0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

С мъжов се подготвяме за инвитро- ИКСИ и живеем в САЩ.  Имаме мъжки фактор, а при мен са установени и имунологични проблеми - НК-клетки, АФА, и мутантен алел, отговорен за тромбозите.

Първоначлно бяхме в клиника в Бостън и сме много доволни оттам, но понеже не третират имунологичните причини, се наложи да се преместим в Чикаго, където се записахме в клиниката на д-р Колум. Може-би я познавате и съм прочела за нейните успехи в областта на имунологията, но прочетох и доста протеворечиви мнения за нейния екип и д-р Райхнер, с който тя работи.

Смятам, от една среща с нея, че тя наистина си е добра в областта, но БЕЗКРАЙНО СМЕ РАЗОЧАРОВАНИ ОТ НЕЙНИЯ ЕКИП. Особено от сестрата Р., .., не мога да опиша арогантното й и лъжливо отношение към нас, приказките зад гърба ни с д-р Р, който два-три пъти си направи труда да се разходи до нас, за да ни огледа, след като тя ни изкоментира и посочи с пръст. Много ни е болно за това, сякаш ние сме престъпници, а не хора, които й изкарват заплата. Защото питаме, защото се интересуваме и това си ни е наше право, а тяхно задължение е да ни отговарят и да ни съдействат, не е ли така, момичета. И при няколкото телефонни обаждания, са ни обещавали от рецепцията, че сестрата щяла да се свърже с нас и в крайна сметка никой не ни се обажда, а след това тя ни лъже, че ни била търсила. Нали виждаме на мобилните си телефони , че не ни е търсила..., прави ни и на глупави, на всичкото отгоре.

На нас ни предстои икси, трябва да сме в ежедневна комуникация, а така не може с нея да се продължи..., дори и днес, след като ни обеща,че ще сме в комуникация, тя не ни се обади за резултат, кйто беше важен, да знаем какво ще правим от първия ми ден на цикъла, а той ще е утре или вдругиден..., а ние не знаем...
Останалите думи просто са излишни.

Моля ви, момичета, ако знаете някоя клиника в САЩ (Илиноис) или друг щат, където третират и имунологичния фактор при самата инвитро-процедура и правят тестове и след това и ти дават медикаменти заради имунологичните причини, ПИШЕТЕ НИ!

Моля ви за мнения за добри клиники в САЩ! Безкрайно сме ви благодарни!
Явно ще загубим и още един месец в лутане, но не можем да останем в тая клиника повече..., сърцето ни не ни води там...
*
Re: Момичета, живеещи в САЩ, моля, помогнете ни...
« Отговор #1 -: Октомври 28, 2008, 15:39:48 pm »
Здравей Никол, много ме натъжи това, което си писала :( Не мога да ти помогна с конкретна клиника, но ако искаш виж ето този сайт http://www.sart.org/find_frm.html - тук са дадени всички регистрирани клиники в САЩ, на повечето са дадени интернет сайтовете им и може да потърсиш доктор, който е специализирал имунология. Повечето клиники има описание на екипите си. Също така, на тази страница може да намериш и много подробна статистика за успеваемостта на всяка една клиника и колко ин витро цикала годишно правят. Това  може доста да ти помогне да се ориентираш. Дано и други момичета се включат с повече информация по твоя въпрос.
Пожелавам ти успех и ти стискам палци скоро да се похвалиш с положителен резултат!
Re: Момичета, живеещи в САЩ, моля, помогнете ни...
« Отговор #2 -: Октомври 29, 2008, 00:51:05 am »
Много ти благодаря, Роузи, за бързата реакция! Днес почти цял ден проучвахме клиники и разбрахме, че на територията на цяла Америка са всъщност само 3 - едната е в Калифорния (тази, на д-р Beer, но  за съжаление той не е вече сред живите), както и предишната му клиника на около 60 мили северно от Чикаго ( сега там е д-р Kwal - също добри мнения за него) и тази на д-р Колум и на д-р Русев.
Видяхме, че има и още един д-р - имунолог към Университетска клиника - Чикаго, но свободен час за нея има чак за 8 януари 2009.

Страхотно много съм впечатлена от огромната човещина и професионализъм на д-р Русев! Той и доцент Конова са невероятно човечни и състрадателни и големи професионалисти. Бях оставила съобщение на д-р Русев да ми звънне и Човекът веднага реагира - обади ми се и ми отдели поне 30-40 минути по телефона, като това му обаждане не е за първи път и  винаги ни е съдействал моментално. Просто сме възхитни от него, от доц. Конова и екипа й в Плевен!

Ако всички доктори бяха поне наполовина като д-р Русев и доц. Конова, тогава нямаше да има толкова болка и мъка в очите и сърцата на семействата със стерилитет, а къщите ни щяха да бъдат пълни с детски смях и глъч.

Аз и съпругът ми се прекланяме пред тях! Смятам, че е само мит, че американците са по-добри доктори... Нищо такова, дори нашите сънародници ги превъзхождат в пъти.

По този повод си мисля дори дали да не се върнем в БГ и там да си направим всичко, каквото трябва.
Проблемът е, че работата на съпруга ми в момента го възспира..., ще видим...

Благодар ти, още веднъж, че ми отговори! Пък и ако си в Чикаго или околността може и срещичка да си заформим..., какво мислиш за това?  :)
 
Re: Момичета, живеещи в САЩ, моля, помогнете ни...
« Отговор #3 -: Ноември 02, 2008, 06:54:58 am »
Здравей Никол,
Вече ти писах,но сега видях че всъщност Ви трябва имунолог. Мисля че в клиниката която ние посещавахме не се занимават с това, но все пак не е лошо да поговориш с тях:  http://www.fcionline.com/index.htm.
Ужасно е отношението на сегашната ви лекарка и екипът и. Дано повече не попадате на такива хора които не си знаят интересите.
Успех!
Re: Момичета, живеещи в САЩ, моля, помогнете ни...
« Отговор #4 -: Ноември 17, 2008, 23:41:11 pm »
... а при мен са установени и имунологични проблеми - НК-клетки, АФА, и мутантен алел, отговорен за тромбозите.

nicol, може ли да ми кажеш кой ти диагностицира имунологичните проблеми. Интересува ме по-точно дали това е станало тук, т.е. в САЩ или в България.

Надявам се, че си намерила вече друга клиника и силно ти стискам палци за успех!
Re: Момичета, живеещи в САЩ, моля, помогнете ни...
« Отговор #5 -: Ноември 19, 2008, 19:14:36 pm »
Изненадана съм от отношението на екипа ,но всичко се случва свят голям и разнороден.
Аз бих те посъветвала да говориш с лекаря си за проблема и ако не се разреши да си намериш друга клиника .
Аз съм много доволна http://www.fcionline.com/index.htm ,даже след като забременях те ми препоръчаха гениколог който също беше страхотен и след като родих се обадиха да ме проверят как съм и какво правя.За 9 месеца докато забременях никога съм нямала подобен  или някакъв проблем с тях.
Не ти препоръчвам MIDWEST FERTILITY CENTER ,голямо разочарование са !!!!!
Желая ти много късмет и ти стискам палци да е успешен опита ти!!!
Re: Момичета, живеещи в САЩ, моля, помогнете ни...
« Отговор #6 -: Ноември 20, 2008, 19:31:24 pm »
Благодаря ви, момичета, за помощта и  за насоките!  :thankyousign: 
cubbit, изследванията си правих в БГ - първите при д-р Кременски и вторите при доц. Конова
Благодаря и за пожеланията на всички вас и стиснатите палци!
Да ви се връща и на вас и много щастие да ви споходи!  :bori_010: :bori_003:
*
Re: Момичета, живеещи в САЩ, моля, помогнете ни...
« Отговор #7 -: Септември 03, 2009, 05:46:42 am »
Имам въпрос към момичета в САЩ, които са минали през изследвания и лечение в клиника по стерилитет. Останахте ли с впечатление, че ви пришпорват да направите инвитро/икси възможно най-бързо, преди да сте направили всички възможни изследвания и да сте пробвали различни методи? (Признавам, че това много варира според установените проблеми на всяка двойка... и все пак...)
Предстои ми първа среща с лекар в Main Line Fertility (Bryn Mawr, PA) идната седмица и от коментарите на пациентки на клиниката установявам, че много се оплакват от прекалено бързо наложено инвитро.
Чудя се дали клиничната практика е повлияна от отношенията със застрахователните компании. Имам щедър план с добро покритие за стерилитет, но ми се иска да зная, че първо ще проверят щателно спермограмата, хормоните и проходимостта на тръбите, после ще пробват инсеминация и евентуално инвитро. И че няма да ме пуснат на конвейра от самото начало, за да си поддържат статистиката за успеваемост и да получат най-голямата сума от застрахователя.
Сигурно ме е обзела безпочвена параноя, но пък да си питам.
Re: Момичета, живеещи в САЩ, моля, помогнете ни...
« Отговор #8 -: Септември 03, 2009, 22:34:39 pm »
В клиниката, която посещавам аз, ни направиха следните изследвания преди да пристъпим към инвитро - хормони, ултразвуков преглед, брой на resting follicles, Доплер тест, спермограма, clomiphene challenge (стимулираха ме леко, за да видят как се променят хормоните по време на лека стимулация, и от там да извадят изводи за по-тежката), васерман тестове и сондаж. При повече от 2 години неуспешни опити, една неуспешна инсеминация и 2 неуспешни опита инвитро, не мисля че имаше при нас кой знае колко варианти, с които да продължим, така че аз поне мисля, че направиха достаъчно изледвания. Сега ми предстои IFV training и shot training - явно ще си поставям сама инжекциите, но аз го правих и при последния опит, така че не би трябвало да има проблем. Иначе съм с диагноза ендометриоза и кисти на яйчниците, една лапаротомия и сега се надяваме да забременея, за да избегнем втора операция.


*

    daniski

  • ****
  • 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
Re: Момичета, живеещи в САЩ, моля, помогнете ни...
« Отговор #9 -: Септември 15, 2009, 00:49:11 am »

Чудя се дали клиничната практика е повлияна от отношенията със застрахователните компании. Имам щедър план с добро покритие за стерилитет, но ми се иска да зная, че първо ще проверят щателно спермограмата, хормоните и проходимостта на тръбите, после ще пробват инсеминация и евентуално инвитро. И че няма да ме пуснат на конвейра от самото начало, за да си поддържат статистиката за успеваемост и да получат най-голямата сума от застрахователя.
Сигурно ме е обзела безпочвена параноя, но пък да си питам.
Хич не е безпочвена и не е параноя...Точно така си е.
Аз съм medical biller,но и без това вече си разбрала че тука всичко е пари.
Просто не се съгласявай и настоявай на своето,няма къде да отидат.В краен случай им кажи че ще идеш в друга клиника,а това действа.Успех мила!
*
Re: Момичета, живеещи в САЩ, моля, помогнете ни...
« Отговор #10 -: Септември 15, 2009, 04:38:22 am »
Благодаря ви, krassita, daniski. Отговорите ви съвпадат с опита ми дотук.

Предстои ни спермограма, цветна снимка, ултразвук, посткоитален тест, лека стимулация и тест на хормони за оценка на яйчниковия резерв в следващите два месечни цикъла. Вече усетих, че инвитро-то се тика напред заради многократно по-високия шанс за успех, но също така ми отговориха, че инсеминацията ще е опция по всяко време... ще видим.

krassita, късмет и успех с процедурите!
daniski, да ти е живо и здраво синчето!
Re: Момичета, живеещи в САЩ, моля, помогнете ни...
« Отговор #11 -: Септември 17, 2009, 20:12:58 pm »
Ние имахме направени изследвания в Германия, преди да дойдем в САЩ. Поискаха да си направят само някои нови и ни предложиха първо да опитаме инсеминации - 3 цикъла стимулирани с кломифен, 3 с фолистим и едва тогава да преминаваме към ин-витро.
Нямах нерви и време да се занимавам с инсеминации. Ние се водим необяснен стерилитет, фоликулите се пукат, овулирам редовно на около 14-тия ден при 28 дневен цикъл, спермограма - много добра и т.н. Инсеминациите имат само 3% по-висока успеваемост на забременяване от естествен цикъл и за това са най-подходящи за двойки с лоша спермограма (когато проблема е "по-лек" - леко намалена подвижност или лека атипична морфология).
Направихме по мое настояване само две климифенови инсеминации и една фолистимова (и трите неуспешни) и след това ин-витро (успешно, но за съжаление само до 20-тата седмица).
Опитът ми от 2 тукашни клиники е, че съвсем не пришпорват. И в двата предложиха същата схема за нашия случай.
Според мен е индивидуално и частен-случай-напасното решението на лекаря.

Успех, cigularche!