0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Съмнение за ендометриална киста
« -: Декември 03, 2008, 19:17:19 pm »
  Първо да обясня,че лекаря който се съмнява за тази киста не му вярвам. Просто се налагаше да отида при него и въпреки това съм притеснена и то  май доста.
  Често образувам кисти,но те са фоликулярни.Половите ми  Хормоните са добре.Този цикъл обаче имам силни болки в левия яйчник и отидох при моята гинеколожка,но на държавната й работа.Просто така се случи.Тя работи в Онкодиспансер гинеколог-онколог и в държавния й кабинет няма УЗ.Просто не исках да чакам до утре за частния.Напипа изменение и ме прати в съседен кабинет на неин колега да ме види и на УЗ.На левият яйчник има киста 39/39 и на десния 27/38.И като взе да ми приказва едни чудесии този доктор,че вариантите били два или да е ендометриална киста ,или мастна  8O .И че в двата случая се отстранявали оперативно.За мастна киста на яйчника не бях чувала досега  8O  .  Докторката ми и тя доста се чуди  и пули на диагнозата която беше написал,но за всеки случай ми пусна тумурен маркер и каза,че ако има нещо такова ще е завишен.Каза ,че я интересува това,че наистина има кисти,но за вида й иска да е сигурна чрез иследването на кръвта.
  Момичета как се открива такъв вид киста?Вижда ли се с УЗИ ,или само с изследване на кръвта ,или само с лапаро може да се разбере дали е ендометриална?Но този път наистина ме боли повече от обикновено.
 Другото което ми е интерсно ,защо лекарката ми пусна за утре да изследвам този тумурен маркер и Хемоглобин.Има ли връзка между двете?Аз съм с малко нисък Хемоглобин .Пусна ми и Левкоцити,но те са ми ясни защо.
 Лекарят ми по стерилитета е Александров,но имам час за него чак за януари.Няма свободни по -рано.Предстои ми лапароскопия при него.
 Също така ме притеснява ако наистина е ендометриална,каква е вероятноста да се пукне.Знам че това е опасно! Тумурният маркер ще е готов след 10 дни.
 Моля ви момичета обяснете ми за какво става въпрос!  :( Като обясних на лекарката ми какво ми обясни ония,тя махна ръка с недоверие към думите му.Просто  тя си ме познава и си ми знае проблемите,но просто нямаше как да се намърда в неговия кабинет и да ме прегледа.На нея и вярвам,ама този ме притесни!
Re: Съмнение за ендометриална киста
« Отговор #1 -: Декември 03, 2008, 19:46:14 pm »
Щом ще правиш лапаро, каквито и да са ти кистите ще се махнат.Ако кистата ти е ендометриозна, тя няма да се спука. Естествено се виждат на ехограф, но да се докаже каква е става само с лапароскопия или коремна /според възможностите на лекаря/. Тумурния маркер ще даде насока. Няма какво да се шашкаш всичко с точна диагноза се бори. Има достатъчно на брой момичета забременели след лечение на ендометриоза.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
Re: Съмнение за ендометриална киста
« Отговор #2 -: Декември 03, 2008, 20:01:18 pm »
  Благодаря Ледена луна.Аз не се притеснявам от самата диагноза.След 2 години стерилитет вече съм приела нещата и различните възможности като причина за него.Успокоих се за това,че нямала да се спука.Това е нещото което ме тревожеше много,защото съм чела и чувала страшни неща за момичета на които им се спукали кистите.И мислех,че става въпрос точно за такава.