лека нощ.
*
Re: Да кажем ДА на нашия фонд
« Отговор #42 -: Декември 17, 2008, 23:29:52 pm »
Пратих я на Ани и Ради, но с това за Филип и аз викам да го махнем.
Re: Да кажем ДА на нашия фонд
« Отговор #43 -: Декември 17, 2008, 23:35:52 pm »
Момичета, петицията е въздейсваща, съгласна съм с всяка дума. Но нека я погледне и филолог, има още доста синтактични и стилистични грешки.


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Да кажем ДА на нашия фонд
« Отговор #44 -: Декември 18, 2008, 00:02:45 am »
Вариант 2:

До:
Президента на Република България
г-н Георги Първанов

Копия до:
Председателя на Народното Събрание,
Омбудсмасна на Република България,
Представителство на Европейската комисия в България,
Министерски Съвет,
Министерство на Здравеопазването

Подписка в подкерпа на създаване на Фонд „Асистирана Репродукция”

Уважаеми господин Президент,
Обръщаме се към Вас с молба да подкрепите инициативата на Сдружение Зачатие, Фондация Искам бебе, Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве, водещи специалисти в областа на Асистираните методи и група народните представители за създаване на Фонд „Асистирана Репродукция” и да наложите правото си на вето като върнете за гласуване предложения законопроект ЗИДЗЗ, № 854-01-148.

През изминалата седмица всички станахме свидетели на това, как една дълго таена болка на близо половин милион българи, може да обедини пациенти, лекари, журналисти и съпричастни граждани в борбата с управленската безотговорност, некомпетентност и безхаберие.
На 4 декември 2008г. на заседание на Комисията по здравеопазването към Народното Събрание беше обсъден законопроект за допълнение на Закона за здравето (ЗИДЗЗ, № 854-01-148), в който се предвижда създаване на Фонд „Асистирана репродукция”. Този фонд има за цел да управлява отпуснатите от държавата средства  и да следи стриктно за тяхното целесъобразно изразходване. Във фонда следва да влязат представители на широк кръг държавни институции, медицински специалисти и неправителствени организации с цел да се осигури максимална прозрачност. Законопроекта е съгласуван с отдел Правен на Министерството на здравеопазването, омбудсмана на Република България и е подкрепен от неправителствените организации Сдружение Зачатие, фондация Искам бебе и Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве. Проектът дава сигурност, че набраните средства ще отидат за заплащане на ин витро процедури на хората с репродуктивни проблеми, а няма да бъдат употребени за рекламни брошури, семинари и други дейности, уж свързани с репродуктивното здраве.   
Може да сме загубили битката, но не се отказваме от борбата! За толкова години ние, хората борещи са да имаме дете:
- Свикнахме с думите "ялови", "бездетни", “стерилни”.
- Свикнахме с това всеки наш неуспех да се обяснява с факта, че нямаме деца затова сме комплексирани, а пък успехите ни с факта, че имаме много свободно време, защото нямаме деца.
- Свикнахме да получаваме груби непотърсени съвети и арогантни предложения за помощ от всякакъв род оплодители.
- Свикнахме с това да плащаме от джоба си ВСЯКА процедура, медикамент, изследване, манипулация, защото сме до глупост съвестни данъкоплатци.
- Свикнахме хора като нас да са публично обиждани.
Преди няколко години, отново в народното събрание, по време на дебата за безплатно лечение за стерилитет, поредния "образован" депутат каза, че му било последна грижа да се занимава с хора, които заради многобройните си венерически болести не могат да имат деца.
- В т.нар. антиаборт кампания, провеждана от голяма фармацевтична компания, се казва, че има 270 хиляди стерилни двойки, които заради аборти в ранна възраст сега не могат да имат деца.
- В настоящия обществен, и в частност парламентарния дебат също изобилстват от невероятни умопостроения по наш адрес.
Никой не може да ни отнеме право да мечтаем и да се борим да имаме деца! Нито обидите, нито безочливите и нагли подмятанията на избраните от нас народни представители!
Подкрепете ни, за да напълним празните детски колички и да дарим на света повече българчета, повече детски смях и усмивки!


Сдружение Зачатие
Фондация Искам бебе
« Последна редакция: Декември 18, 2008, 00:10:57 am от misi »
Re: Да кажем ДА на нашия фонд
« Отговор #45 -: Декември 18, 2008, 04:04:32 am »
Нанесох някои корекции. Всъщност промених емоционалната част, защото смятам, че с лошото не може да се свикне или ако се свикне, не следва да има реакция на обидите. Ваше право е да отхвърлите промяната на тази част - аз не знам как точно се чувствате.

Вариант 2:

До:
Президента на Република България
г-н Георги Първанов

Копия до:
Председателя на Народното Събрание,
Омбудсмасна на Република България,
Представителство на Европейската комисия в България,
Министерски Съвет,
Министерство на Здравеопазването

Подписка в подкерпа на създаване на Фонд „Асистирана репродукция”

Уважаеми господин Президент,
Обръщаме се към Вас с молба да подкрепите инициативата на Сдружение Зачатие, Фондация Искам бебе, Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве, водещи специалисти в областта на Асистираните репродуктивни методи и група народни представители за създаване на Фонд „Асистирана репродукция” и да наложите правото си на вето, като върнете за гласуване предложения законопроект ЗИДЗЗ, № 854-01-148.

През изминалата седмица всички станахме свидетели на това, как една дълго таена болка на близо половин милион българи,(излишна запетая, защото разделя подлога и сказуемото в изречението) може да обедини пациенти, лекари, журналисти и съпричастни граждани в борбата с управленската безотговорност, некомпетентност и безхаберие.
На 4 декември 2008г. на заседание на Комисията по здравеопазването към Народното Събрание беше обсъден законопроект за допълнение на Закона за здравето (ЗИДЗЗ, № 854-01-148), в който се предвижда създаване на Фонд „Асистирана репродукция”. Този фонд има за цел да управлява отпуснатите от държавата средства  и да следи стриктно за тяхното целесъобразно изразходване. В неговия контролен орган следва да влязат представители на широк кръг държавни институции и неправителствени организации, както и медицински специалисти и така да се осигури максимална прозрачност на дейността му и финансовите му операции . Законопроектът е съгласуван с отдел Правен на Министерството на здравеопазването, омбудсмана на Република България и е подкрепен от неправителствените организации Сдружение Зачатие, фондация Искам бебе и Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве. Проектът дава сигурност, че набраните средства ще се използват за заплащане на ин витро процедури на хората с репродуктивни проблеми, а няма да бъдат употребени за рекламни брошури, семинари и други дейности, уж свързани с репродуктивното здраве, каквато е практиката досега?
Може да сме загубили битката, но не се отказваме от борбата си да имаме дете. Наричат ни "ялови", "бездетни", “стерилни”. Дават ни груби непотърсени съвети или арогантно-присмехулно предлагат помощ като оплодители. Обиждат ни публично и спекулирайки с причините за нашата мъка - били сме с многобройни венерически болести и ранни аборти и какво ли още не. Сочат ни като различни и неспособни. Всеки наш неуспех се обяснява с факта, че нямаме деца - затова сме комплексирани, а пък успехите ни тълкуват с факта, че имаме свободно време за квалификация, защото нямаме деца. Работим много, но живеем с кредити, защото плащаме от джоба си ВСЯКА процедура, медикамент, изследване, манипулация, а сме съвестни данъкоплатци...
Тежък и тъжен е животът, когато искаш да имаш дете, а то не може да се зароди в теб без помощта на специални медицински манипулации. Животът ни е борба. Борба за рожба и истински живот - в прегръдка с дете.

Никой не може да ни отнеме правото да мечтаем и да се борим да имаме деца!
Подкрепете ни, за да можем да получим реална помощ от държавата и да напълним празните детски колички и да дарим на света повече българчета, повече детски смях и усмивки!


Сдружение Зачатие
Фондация Искам бебе
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Да кажем ДА на нашия фонд
« Отговор #46 -: Декември 18, 2008, 08:06:26 am »
Нели, нищо лично към теб:)
Аз съм за емоционалната част.
Може би е време народа да започне да свиква, че ни има.Не да сме си само ние стерилните, в нашия си кръг и с нашите си проблеми.
И проблема ни, и болката ни, и обидите ни, и живота ни си е реален и няма защо да го крием, та било то и в петицията.
Аз ще я подпиша със или без тази част разбира се.
Re: Да кажем ДА на нашия фонд
« Отговор #47 -: Декември 18, 2008, 10:56:45 am »
Вариант 2:

До:
Президента на Република България
г-н Георги Първанов

Копия до:
Председателя на Народното Събрание,
Омбудсмасна на Република България,
Представителство на Европейската комисия в България,
Министерски Съвет,
Министерство на Здравеопазването

Подписка в подкерпа на създаване на Фонд „Асистирана Репродукция”

Уважаеми господин Президент,
Обръщаме се към Вас с молба да подкрепите инициативата на Сдружение "Зачатие", Фондация "Искам бебе", Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве, водещи специалисти в областТа на Асистираните методи и група народни представители за създаване на Фонд „Асистирана Репродукция” и да наложите правото си на вето като върнете за гласуване предложения законопроект ЗИДЗЗ, № 854-01-148.

През изминалата седмица всички станахме свидетели на това, как една дълго таена болка на близо половин милион българи, може да обедини пациенти, лекари, журналисти и съпричастни граждани в борбата с управленската безотговорност, некомпетентност и безхаберие.
На 4 декември 2008г. на заседание на Комисията по здравеопазването към Народното Събрание беше обсъден законопроект за допълнение на Закона за здравето (ЗИДЗЗ, № 854-01-148), в който се предвижда създаване на Фонд „Асистирана репродукция”. Този фонд има за цел да управлява отпуснатите от държавата средства  и да следи стриктно за тяхното целесъобразно изразходване. Във фонда следва да влязат представители на широк кръг държавни институции, медицински специалисти и неправителствени организации с цел да се осигури максимална прозрачност. Законопроекта е съгласуван с отдел Правен на Министерството на здравеопазването, Омбудсмана на Република България и е подкрепен от неправителствените организации Сдружение "Зачатие", фондация "Искам бебе" и Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве. Проектът дава сигурност, че набраните средства ще отидат за заплащане на ин витро процедури на хората с репродуктивни проблеми, а няма да бъдат употребени за рекламни брошури, семинари и други дейности, уж свързани с репродуктивното здраве.   
Може да сме загубили битката, но не се отказваме от борбата! За толкова години ние, хората борещи са да имаме дете:
- Свикнахме с думите "ялови", "бездетни", “стерилни”.
- Свикнахме с това всеки наш неуспех да се обяснява с факта, че нямаме деца затова сме комплексирани, а пък успехите ни с факта, че имаме много свободно време, защото нямаме деца.
- Свикнахме да получаваме груби непотърсени съвети и арогантни предложения за помощ от всякакъв род оплодители.
- Свикнахме с това да плащаме от джоба си ВСЯКА процедура, медикамент, изследване, манипулация, защото сме до глупост съвестни данъкоплатци.
- Свикнахме хора като нас да са публично обиждани.
Преди няколко години, отново в народното събрание, по време на дебата за безплатно лечение за стерилитет, поредния "образован" депутат каза, че му било последна грижа да се занимава с хора, които заради многобройните си венерически болести не могат да имат деца.
- В т.нар. антиаборт кампания, провеждана от голяма фармацевтична компания, се казва, че има 270 хиляди стерилни двойки, които заради аборти в ранна възраст сега не могат да имат деца.
- В настоящия обществен, и в частност парламентарен дебат също изобилства от невероятни умопостроения по наш адрес.
Никой не може да ни отнеме правото да мечтаем и да се борим да имаме деца! Нито обидите, нито безочливите и нагли подмятанията на избраните от нас народни представители!
Подкрепете ни, за да напълним празните детски колички и да дарим на света повече българчета, повече детски смях и усмивки!


Сдружение "Зачатие"
Фондация "Искам бебе"


нанесох корекции, но не съм ги оцветявала.
Добавих кавички и някъде някои членувания ги оправих.
Омбудсман е с главна.
« Последна редакция: Декември 18, 2008, 11:00:26 am от Милена Б »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
Re: Да кажем ДА на нашия фонд
« Отговор #48 -: Декември 18, 2008, 11:15:14 am »
кога ще я пуснете - другата, която вече тече е събрала близо 1000 подписа и факт, че мой познати, който нямат пряка връзка с проблема почти отказват да я подпишат защото звучи несериозно!!! имаме спешна нужда от официалната за да не пилеем гласове тук всеки подпис е важен!!!
*
Re: Да кажем ДА на нашия фонд
« Отговор #49 -: Декември 18, 2008, 11:19:19 am »
кога ще я пуснете - другата, която вече тече е събрала близо 1000 подписа и факт, че мой познати, който нямат пряка връзка с проблема почти отказват да я подпишат защото звучи несериозно!!! имаме спешна нужда от официалната за да не пилеем гласове тук всеки подпис е важен!!!
Като не се изчаква достатъчно...Пак има доста теми и пак едни и същи неща се пишат навсякъде...
Моля пак модераторите да направят една тема за истинската петиция, другите да се заключат! И преди да пишете момичета, четете преди вашето мнение какво има, моля Ви :)
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
Re: Да кажем ДА на нашия фонд
« Отговор #50 -: Декември 18, 2008, 12:39:16 pm »
Като не се изчаква достатъчно...
преди да пишете момичета, четете преди вашето мнение какво има, моля Ви :)

Титка, :)
това за втори път го пишеш.
Вчера не съм имала възможност да седна и отворя сайта. Не всеки може цял ден да чете. :wink:
Поради обстоятелства, с които не желая да занимавам аудиторията, вчера не съм чела в сайта и не съм чела новини, нито да съм ги гледала.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Да кажем ДА на нашия фонд
« Отговор #51 -: Декември 18, 2008, 12:45:39 pm »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!