0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Имам два инвитро опита. Неуспешни. След втория път,май месец, когато стимулацията ми бе с Пурегон, започнах да получавам сърцебиене. Скоро то се увеличи, появиха се и болки в сърдечната област, придружени със стягане и силна аритмия. Последва преглед при кардиолог, който установи и наличие на високо кръвно налягане/160/100/, при положение, че винаги съм имала ниско кръвно. Направих си хормонални изследвания за наличие на гуша и други отклонения, свързани с дейността на щитовидната жлеза, отрицателни. Има ли колежки по съдба с такива последствия и как сте действали за откриване и предотвратяване на проблема?


[161551.gif[/img][/url]
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: Инвитро, високо кръвно, проблеми със сърцето
« Отговор #1 -: Октомври 13, 2008, 10:26:23 am »
Аз имам подобен проблем, наред с всички други негативни реакции, които ме споходиха, та и  това не ме пропусна. :?
Имам сърцебиене и леки болки в областта на сърцето. Естествено ходих на лекар. Правиха ми кардиограма и остановиха, че сърцето е здраво. Проблема явно идва от кръвното, което до преди стимулациите си беше на ред. Лошото е, че кръвното ми понякога е нормално 120:80, но понякога е 150:100.
Лечение не са ми назначили. Пък и вече химия е най-малкото нещо от което имам нужда, засега. Не знам какво ще правя, ако проблема се задълбочи.

За мен АРТ опитите  приключиха.

Желая ти скоро да си здрава.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

    Делинда

Re: Инвитро, високо кръвно, проблеми със сърцето
« Отговор #2 -: Октомври 13, 2008, 18:03:27 pm »
   И при мен се получи нещо такова,но само втория пьт-тогава бях стимулирана с Мерионал.Още на втория ден вдигнах крьвно 140/100,стана ми мн.лошо.Дадоха ми нифедипин,но се оправях за няколко часа и после пак сьщото.МНОГО ЗЛЕ изкарах цялата стимулация.Питах защо се получава така и за сьжаление не получих никакьв задоволяващ отговор-..понякога така ставало..,и това беше.В ДЕНЯ когато спрях стимулацията се оправих веднага,но бях толкова изтощена,че не искам да си спомням.Отслабнах с 6 кг. за 10 дена .Просто си мисля,че е от даден медикамент,в случая при мен - МЕРИОНАЛ,ЗАщото 1-ВИЯ пьт бях с Пурегон и Меногон и се чувствах прекрасно.Това е моя опит-дано да сьм помогнала.
Re: Инвитро, високо кръвно, проблеми със сърцето
« Отговор #3 -: Октомври 13, 2008, 19:47:47 pm »
Стимулацията при първото ми инвитро беше с Гонал. Общо взето не се появиха никакви сериозни здравословни проблеми, имаше само дребни неразположения. Но при стимулацията с Пурегон преживях доста тежки дни. Те се появиха на другия ден след трансфера/месец Май/,някои и досега не са отминали съвсем.Непосредствено след него се разболях,изглеждаше като тежък грип. Не можех да спя,кихах,кашлях, хрема, сърцебиене, буквално не можех да дишам,мислех че се задушавам,едва заспала се събуждах от недостиг на въздух и повече не можех да заспя.Държа да обясня,че всички изследвани здравословни показатели преди инвитрото са били нормални,даже идеални. Имали ли сте подобни проблеми момичета, дали е от Пурегона, може би просто не ми понася?


[161551.gif[/img][/url]
Re: Инвитро, високо кръвно, проблеми със сърцето
« Отговор #4 -: Април 06, 2016, 17:32:47 pm »
Привет момичета,

Виждам, че тази тема е от доста отдавна, но имам подобни проблеми и ще се радвам, ако някой сподели как се е справил с това. Имахме инвитро опит през февруари, стимулация с Мерионал и Пурегон, който беше прекъснат заради вирусен бронхит, с който имах проблеми цял месец. В следващия месец ми се повяиха пристъпи на високо кръвно налягане, които продължават и досега. Бях на кардиолог, който ми предписа бетаблокер, с който да контролирам кръвното и пулса. На няколко пъти се налага да променяме дозата, защото продължавам от време на време да имам пак пристъпи на високо кръвно и пулс, независимо от бетаблокера. Хормоните на щж са в норма. Кардиограма и ехо на сърце - също. Няма физиологична причина за тези проблеми.

Неприятното е, че се очертава да пия бетаблокера по-дълго от първоначално предвиждания 1 месец, а бетаблокери и бременност не са най-добрата комбинация според кардиолога.