0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 3
« Отговор #440 -: Февруари 11, 2009, 09:25:09 am »
И моето дете печена тиква не обича, то аз незнам дете на 2 г. да обича де.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #441 -: Февруари 11, 2009, 09:42:20 am »
Благодаря ви за съветите! Ще взема да опитам и тиква накрая :P А картофът го правя със студенопресован зехтин, слагала съм и АМ но 8O Абе ще смесвам, ще прояде по-нататък, няма как. Засега ще смесвам по малко, надявам се да мине номера. А пащърнакът е като картофа, но по-сладък, нали? Нещо средно между морков и картоф!?
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
« Отговор #442 -: Февруари 11, 2009, 11:39:46 am »
Сладко е, да :) И по-вкусно от картофа при нас  :) :D
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #443 -: Февруари 11, 2009, 12:32:09 pm »
И моето дете печена тиква не обича, то аз незнам дете на 2 г. да обича де.
Що бе, аз пък знам. Не са моите, още не съм им правила на пара или печена, понеже аз не ям. Тъпо! Една майка прави на децата тиква на пара с овесени ядки и я омитали закуската.  :D И аз ще пробвам тия дни.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #444 -: Февруари 11, 2009, 12:34:56 pm »
Василена, благодаря ти за отговора!
*
« Отговор #445 -: Февруари 11, 2009, 13:18:13 pm »
Ели мина 4г и още не мога да я накарам да яде печена тиква :x
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #446 -: Февруари 11, 2009, 14:48:33 pm »
по едно време прокарвах печената тиква, направена на кремче с АМ и малко разтворима зърнена каша. ставаше много вкусно, чак на мен ми харесваше.
за по-големи деца, може да се направи печена тиква със заливка от мляко, захар и яйца - нещо като крем-карамел с тиква, но без карамела.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #447 -: Февруари 11, 2009, 14:53:57 pm »
Това е идеална рецепта за печена тиква Джам и с радост ще си я похапна, пък току виж и Тонино решил да я яде. Все още за съжаление сме на диета без прясно мляко и този вариант отпада, за момента обаче. Оделно незнам как са вашите деца, но хитреца от няколко месеца, преди да хапне нещо, първо го подушва досущ като куче. 

« Отговор #448 -: Февруари 11, 2009, 16:09:28 pm »
Наде, Стилияна души от преди 2 месеца някъде всяко нещо, което й се дава за ядене.
*
« Отговор #449 -: Февруари 11, 2009, 16:13:56 pm »
правила съм същото Джам - печена тиква залята с мляко захар и яйца.става нещо като тиква с крем карамел - не се прие  също.питам я ще ядеш ли, отговора е -после.при нас после е равно на отрицание.действително става много вкусно и си го ядем с баща й.незнам как сте с магданоза - категорично е отказ при Ели.
п.п. не ям магданоз и аз.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
« Отговор #450 -: Февруари 11, 2009, 16:22:06 pm »
Лелееееееее елате ни вижте как ръфаме магзаноз и целина, оказа се обаче, че целина е много силен алерген и въобще не трябва за момента, да я яде Тони. Обожава ги и двете, но копър не мога да пробутам изобщо.

*
« Отговор #451 -: Февруари 11, 2009, 16:35:12 pm »
а така. а ние сме и двете по копъра.ядем в промишлени количества.
любим сос мой и на Ели - копър, лимон, зехтин  с пасатора върху броколи.
май оспамих   темата.
« Отговор #452 -: Февруари 11, 2009, 17:29:14 pm »
Магданоз и аз не ям - на нея мноооого ситно нарязан и той и копъра. За сега не се е цупила.
« Отговор #453 -: Февруари 13, 2009, 12:01:01 pm »
Откога започнахте да слагате сол в храната? Не става въпрос за щипка сол, а за количеството, което ще промени вкуса на яденето.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
« Отговор #454 -: Февруари 13, 2009, 12:19:26 pm »
Когато големия навърши 3 години, но не знам преди това как е било в дома.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
« Отговор #455 -: Февруари 13, 2009, 13:00:32 pm »
Сол  започнах да слагам на около 1 година и 5-6 месеца. Тогава започна и да яде с малко повече апетит.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #456 -: Февруари 13, 2009, 15:00:50 pm »
Тони, горе долу след годинката прояде храни с щипка сол. Сол колкото за нашите манджи (а ние ядем мога да кажа безсолно) не иска и да помирише, но пък налита на солените луканки, филета и т.н.

*
« Отговор #457 -: Февруари 13, 2009, 22:45:24 pm »
Я да ви питам от кога започнахте да подправяте със зехтин? До сега не съм давала.
За сега ядем на обяд и след обяд. Кога трябва да въведа следващите хранения и през колко време?
Иначе ние ядем картоф до пръсване. За моркова ми стискаше устата, но на картофа елате и ни вижте. Той и баща му яде мусака с руска салата и ме пита кога ще му сготвя картофи  8O.

*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #458 -: Февруари 14, 2009, 12:55:01 pm »
Дъщеря ми е на шест и половина месеца и като й варя картоф слагам една чаена лъжичка зехтин. Но със или без зехтин, тя не иска да яде само картоф засега, та се налага да слагам по малко картоф в морковеното пюре. Но и Бърди препоръчва като се правят вкъщи зеленчуците да се слага малко зехтин. Има майки, които слагат масло на върха на ножа...
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*
« Отговор #459 -: Февруари 14, 2009, 15:37:32 pm »
Чаена лъжичка зехтин не е ли много за такова количество храна?
Ние на 25-ти ще сме на гости на баба и дядо, та тогава ще си вземем домашно пиленце. Какво да правя с бульона? Мога ли да го замразя във формички за лед и след това да слагам по едно кубче в пюренцето? Това ще стане след като навършим 8 месеца или е много рано?