0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

asthenozoospermia
« -: Февруари 22, 2006, 14:18:38 pm »
някои може ли да ми каже как се лекува asthenozoospermia?примерни хапчета и витамини!?благодаря предварително
*
asthenozoospermia
« Отговор #1 -: Февруари 22, 2006, 14:28:56 pm »
Само намален % подвижни ли имате?Знаете ли на какво се дължат?


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
asthenozoospermia
« Отговор #2 -: Февруари 22, 2006, 18:34:33 pm »
yoana, мила не е нужно да пускаш за всяко нещо нова тема като се отнася до спермограмата :)
*
asthenozoospermia
« Отговор #3 -: Април 28, 2006, 20:57:25 pm »
Здравейте.
И ние вчера се сдобихме с такава диагноза.Спермограмата е направена в репродуктивен център с морфология на Крюгер.Ето резултатите:
обем-4,4мл
рН7,8
концентрация 53млн/мл
обща подвижност61%
с нормокинеза 44%
с хипокинеза17%
акинеза 39%
брой нормокинетични 23млн/мл
левкоцити 8-10 в поле
сперматозоиди с нормална морфология 13,5%
с отклонения 86,5%
от тях :27% с главични дефекти,19% с шийни,31% с опашни
Моля ви ,кажете ми имаме ли нужда от специалист(защото доктора ми каза,че отклоненията не са големи)?
Ако положението не ви се вижда толкова сериозно-препоръчайте ми някакви други методи(витамини или др.)
*

    gj

asthenozoospermia
« Отговор #4 -: Май 02, 2006, 12:46:27 pm »
Здравеите!
Ние сме с диагноза обструктивна азооспермия.
Нямаме никакви сперматозоиди даже и за цвят.
Ходихме при д-р Кацаров.Предстои ни операция.Залагам големи надежди на тази операция.Дано да имаме късмет.
Доктора каза че имало някакво втърдяване и нещо уголемено до подсеменика.И след като мине операцията може да се каже някакво мнение.
Много моля ако има някой с подобно заболяване да ми отговори.
Благодаря предварително.
*
asthenozoospermia
« Отговор #5 -: Май 02, 2006, 21:16:40 pm »
Здравей gj. Съседната тема е асооспермия и там пише малко. Вие през какви етапи минахте от спермограмата на сам, защото и ние сме на абсолютно същият хал и въобще не знам от къде да го започвам. Направо на операция ли ще ходите? Прави ли ли са ви други изследвания? А биобсия на тестисите? Ще бъда много благодарна ако отговориш и споделиш как са нещата при вас, че сме малко хората с тази диягноза и трябва да се подкрепяме. Успех :)
"http://lilypie.com/"><img src="http://lb4m.lilypie.com/UB2up3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Fourth Birthday tickers"
*

    gj

asthenozoospermia
« Отговор #6 -: Май 03, 2006, 16:46:54 pm »
Здравей taurus!
Откъде да започна незнам.От октомври 2004 се лекувахме в провинцията при уролог.Предписа ни pregnil i prowiron.След 3 мес нямахме все още живи спер.Продължихме лечението.След още 3 мес се появиха 2% подвижни и пак продължихме лечението.Но през юни 2005 решихме да отидем в София.И къде мислиш отидох?! В Майчин Дом.Подведох се по една моя позната.И те имаха подобен проблем,само че при тях имаше около 30% подвижни.Както и да е!В МД ни разочароваха много,като ни казаха да се готвим за хетероинсеминация т.е. сперма от донор.Как не припаднах в този момент не знам,гледах да се владея заради милото ми.
Както и да е.Аз започнах да споря с лекарката. Отам си тръгнахме.И после милото ми не се лекуваше с нищо.Преживхме голям стрес и двамата.Сега в началото на март той отиде сам при доктор Кацаров в София.След обстоен преглед доктора каза че ще е нужна операция.Имали сме нещо уголемено и втъврдено под или над семеника,неразбрах точно :oops: .
Лекаря каза да си изследва FSH хормон.Този хормон бил много важен.Ако е в норма ще правим операция.Ако ли не не се прави нищо.
Мъжът ми все ощене е направил ФСХ теста.Страхува се от резултата,макар че му давам непрекуснато кураж.Вече и аз как не луднах , незнам.
Ами засега е това.При всички положения операция ще направим до края на май,дай Боже!
Ако те интересува тел на Кацаров или с нещо друго ако мога да ти помогна ,нчмаш грижи.Пиши при вас как са нещата.Общо взето много малко са такива случаи като нашия.До сега не съм попадала на случай като нашия.
До скоро. :)
*

    gj

asthenozoospermia
« Отговор #7 -: Май 03, 2006, 17:01:02 pm »
здравей отново taurus!
Ходете направо при Д-р Кацаров .Занесете му предварително направена спермограма в съотвтния център(това мога да ти кажа утре).Не си губете времето при други лекари.Той се занимава само с мъжки стерилитет.Има хубава и надеждна апаратура.
Какво повече да ти кажа.
ще чакам да ми пишеш.
Чао  :)
*
asthenozoospermia
« Отговор #8 -: Май 04, 2006, 09:46:07 am »
Здравей Gj. Много ти благодаря за отговора. Само не разбрах при вас въобще ли не е имало сперматозоиди в началото или са липсвали живи, защото при нас няма  НИКАКВИ. Нито живи нито мъртви. Иначе и ние сме много омотани. Понеже проблемите бяха при мен, не ни е минавало и през ума, че може да има проблем и при любимия. След година и половина лечение при мен му направихме на майтап спермограма и ужас. Как не умряхме тогава и двамата не разбрах. Иначе до момента вече го лекуваме 3 месеца с Омнадрен 250 (тостестерон) и малко Трибестан. Утре живот и здраве сме на контролна спермограма и много се надявам да се е появил някой. Защото пред нас като цяло нещата стоят така – или има сперматозоиди в тестисите ама не излизат или шанс никакъв. Съвсем се омотахме. Казаха ни, че ако след хормоналното лечение не се появи нещо направо да правим биобсия на тестисите, за да видим въобще има ли за какво да се борим. Уф. Посъветваха ни направо да ходим в някоя специализирана клиника за инвитро, че така и иначе ще го режат то поне ако намерят някой да го заделят за ИКСИ. Ама като си от провинцията всеки ти дава мъгляви предложения и не знаеш какво да правиш. Ще изчакаме изследването утре и ще му мислим. Ама май е по-разумно да посетим и Кацаров. Моля те за неговите координати.

Трябва да се поддържаме взаимно, че проблема си е съвсем в кереча (както се майтапим с любимия). Много късмет от мен. Ако искаш може да ми пишеш и на ISQ: 40514637.
"http://lilypie.com/"><img src="http://lb4m.lilypie.com/UB2up3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Fourth Birthday tickers"
*

    gj

asthenozoospermia
« Отговор #9 -: Май 04, 2006, 12:21:43 pm »
Здравсй taurus!
Ето и координатите на Кацаров:

понеделник и сряда от 14,30-16,30 часа
 ул"Шандор Петьофи"39
 тел за записвания;
02/852-58-52

Обадете се и си запишете час.Мисля че той започва да преглежда от по рано,но вие като се обадите ще разберете.
 Записах ти ICQ.Ще се подържаме разбира се :)
*

    gj

asthenozoospermia
« Отговор #10 -: Май 04, 2006, 12:32:06 pm »
здравей taurus!
Аз все се повтарям по два пъти.
Ами при нас в началото сперматозоидите липсваха,срещаха се някакви форми.Ами трябва да погледна спермограмата и да ти кажа със точност.
След 6 мес лечение със Прегнил о Провирон имаше 2% живи и другите 96% бяха мъртви.Какво да ти кажа!И аз съм се ошашкала здраво.А мъжът ми направо не иска да говорим за това.
Дано всичко минава по-бързо.
ЧАО и да пишеш. :)