0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Парене при контакт, след цикъл
« -: Октомври 30, 2008, 11:16:58 am »
Здравейте!
Не зная къде да попитам, затова пиша тук.

Имам парене при полов контакт от месеци, появява се след като ми свърши цикъла - първата седмица след това. Често изчезва изобщо после няма такъв дискомфорт до следващия цикъл.
Нямам течения, нямам никакви други оплаквания.
Ходих на гинеколог -2 пъти - казват видимо всичко външно е наред при прегледа - няма причина за притеснения.
Правих цитонамазка и влагалищен - 2 пъти - резултатите добри - цитонамазка II степен.
/защо е II? казаха ми че било нормално при раждали жени/ - имам едно дете на 4г. и един аборт мисед - тази година - непонятно защо.
Влагалищен секрет - в норма - нямам бактерии и микроби, нямам кандида.
умерено количество левкоцити.

Откриха ми възли на щитовидната жлеза. Ендокринолозите казват че преди бременност не се препоръчва операция - иначе са тип струма нодоза. Изследвах ТСХ, ФТ3, ФТ4, антитела. ТСХ е 1,44 при норма 0,26-4,6 - казаха идеално.
ФТ3, ФТ4 са на горната граница примерно - едното е 4,4 при максимум 4,4, а другото е 16,69 при норма 17. Антителата са минимални - примерно 10 - при норма 0-150.

Заключиха, че няма да пия никакви лекарства, да си забременявам /това ми е мечта/. Да не се притеснявам и през 6м. да следим възлите.

Изследвах и полови хормони - и те са в норма и гинеколога каза че са добри.

Това което ме смущава все още е паренето? Не го разбирам - възможно ли е да е протриване? поради сухота? Партньора също усеща леко парене при контакт, но не го притеснява повече - и това е само първите 2-3 кекса след цикъл.... после се оправя??

Имате ли идея - какво да изследвам? И трябва ли?
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Парене при контакт, след цикъл
« Отговор #1 -: Ноември 01, 2008, 22:03:38 pm »
съжалявам за миседа :(. друго чаках да прочета от теб скоро.
колко са ти голями възлите.
аз лично не виждам причина да се оперираш при положение че тсх, тат и мат са ти в норма. с тодорова консултирала ли си се.
« Последна редакция: Ноември 01, 2008, 22:05:56 pm от лили »
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Re: Парене при контакт, след цикъл
« Отговор #2 -: Ноември 02, 2008, 22:00:28 pm »
ами възлите са 4. Единият е голям 22/22/26мм. Той е и най-голям. Другите са малки.
Засега ми дават да си живея живота със следене на 6м. Записах час за Тодорова - чак на 11 Декември - по рано няма. Но ще отида при всички положения. От тук прочетеното разчитам на нейното мнение и помощ!

Благодаря ти за думите!
Надявам се и вярвам!  :D Упорит оптимист съм!  :D И съм предприела лична антистрес кампания -  :wink: Случилото се ме накара да се посъвзема и осъзная и така че съм му благодарна - защото всеки ден е ценен и отново успях да го видя!  :D
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Парене при контакт, след цикъл
« Отговор #3 -: Ноември 03, 2008, 11:34:34 am »
първото ми посещение при тодорова (2006) ми донесе диагноза хашимото с множество възли. най-големия беше 30 мм. тодорова ми предписа селен и изследване на хормоните и антителата които да тогава нямах.
начев като второ мнение ми каза че трябва да се оперира жлезата за вчера без да е видял кръвните изследваия които все още не бяха готови. след като ми излезнаха резултатите и се видя че всички хормони и антитела са в перфектни стойности тодорова каза че трябва редовно да ги следим, а начев продължи да се тръшка за операция като този път все пак каза че не е толкова спешна и може да изчака докато родя.
стана така че м/у двата прегледа направих вливане на имуновенин 60 амп заради повишени нк клетки. след вливането 30 мм ми възел се беше свил до 14 мм. към днешна дата е почти развързан и е ок 6 мм.
като съвет - не бързай с операцията докато поне 3ма лекари не ти кажат че е неизбежна.
успех
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Re: Парене при контакт, след цикъл
« Отговор #4 -: Ноември 03, 2008, 17:39:52 pm »
Лили! Ти направо ме разби! Не предполагах че може така да се свиват възли и развръзват - ако е така - защо не лекуват всички хора??
и вливат разни неща? Със сигурност няма да избързвам за операции и т.н. Докато не опре ножа до кокала съвсем... надявам се и ми се ще да се свият... възлите... не зная дали е възможно - но вътрешно се надявам да не е само ножа изхода.
Декември ще си ходя при Тодорова. а дотогава - божа работа -
а ти със забременяването - какво стана?
Аз се надявам че ще стане - не зная - има ли рискове нещо ?!
Все още ми е нова темата от 10тина дни се варя в нея.... и затова питам такива лаишки въпроси  :D