0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ентерококи-помогнете с мнения
« -: Декември 01, 2008, 11:01:28 am »
Здравейте
Днес гинеколога ми каза че в изследването излиза масово ентерококи
С приятелят ми правим опити за бебе
Не знам дали този път се е получило
Искам до ПОМОЛЯ всеки които знае нещо да ми пише-възможно ли е забременяване,рискове,лекуване,последствия за плода. Всичко каквото се сетите по темата свързана с енеторкоки да ми пише. МОЛЯ ВИ
Така съм притиснена че ми се плаче
*
Re: Ентерококи-помогнете с мнения
« Отговор #1 -: Декември 05, 2008, 21:29:52 pm »
забременяване е възможно., рисковете за плода не са малки както при всяка друга инфекция.., доколкото знам лечението е продължително, тъй като са много упорити ..

тук , тук и тук има писано по темата ..

успех!
Re: Ентерококи-помогнете с мнения
« Отговор #2 -: Декември 12, 2008, 09:05:25 am »
Имаш ли направено антибиограма?Ако да,на нея излиза какъв антибиотик да пиете и двамата.Междувременно можеш да се миеш с Тантум Роза.Смятам,че ще ликвидирате проблема по този начин.

Но не е хубаво да правите бебе,при наличие на ентерококи.
*
Re: Ентерококи-помогнете с мнения
« Отговор #3 -: Декември 12, 2008, 10:43:32 am »
напълно подкрепям Elfita_, но като допълнение ще си позволя да цитирам д-р Даскалов:

"Проблемът с ентерококите е сложен, тъй като при изследването им е необходимо освен да се дакожат, да се отчете и тяхното микробно число и дали се изолират в чиста или в смесена култура. При микробно число под 1х10^4 и ако са в смесена култура е по-вероятно да са условни патогени. Ентерококите живеят в съседни на влагалището органи и могат да присъстват във влагалището, без това да ни тревожи особено, затова е необходима и количествена оценка.

С антибиотиците трябва да се внимава. Има антииотици, на които в лабораторни условия (при антибиограмата) ентерококите са чувствителни, но в действителност не е така и приложението им само селектира микроорганизма и го прави по-силно нечувствителен. Затова трябва да се подбира внимателно правилния антибиотик. Освен антибиотици могат да се прилагат и средства, които подпомагат имунната защита, примерно пробиотици и имуномодулатори."



Re: Ентерококи-помогнете с мнения
« Отговор #4 -: Декември 18, 2008, 22:52:41 pm »
На мен ми изписаха флаил-вагинално и през устата, след което флуконазал актавис,гино -певарил вагинално и певарил крем ,низорал също.За мен и приятелят  ми. направих още една микробиология-кандидда и бактериална вагиноза. Не съм бременна и почвам лечение от днес и ще се паззим докато не се излекувам