0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Хроничен епидидимит и хламидии
« -: Ноември 07, 2008, 00:18:40 am »
Позволявам си да започна нова тема, защото не намирам отговори на някой от вълнуващите ме въпроси. При нас има хроничен епидидимит и недоизлекувана стара хламидиялна инфекция, както и започнала фиброза, въобще красота. Моля споделете опит и знания по въпроса, предварително благодаря на всеки който пише, защото съвсем се обърках :thankyousign:
*
Re: Хроничен епидидимит и хламидии
« Отговор #1 -: Ноември 07, 2008, 20:52:01 pm »
Хайде споделете проблемите със старите инфекции, които не дават много шансове особено придружени с азооспермия, ще бъде добре да обменим опит за това какво можем и на какво не можем да се надяваме.Ще се радвам, ако в дискусията се включи лекар, за да ни насочва поне малко Благодаря

*
Re: Хроничен епидидимит и хламидии
« Отговор #2 -: Ноември 10, 2008, 22:44:26 pm »
Здравей shanoar, ние имахме проблем със стара инфекция и епидидимит, но гадинките не бяха хламидии, а уреаплазма и не сме с азооспермия, а "само" с олигоастенозооспермия. Пихме антибиотици и двамата, въпреки че аз нямах инфекция. Контролното изследване след края на лечението показа, че за щастие сме ги изчистили. С епидидимита нещата са по-дълги и сложни - зависи от щетите, които е нанесла инфекцията, много е индивидуално... На моя мъж например му назначиха хормонална терапия за възстановяване на сперматогенезата, но ако има ефект, ще се види след най-малко три месеца.
Със сигурност ви трябва добър лекар, на който да можете да се доверите и заедно да вземете правилните решения. Успех!!! :goodluck:
*
Re: Хроничен епидидимит и хламидии
« Отговор #3 -: Ноември 10, 2008, 23:52:54 pm »
Здравей Jael радвам се, че ми пишеш. При нас нещата не изглеждат много добре, защото сперматозоидите не узряват, а в единични каналчета няма сперматогенеза, надеждата ми е в тези при които все още има сперматогенеза, макар че доктора не ми даде никаква и сега съм записала мъжа ми при друг доктор, а междувременно си позволих да му назнача витамини, ако може да подпомогна клетките, които все още функционират.За хламидията пи антибиотик обаче на мен нищо не дадоха да пия-мисля да пусна 1 изследване на своя глава, а междувременно сме взели мерки да не се презаразяваме.Какво пие мъжа ти за възстановяване на сперматогенезата-епидидимита при нас е хроничен и да си кажа честно незнам изобщо как се лекува и какво трябва да се прави именно затова пуснах темата. Ще се радвам на всяко разяснение по въпроса :goodluck:и от мен