0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ирисодиагностика
« -: Октомври 18, 2008, 10:55:07 am »
Здравейте момичета,
Искам да ви питам за вашето мнение за ирисодиагностиката.
Ходили ли сте при такива специалисти?
Помагали ли са ви?

При мен все още не е ясно защо не мога за "захвана" вече година и половина при положение, че всичко уж е наред, а направих доста изследвания (хормонални, за щитовидната жлеза, имунологични - антифосфолипидния панел, цветна снимка - проходими тръби). Май скоро ми се е отключил Хашимото, имам малко завишен ТАТ и ще ходя и при ендокринолог.

Та какво ви е мнението за ирисодиагностиката? В някои страни тя си е час от конвенционалната медицина.
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
Re: Ирисодиагностика
« Отговор #1 -: Октомври 18, 2008, 11:54:58 am »
Здравей!
Мъжа ти правил ли си е иследвания?Не е задължително,ако има проблем да бъде при теб.
Пожелавам ти все пак всичко да е наред!
Re: Ирисодиагностика
« Отговор #2 -: Октомври 18, 2008, 12:12:56 pm »
barbi1, направихме разширена спермограма и според критерия на Крюгер има само 11% с нормална морфология, при референтни стойности над 14%. От незнание направихме спермограмата при 2 дни въздържание, а не при 3 до 5 дни въздържание, за това не съм сигурна до колко този показател е верен.
Може при нас да има наслагване от няколко фактора, които сами по себе си да не са от критично значение: матка наклонена на зад, психологически фактор, спермограма, която не е перфектна, отключващ се проблем със щитовидната жлеза при мен. И всичко това насложено да ни пречи.

За това си мисля, че нещата трябва да се разглеждат комплексно и вярвам на ирисодиагностиката като помощно средство да се види цялата картина, към какви болести имам предразположение, каква профилактика да прилагам. Като консултация със съответния специалист (ендокринолог в моя случай и т.н.) при проблем доказан чрез изследвания е задължителна разбира се.
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Ирисодиагностика
« Отговор #3 -: Октомври 18, 2008, 15:14:55 pm »
Магдалена-все едно чета моята история - и ние така -уж всичко бе наред  първоначално ...

Аз  лично не съм запозната  с ирисодиагностиката  ,ама ми звучи несериозно .
Не съм чела  някой да е  решил проблемите  с щитовидната  жлеза  по  този начин .

 А 11 %   морфология да не  те  шашка -слушай сега   -ние първоначално  бяхме  с 9 % -д-ра каза че  с  тези  % може да разчитаме на дори  естествено забременяване  -ако  не се наслагваха други  проблеми  при мен/ щитовидна ,овулация / !
Относно  спермограмата шока  дойде след няколко месеца  - при ново изследване  - 3% . Но ако останалите показатели -подвижност  и т.н  са добри -не би  било проблем -д-ра какво  ви каза ?

Правила ли си  фоликуметрия - нека лекар те проследи  няколко месеца ,да  видите как е овулацията със съответните изследвания на  хормони .
Или най -лесното    и евтино - ову тестове -засичаш ли овулация -ако да    и въпреки това  не се получава -вече  трябва специалист.
Предполагам  спермограмата е направена  в клиника по стерилитет !


Re: Ирисодиагностика
« Отговор #4 -: Октомври 18, 2008, 15:23:31 pm »
здравей, nimika,
Фоликулометрия не съм правила, но на ехограф няколко пъти за засичани добре оформени фоликули около овулация. Така и не успях да разбера къде във Варна се прави добра фоликулометрия.
Иначе хормоните ми са в норма, дори по-скоро до горна граница (като цяло). И с ову тестове съм засичала овулацията, МЦ ми е редовен също. Да спермограмата е правена в специализирана клиника.
Направо вече не се сещам какво още да тествам и къде евентуално е проблема с имплантацията (ако това въобще е проблема).
Не съм пушила от 10/02/2014 (отказвам ги на сила)
Re: Ирисодиагностика
« Отговор #5 -: Ноември 02, 2008, 20:04:37 pm »
Това, че имаш добре оформени фоликули и положителни тестове за овулация, все още не значи, че има овулация, най добре намери място където да се проследиш. Трябва да си сигурна, че се пукат фоликулите. Колкото до ирисодиагностиката в България е пълно с толкова шарлатани, незнам как ще попаднеш на истински.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
Re: Ирисодиагностика
« Отговор #6 -: Февруари 07, 2009, 10:14:51 am »
Здравейте,аз съм ходила на ирисодиагностика и мога да кажа ,че ми помогна.Тогава не мислех за забременяване,но ми помогна с цикъла който меше много променлив.Идваше ми през 20 дни като преди това 5 6 дни зацапване,защото имах нещо като кисти който се пукат при идването на цикъла.(така ми го беше обяснил гинеколога)Не ми е казвал ирисолога дали ще имам проблеми при забременяване,но цикъла ми се нормализира на 28 или 30 дни,като има зацапване само 1 или 2.Не мисля че зацапването е тревожно ,защото на всичките ми колежки така им идва.Даде ми да пия едни билки който се купуват от него и мога да кажа ,че съм доволна.Опитай няма да си навредиш. :D
*

    slantze37

  • ***
  • 159
  • Това ,което не ме убива ме прави по силна!
Re: Ирисодиагностика
« Отговор #7 -: Февруари 07, 2009, 20:26:14 pm »
Здравей Магдалена нямам никакьв опит с ирисодиагностиката, аз ли4но смятам 4е трябва да се довериш на лекар специалист каквито всьщност има не малко.И сега за да ви расмея малко-приятелката ми преди време ходи -каза и 100 други неща и накрая тя пита:ами нещо за забременяване? Доктора казва:Ами то това е божа работа -тогава тя понеже е по пярната в устата му каза:Е това и баба ми го каза ,но не ми взе 30лв.Но ако ще се почувсваш по добре и имаш нужда да отидеш давай.Желая ти успах каквото и да решиш!
*

    skype

Re: Ирисодиагностика
« Отговор #8 -: Февруари 17, 2009, 13:16:10 pm »
Здравейте, за ирисовата диагностика намерих един клип във Vbox7.com сега ще ви постна линка, защото нещата са съвсем различни от това, с което ни зарибяват.
Ето ви линка:    8O
http://vbox7.com/play:38de1d29