0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Мили момичета,
имам следния въпрос:Може ли да се пият едновременно Метформин и противозачатъчни хапчета?
*
Може, аз пия вече три месеца. Д-р Тодорова ми ги изписа във връзка с предстоящото ин витро.
Пр мен лично комбинацията от лекарства е:
- Бромокриптин
- Селен
- Аспирин протект
- Метформин - 3 х 1
- Регулон
- Лимфомиозот
- Мулти табс
- Неофолик мета
Честно казан не усещам дискомфорт или странични ефекти, но при всеки е различно. Знам, че противозачатъчни и цигари е пагубна комбинация.


*
Питам защото Метформина помага за по-добра овулация и по-качествени яйцеклетки,а противозачатъчните я подтискат-виждам противоречие в това да ги пия едновременно.
Вие какво мислите?
Аз също пиех паралелно Метфодиаб/което е същото като Метформин/и Марвелон преди стимулацията за ИКСИ-то.Не съм имала проблеми.
*
мерси много!
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
няма  проблем -и аз съм така -на  целест заради  задържан фоликул / които  първия месец след противозачатъчните си остана   / и сега  ще  правим пункция.
д-р Тодорова  каза да си пия метформина,д-р Владимиров  също -че  не  пречи  -надявам  с е в перспектива да подейства -и за качеството  на яйцеклетката   и за вълчия  ми апетит .
« Последна редакция: Декември 08, 2008, 16:26:05 pm от nimika »


*
Мерси много,Нимика!
 Регулон и Преднизолон могат ли да се пият заедно?
*
Как ви действа този метформин?Лично аз ги пих два дни и се почувствах адски зле.От всичко ми се гадеше абе с две думи имах чувството,че ще умра.
*
Как го приемаш? Гледай да е по време на хранене или след хранене, не на гладно.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



За гадене в началото. Ами сега почна да ми се обажда щит.жлеза и съм много изнервена. Не знам дали се дължи на него.
Цитат
Как ви действа този метформин?Лично аз ги пих два дни и се почувствах адски зле.От всичко ми се гадеше абе с две думи имах чувството,че ще умра.
И аз бях така,но като казах на док.,той ми го смени с метфогама,което било по-добро.
Молете се за нещата,които желаете,но работете за нещата,от които имате нужда.
*
Аз го приемах три пъти по половин таблетка от 850мг
И на мен в началото ми ставаше много зле,но с времето свикнах и дори си позволявам да го пия на гладно.Д-р Тодорова ми смени Метфогамата с Метфодиаб като каза,че по-добре се понася.Пия 3х1 от 500мг.
*
И аз съм на Метфогама или Метформин - честно казано вземам, което намеря на аптеката, защото тук трудно се намират таблетки от 500 мг.
Иначе нямам проблеми с гадене или нещо подобно, а го пия доста често на гладно. Може би вече съм свикнала, щото мина повече от година от началото на приема. Даже се чудя дали ми действа, не съм мръднала нито грам надолу.


Макси,а спазваш ли някакъв хранителен режим?Аз преди три месеца започнах да се ограничавам от много неща и отслабнах с 8 килограма,което е достатъчно според мен за моята фигура.
« Последна редакция: Февруари 03, 2009, 12:17:12 pm от Цеци »
*
Спазвам, защото имам и Хашимото...МОже да се каже моя версия на НВД диета - без хляб, сладко, мазно, солено, основно задушени зеленчуци и меса. Преди пиех биричка от време на време, но от няколко месеца я спрях.
Сега чакам да се стопли и да почна да карам повече колело. Че зимата да си призная зарязах упражненията. Но тоа надали има значение, защото миналото лято пак си пиех метформин и спортувах и нямаше ефект.
Не знам може би при мен не действа. Сега се сещам, че първоначално бях на 3 х 1/2 т. от 500 мг и в един момент пак започнах да пълнея както се казва "от въздуха", после д-р Тодорова ми увеличи дозата на 3 х 1 т. и спрях с пълнеенето, но и не отслабнах никак.


здравейте ,на мен др.Тодорова ми изписа Глюкофаж за подобряване качеството на яйцеклетката ,но като чета листовката и се плаша .Не ми е правено изследване за инсулинова резистентнос а като чета е за нещо такова ,можели някои да ми одговори
*
Момичета, аз също пия Метформин или Метфоргама - 3 пъти по 1/2, но много ми се вие свят, дали има нещо общо? :(