0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    TAfricanski

Спермограма на 17-годишен с Варикоцеле
« -: Февруари 21, 2006, 23:21:14 pm »
Ми кво да ви кажа... На военната комисия хирургът не ми каза, че подлежа на оперативно лечение на Варикоцеле. Имам си го от години това, ама не знаех, че е заболяване...

Според неговите думи е в доста напреднала фаза, на левия тестис при определени условия вените са видими с просто око, изпъкват точно като описанието по книгите - като торба с червеи. При десния всичко ми се струва нормално.
На размер левият е малко по-малък от десния. Болки, тежест и такива работи нямам. Не подозирах, че това е заболяване, преди да чуя от един приятел за такава диагноза.
Направих си спермограма. Поради стечение на обстоятелствата въздържанието ми е 7 дни без няколко часа. Нямах възможност да се измия преди получаването на материала заради непредставимо ужасните условия в тоалетната на лабораторията. За убиване са...

Обемът ми си е в нормите, 5 мл.
Визкозитетът е N (предполагам "нормален"?)
Втечняването е 15 минути
Въздържание НЯМА (така пише тука и много ме дразни, щото ми бяха казали познати, че трябва да стискам 5 дни, ама петият беше събота и докато се усетя бяха станали 7, пък не беше лесно това...)
pH е високо - 8,4
Броят е 33 млн на милилитър (май малко малко?)
Подвижност добре подвижни/слабо подвижни/неподвижни след 1 час:
60%/30%/10%
Подвижност добре подвижни/слабо подвижни/неподвижни след 2 часа:
50%/30%/20%
Подвижност добре подвижни/слабо подвижни/неподвижни след 3 часа:
30%/40%/30%
Седимент: Масово левкоцити, единични еритроцити, много слуз, епителни клетки и [нещо нечетимо от рода на метаболит, написан като "м болит"???] (доколкото съм наясно, нищо от това не трябва да го има, но може би липсата на една чешма в умрелия им кенеф е повлияла на някои от тези резултати... Точно преди да получа материала пиках, ако има значение)

На 17 съм. Могат ли тези резултати да се смятат за нормални за здрав човек на моята възраст или варикоцелето вече си е взело своя дан? Да очаквам ли да се влоши положението, ако не се оперирам? Ще има ли непоправими вреди?

Определено не искам да се оперирам без нужда! А ако е необходима операция, би било добре за мога да я отложа за момента, в който ще искам да имам деца.

Какво мислите?
*

    TAfricanski

А бельо?
« Отговор #1 -: Февруари 21, 2006, 23:30:21 pm »
А сега една логическа задачка, която ме мъчи.
Препоръчаха ми да нося боксерки, а не слипове. Така се гарантира по-добро охлаждане.
Ама аз не съм съгласен, че ми трябва това в момента.
Слиповете пък поддържат скротума и би трябвало да спомагат за лечението на варикоцелето, защото главен виновник за него е гравитацията. А като държат слиповете стегнато, няма какво да виси, следоветелно би трябвало вените да стоят по-празни, което е и целта.
Ама на мен в момента качествена сперма не ми трябва. Тя ще ми трябва след 10 години. Не е ли по-разумно да нося слипове, а когато реша да правя дете, тогава да мина на разхлаждащите боксерки?
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Спермограма на 17-годишен с Варикоцеле
« Отговор #2 -: Февруари 22, 2006, 05:01:18 am »
Според мен се оперирай. Това е огромен стрес, който ще носиш на гърба си. Операцията ще мине и замине и ще забравиш.
Спермограма на 17-годишен с Варикоцеле
« Отговор #3 -: Февруари 22, 2006, 09:42:17 am »
и аз мисля че е добре да направиш операцията....не е добре да чакаш да се влошат нещата и едва тогава да предприемеш мерки.така или иначе нещата може да станат по зле откъм показатели ако не се оперираш-нима трябва да чакаш последно възможния момент че да направиш нещо което можеш да направиш и сега?!?!?Освен това не е правилно това което казваш-сега не ми трябва идеална сперма и показатели....не може ли да отложа операцията за когато ще ми трябва?!...МИ....не може....защото може да се окаже,че когато ще ти трябва може вече нищо да не може да се направи и да изникнат други проблеми (дано не стане).Затова давай смело и оправи нещата,така няма да го мислиш и да се притесняваш.
УСПЕХ (и пиши какво е станало :P )
*

    TAfricanski

Спермограма на 17-годишен с Варикоцеле
« Отговор #4 -: Февруари 25, 2006, 23:26:00 pm »
Урологът ми предписа Простаплант, по 2 на ден в продължение на 15 дни, и каза като го свърша да направя нова спермограма... Ония "м'болити" всъщност били "бактерии".

А след това на майка ми обяснил, че имам възпалена простата и може би това влошава силно спермограмата. Отделно препоръчва операция на варикоцелето през лятото...

ЗАЩО ми е възпълена простата?! Какъв зор е видяла?!?! От какво пък това?!?!?!?! Не се ли случва с далеч по-възрастни мъже?
А варикоцелето от какво се предизвиква? Има ли някаква причина да се получи при мен или просто така - предразположени са всички мъже и на мен се е случило?
Защо операцията да е през лятото?! Да не би да видя лято?
Откъде на къде докторът не ми съобщава на мен диагноза и план за лечение, а на всичкото отгоре го казва на майка ми?!?!

Честно, много ме изнервя тая история! Да не говорим, че въпреки усилията ми, май все пак ми влияе на самочувствието...
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Спермограма на 17-годишен с Варикоцеле
« Отговор #5 -: Февруари 26, 2006, 07:36:59 am »
Първо, казва го на майка ти защото не си навършил 18- т.е не си пълнолетен.
Варикоцеле може да се предизвика от много неща, дори от каране на колело, от удар в областта на слабините, от прекарани определени заболявания в детството. Операцията е по- скоро козметична и не виждам причина да се притесняваш, по- лека е от премахване на апандесит. Колкото по- рано премахнеш причинителя, толкова по- бързо ще се възстановиш. Имай в предвид, че влошената спермограма се оправя понякога с години и то при адекватно лечение. Варикоцелето е една от основните причини за мъжки стерилитет и ако се замислиш малко повече за бъдещето си, никога не би се колебал за тази операция. Съпруга ми е опериран преди 7-8 месеца, белега почти не се забелязва и за твое успокоение (защото предполагам това те притеснява) беше готов за действие още на 5 ден след като го изписаха  :wink: Това по никакъв начин не го направи непълноценен като мъж. Успех и горе глевата- прави това, което трябва да направиш!!!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Спермограма на 17-годишен с Варикоцеле
« Отговор #6 -: Февруари 26, 2006, 15:29:32 pm »
По реда на въпросите ти.

1. От една спермограма не могат да се правят генерални заключения. Трябва да се направи още една при спазен срок на сексуално въздържание - а той е от 3 до 5 дни, и, разбира се, при добри хигиенни условия.
2. Всичко, което не трябва да е там - многото левкоцити, еритроцити, бактерии, слуз и т.н. подлежи на допълнително уточняване.
3. Варикоцелето е заболяване, което не може да се оправи по друг начин, освен чрез операция.
4. Теорията ти за слиповете не е вярна, защото се базира на неправилен постулат - а той е, че гравитацията е главният виновник за възникването на варикоцеле.  
5. Възпалена простата се получава и в млада възраст, но не разбирам хирургът прегледа ли ти простатата или просто предположи проблем на базата на спермограмата?
6. Когато човек е болен от нещо, редно е веднага да се лекува, защото колкото повече отлага, толкова по - трудно става лечението. Това важи и за варикоцеле, и за простатита (ако го имаш).
7. Наистина е дразнещо това, че не разговаря с тебе, а само с майка ти, това показва неправилно отношение към пациента, но отчасти е оправдано с твоето непълнолетие. Все пак следващия път настоявай разговорите да стават в твое присъствие - ти имаш право да знаеш, става въпрос за твоето здраве.
8. Вероятно ти предлага операция през лятото, за да не губиш сега от училище? Иначе няма друга причина да се отлага операцията.

Проясин ли ти се малко картината? Ако имаш други въпроси, ще отговорим и на тях. :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    TAfricanski

Спермограма на 17-годишен с Варикоцеле
« Отговор #7 -: Февруари 26, 2006, 19:19:11 pm »
Значи да намеря оная свиня, която ме ритна в 4 клас, и да я кастрирам?
Операцията няма нищо общо с козметиката, ами се реже там, където се реже за херния, бърка се в скротума, там се РЕЖАТ УВРЕДЕНИТЕ ВЕНИ. Е не, подобна козметика не искам. И филмче си намерих даже... Или греша нещо относно какво представлява операцията?
Толкова странно ли е, че не искам да ме режат?
Варикоцелето може да е една от основните причини за мъжки стерелитет, защото го има при огромен процент от стерилните мъже, но не води задължително до проблеми. Това е причината да не тичам да ме оперират.
Не искам цял живот да "имам операция", да имам още едно слабо място. Може да не ви се струва логично, обаче идеята да ми срежат кожата с нож, да ми ровят покрай тестисите, да ми кълцат разни вени в близост до тях, едно неточно движение на някакъв непознат да може да ме направи евнух, после да ме зашият и да ме успокояват, че след 5 дена ще съм готов за действие, а след 8 месеца няма да си личи и белега, не само не ме блазни, ами е в състояние да ме накара да беснея насам-натам. И това, че е рутинна процедура, не ме успокоява. Понеже аз, като извърщвам рутинни процедури, ни мнимавам никак, щото саа рутинни... Защото за мен всяка операция е предпоставка за усложнения, ако не в момента, то поне цял живот ще имам по-слабо място по тялото си.
А и как премахването на разширените вени спира атрофията? Срязаната вена по-добра работа ли върши от разширената?
Благодаря за пожеланията!  :)

1. Ще се направи.
2. Как?
3. Ако трябва да се оправя.
4. А какво кара кръвта да не иска да тече нагоре, ако не гравитацията?
5. От какво се причинява и какво причинява тя? УРОЛОГЪТ ме прегледа външно, опипа скротума и семепроводите над пениса, пита ме за парене при уриниране и семеизпразване (каквито нямам), погледна спермограмата, каза "Защо бе, Теодоре?" (както би трябвало аз да питам - ЗАЩО?!), предписа ми Простаплант и ми каза като го свърша да направя нова спермограма и да му я занеса заедно със старата и рецептата.
6. Доста странно. Няма логика да винаги вярно.
7. Бе въпроса за това моето непълнолетие какво "оправдава" по-добре да не го захващаме, защото все пак човекът е доктор и иска да ми помогне, а аз съм доста войнствено настроен към тая идиотщина с годините...
8. Отново малко към т. 7... Според мен докторът би трябвало да ми каже какво е най-добре за здравето ми, а не да си реши да ми жертва лятото, за да не изпусна случайно високопарните простотии на някоя даскалица по повод "Под игото", примерно, че и да прави това чрез майка ми.

Благодаря ви за помощта на всички, наистина имам нужда от тази подкрепа!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Спермограма на 17-годишен с Варикоцеле
« Отговор #8 -: Февруари 26, 2006, 19:44:05 pm »
Еми момченца, какво да се прави, ритат се, играят футбол, бият се, тренират бойни спортове, имат травми ... няма как да върнеш времето назад.

Не си прав за операцията никак. Реже се на съвсем друго място, много далече от скротума. Разрезът е доста по - високо по предната коремна стена. Дори има вариант да се направи лапароскопски, т.е. да няма разрез, а само отвори в коремната стена. Така че опасност да станеш евнух няма дори и теоретична.

Разбира се, че не е странно, то кой иска да го режат. Но това е живота.

Варикоцелето не води задължително до стерилитет. Затова се прави спермограма, други изследвания, за да се види доколко има връзка между двете неща.

Ако питаш за атрофията на тестиса, тя се предизвиква при дълготрайно и сериозно варикоцеле. Дали при тебе е така не ми е ясно, вероятно - не. Когато се премахнат част от разширените вени, останалите продължават да си функционират. Имай предвид, че говорим не за една, а за много вени, които дренират кръвта от скротума (тестиса).

Сега пак по точките.

2. Уточняването е чрез микробиологична посявка (и антибиограма) от урина, еякулат, простатен или уретрален секрет (това е по преценка на лекаря).
3. Вярно е, ако трябва. Затова варикоцелето трябва да се степенува и да се прецени от лекар дали е за операция, в какъв срок, с какъв достъп и т.н.
4. Кръвта от лявата тестикуларна вена се влива в лявата бъбречна вена под прав ъгъл. Кръвта от дясната тестикуларна вена се влива в долната куха вена под остър ъгъл. Това е анатомичната особеност, която обяснява защо левостранното варикоцеле е по - често от десностранното (бъбречната вена е с по - малък калибър, поради това и поради ъгъла кръвта се влива срещу съпротивление). Възможно е да има и други причини - например слабост на клапния апарат на вените, предразположение към разширени вени заради обща слабост на съединителната тъкан и т.н.
5. Няма да ти хареса това, което ще ти кажа, но няма да се разминеш без преглед на простатата.
6. Разбира се, че не е общовалидно. Но за варикоцеле и простатит е така. Хроничен простатит е много, много трудно лечим в сравнение с остър простатит. Това е правило, което се отнася за бактериални инфекции и за дегенеративни промени (каквито са разширените вени).
7. Ами поеми си отговорност за здравето и настоявай следващия път да няма разговори зад гърба ти.  :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Спермограма на 17-годишен с Варикоцеле
« Отговор #9 -: Февруари 26, 2006, 19:53:05 pm »
Ми като ти се беснее, бесней си но мисли разумно да не си блъскаш главата един ден че си отказал задари няколко полови контакта от нещо важно. Ти не си готов за операцията сега, но просто мисли разумно, какво ще му е слабото на мястото и кое им е лошото на боксерите, искам да ти кажа че който е почнал да носи боксери за нищо на света не иска да се връща към слипове. Хайде дръж се по-зряло и давай напред. Ако този лекар не ти харесва потъсри друго мнение.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
Спермограма на 17-годишен с Варикоцеле
« Отговор #10 -: Февруари 26, 2006, 20:16:26 pm »
TAfricanski, слушай какво ти говори (гледай каво ти пише) МЕЛИ.Тя все пак е лекар и по-ги разбира нещата.....и недей да си играеш със здравето,замо защото не ти се искало да имаш белег или защото си си намерил филмче по темата :P Такива неща стават и не си само ти....нещата могат и да се оправят или да се влошат...САМ ИЗБИРАШ :!:  :P
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Спермограма на 17-годишен с Варикоцеле
« Отговор #11 -: Февруари 26, 2006, 21:06:44 pm »
Виж какво пич- щом толкова си чел, гледал и интерисувал, защо изобщо потърси мнението на хората тук, ние никога не се нападаме по този начин, явно ти трябва още мноооого време за да осъзнаеш някой неща. И аз да бях на мястото на лекаря, който е препоръчал операция и аз нямаше да коментирам нищо с теб- като те гледам доста си обезверен. В постинга си се опитах да ти обясня, че независимо от диагнозата ТИ СИ ПЪЛНОЦЕНЕН МЪЖ, но явно това не си го разбрал. Ок тогава, не се оперирай, не си прави изследвания и ще ти стискам палци след 10- 12 години (когато ти дойде акъла в главата) да попаднеш на жена, която ще е склонна да направи много голям компромис със себе си- сам се досети за какво ти говоря  :wink:
Успех!!!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Спермограма на 17-годишен с Варикоцеле
« Отговор #12 -: Февруари 27, 2006, 10:26:02 am »
Здравей,Тошко.Пожелавам ти да вземеш правилното решение и да не съжаляваш някой ден за него.
Само ще ти разкажа накратко моята и на мъжа ми история.Ти си достатъчно голям за изводи.
Аз съм на 29,а той на 43.Срещнахме се педи 2 и нещо години и от втория месец опитваме да създадем дете.
Преди седмица открихме причината да не става-ВАРИКОЦЕЛЕ.
Оказа се,че Той има направени няколко спермограми в годините и нито една не е била наред.Един професор обаче го уверявал,че всичко е наред и ще стане.Е да ,ама не.Един "прост" доктор андролог ни разясни нещата:Ако варикоцелете беш лекувано навреме,нямаше да се стигне до тук.А то се лекува най-успешно до 25 годишна възраст.
Сега ни предстои да си правим бебе инвитро.Сега,когато и двамата го искаме от все сърце,когато сме намерили своята половинка и искаме да бъдем пълноценно семейство с 3 деца.
А,ако той беше потърсил лекар навреме,сега може би щяхме вече да сме на етап второ дете.
Това е твоят живот и ти си достатъчно интелигентен да се бориш за него.
Желая ти да получиш това,което искаш точно,когато го искаш.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    TAfricanski

Спермограма на 17-годишен с Варикоцеле
« Отговор #13 -: Март 01, 2006, 18:11:26 pm »
Благодаря, Мели.
Добре, приемам, че се реже далеч от скротума и някакси стигат до вените в него. Ама като режат там, не режат ли в съседство с жизненоважни за тестиса връзки? Няма опасност да клъцнат където не трябва? А как тогава при операция от херния един познат загуби единия си тестис? Тази операция - при варикоцеле - не е ли по-опасна за тестисите, отколкото хернията?
Доколкото съм наясно - говорим за сериозно варикоцеле, урологът казал, че левият тестис е по-малък от десния. Премахването на разширените вени ще подобри ли храненето на тестиса? Звучи ми странно... По-скоро би трябвало да се влоши малко, защото все пак през разширените минава известно количество кръв.
4. Да, това ясно. Обаче колкото повече разстояние има да изкачва кръвта нагоре, толкова по-ниско налягане има тя в най-горната точка, следователно разликата в наляганията на лявата бъбречна вена и лявата тестикулярна би трябвало да намалее, когато левият тестис се надигне. Ако това нямаше значение, прегледът за варикоцеле нямаше да се прави на изправен пациент, нали? Тоест би трябвало с носенето на слипове частично да се премехне една от задължителните предпоставки за варикоцеле - да се скъси пътят, който кръвта трябва да изкачва нагоре. Сега, ако има и други проблеми от сорта на слабост на клапния апарат на вените, предразположение към разширени вени заради обща слабост на съединителната тъкан и т.н., това вече е друг въпрос.
5. Защо пък толкова да не ми хареса? Да не би да е нещо особено неприятно този преглед на простатата?
6. Е, щом разширените вени са дегенеративни, значи асно. Аз мислех, че като се разширят веднъж, после спират да се разширяват.
7. Да, другия път вече ще съм готов и ще си питам, няма да приемам за нормално да ми каже докторът каквото има да се казва.

Ей, Ledena_luna, никъде не съм казал, че заради няколко полови контакта не искам да се оперирам! Точно обратното пиша: "[идеята не ме блазни] да ме зашият и да ме успокояват, че след 5 дена ще съм готов за действие" (дамек това не ме успокоява). Тоест не това съм имал предвид, че ме притеснява.
Е мястото, където е правена операция, не е по-слабо, така ли? Няма вероятност цял живот някой като ме блъсне там и да ме боли?
Аз пък искам да ти кажа, че нося боксери, ама никак не ме бърка да нося слипове и понякога ми е по-удобно с тях, така че недей обобщава така.
Кое е незрялото в държанието ми? Че си пазя кожата? Инстинкт...

BLACK_ROSE, ми просто казвам, че съм видял за какво става въпрос. Че ровичкат из вътре, намират си разширена вена, отделят я от другите и я клъцват. Разрезът наистина не се виждаше, беше снимано отблизо. Обаче все пак си играйкат с някакви режещи инструменти ТАМ и рутинният подход в случая не ме успокоява.

mini, пичке, наистина не знам с какво те засегнах. Ако те дразни идеята, че идвам поне толкова, колкото мога, подготвен с информация по темата, съжалявам. Не обичам да говоря с някого за нещо и да съм напълно бос по въпроса.
Не знам кого съм нападнал от тук пишещите. Ако ти си се почувствала нападната - извинявай. Ако е някой друг - и на него се извинявам. Не съм искал да нападам, всъщност през цялото време страшно много внимавах да не обидя някого. Ако говориш за докторът, който имаше подобно отношение към мен - ми кво да се прави - промит мозък, много комунистическа пропаганда+голямо самочувствие и така става... Това не го прави лош човек, което не значи, че не дразни.
Е много ясно, че ще съм обезверен. Първият доктор, който ми го откри, едва ли ценоразпис ми даде, после личната лекарка с лека ръка и усмивка на уста, докато си говореше с някакъв, ми каза да ходя се режа без никакво уточняване на допълнителни изследвания, въпреки това си направих спермограма, после майка ми вкара връзки да ме прегледа уролог, който ми каза да гълтам хапчета и да повторя изследването, а на нея обяснявал още сума ти работи. И това докато чета из интернет страшно противоречива информация как варикоцеле се намирало в огромна част от стерилните мъже, но никъде обратната връзка - при каква част от тези с варикоцеле се наблюдава стерилитет.
Още повече, че инстинктивно подхождам с, хм, недоверие към хората, които искат да ми дупчат кожата!
Много добре си знам, че съм пълноценен мъж. Не мога да те разбера какво искаш да кажеш с това повтаряне.
Благодаря за пожеланията...

white, благодаря. Вадя си изводи.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Спермограма на 17-годишен с Варикоцеле
« Отговор #14 -: Март 01, 2006, 18:46:06 pm »
Пич, как да не се ядосам на това:
Цитат
Значи да намеря оная свиня, която ме ритна в 4 клас, и да я кастрирам?

или на това:
Цитат
и да ме успокояват, че след 5 дена ще съм готов за действие, а след 8 месеца няма да си личи и белега, не само не ме блазни, ами е в състояние да ме накара да беснея насам-натам.

като ти перефразираш думите ми под въздействието на негативни емоции.
Цитат
но никъде обратната връзка - при каква част от тези с варикоцеле се наблюдава стерилитет.
- и на конкретния въпрос, ми ти си живата обратна връзка- имаш влошени показатели на спермограмата, което означава че за в бъдеще може да не си способен да станеш баща по естествен път, а да е необходима АРТ. Явно доста си чел, но прочете ли и критериите на СЗО за спермален анализ и направи ли си изводите в коя категория попадаш? Плюс това спермограмата е непълна, а когато има занижени показатели трябва задължително да се направи имунологична спермограма.
Извинявай много, ама като беснееш насам- натам, нещо подобри ли ти се спермограмата? А може би вече нямаш варикоцеле???
Незнам!?!
Примери мога да ти дам колкото искаш- момиче от форума забременя, 8 месеца след като на съпруга й (със влошени показатели на спермограмата) беше диагностицирано и оперирано левостранно варикоцеле и последваща терапия с витамини и добавки. При моя съпруг- 6 месеца след операция нормоподвижните са  39%, преди това бяха only 7%.
Но има друг аспект, който ти все още не можеш да проумееш- аз вече 3 години се надявам да забременея, момичето което ти цитирах- 2. Знаеш ли какво означава за една жена този период, и всеки 28 дни да се оглеждаш за признаци, да мериш температури, да правиш тетстове с надеждата че нещо се е случило. Мисля, че решението ти да се оперираш или не сега трябва да е доста добре обмислено и от това може да зависят много неща в твоя живот- за това Be cool!!!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Спермограма на 17-годишен с Варикоцеле
« Отговор #15 -: Март 01, 2006, 19:14:13 pm »
Знаеш ли какво означава за една жена този период, и всеки 28 дни да се оглеждаш за признаци, да мериш температури, да правиш тетстове с надеждата че нещо се е случило.

Мини, ако Теодор продължава с този пуберски инат, след десетина години определено ще разбере, но тогава вероятно няма да му е приятна ситуацията и ще се псува на глас...
*

    кате

Re: Спермограма на 17-годишен с Варикоцеле
« Отговор #16 -: Декември 13, 2006, 16:27:39 pm »
Прочетох всички мнения по въпроса и стигнах до извода че реакцията на всички 16 17 год е еднаква и сина ми се оперира по повод варикоцеле по мое настояване.Мислете с главите си. Лекарите са хора които си вършат работата не си мислете че сте най -велики Вслушвайте се в съвета на по-големите за да не съжалявате по-късно Аз съм за операция докажи че си мъж като мислиш че си такъв Успех
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Спермограма на 17-годишен с Варикоцеле
« Отговор #17 -: Декември 14, 2006, 22:10:03 pm »
Ей, какво стана с Тошко?


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу