0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ако някой знае.....
« -: Февруари 16, 2006, 08:51:21 am »
Момичета, имали някъде подробно инфо, в кой момент от бременността се извършва хорион-биопсията и ако като резултат се установи проблем, докога е възможно да се извърши редукция на ембриони??? Имам някакво объркване - доколкото знам хорион биопсията май се прави някъде към 11 -13 г.с , но тогава има ли възможност за т. нар. редукция??? Че в края на 3 м. това си е жив аборт??? Или пък има възможност биопсията да се направи по-рано??? В една от статиите тук има информация за тази редукция на ембриони, когато се установи многоплодна бременност. Но до кой момент е възможно това да се извърши? И с каква информация за генетичното състояние на ембрионите разполагат ембриолозите на този етап??? Оф, съвсем се обърках... :cry:
Ако някой знае.....
« Отговор #1 -: Февруари 16, 2006, 11:25:24 am »
Здрасти Флай :D

Никак не съм компетентна по твоите въпроси :oops:  Но редукция на ембриони при многоплодна бременност не е ли отделно от медицинско отстраняване на зародиш по генетични причини (ако пръвилно съм разбрала първата част на въпроса ти :oops: ) Или мисълта ти е може ли да се съчетаят, да се изчака?
И аз съм така, все няколко крачки напред с въпросите :?
Как мина трансферът и колко ембриона върнаха?

Не се притеснявай, всичко ще се подреди, гледай да караш едно по едно - да се види първо резултатът, пък после ще получиш компетентно мнение и съвет, не се съмнявам :wink:

 :balk_21:
Благодаря ти, Бени!







*
Ако някой знае.....
« Отговор #2 -: Февруари 16, 2006, 13:36:34 pm »
Здравей,мила Флай.
Не мога да ти дам отговор на конкретния въпрос,но ще ти кажа,какво ми обясни Стаменов за редукцията.
Аз съм с двурога матка и ми предстои ИКСИ.Тъй като не мога да износя повече от едно бебе,ще се наложи редукция.Много се притеснявах от процедурата,но док ме увери,че я правят непрекъснато.Ставало чрез ЕДНА МНОГО ТЪНКА ИГЛА.Това ми говори,че е в много ранен стадий.
Най-добре да попиташ своя доктор по въпроса.
Дано съм била полезнас нещо.
Желая ти много късмет!


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Ако някой знае.....
« Отговор #3 -: Февруари 16, 2006, 16:43:19 pm »
Флай, извинявай за отклонението, но искам да попитам White обсъждали ли сте с твоя Док вариант при естествен цикъл? Щом ти трябва един ембрион ... колко биха ти върнали?
И аз имам подобри притеснения, затова питам.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!







Ако някой знае.....
« Отговор #4 -: Февруари 16, 2006, 16:56:41 pm »
Цитат
Че в края на 3 м. това си е жив аборт??

А по-рано не е ли? :wink:  :wink:  :wink:
*
Ако някой знае.....
« Отговор #5 -: Февруари 17, 2006, 12:25:13 pm »
Флайче, защо не обсъдиш това с лекарката? Тя би трябвало да ти обясни ако ти го предлага като манипулация. Като пациент ти имаш право да знаеш абсолютно всичко с подробности с всички рискове и предимвства и то тябва да ти го кажат те.
*
Ако някой знае.....
« Отговор #6 -: Февруари 17, 2006, 12:59:06 pm »
Фрешче,не сме обсъждали още този вариант,но аз сериозно се замислям.При стимулирано ИКСИ ще ми върнат достатъчно ембриони,но след това ще ги редуцират до един.
Мен ме интересува дали при мъжки фактор не е добре да се опита ИКСИ на естествен цикъл?Така мога да направя много опити в кратък срок и то на по-ниска цена.Ще питам за този вариант Стаменов.Хич не ми се иска да се тъпча с лекарства,защото искам 3 деца ,ако за всяко правя по няколко опита ИКСИ,къде ще му излезе края.
Тепърва ми предстои да изчета всичката информация за ИКСИ.До сега не съм се задълбочавала,защото мислех,че ще се разминем с инсеминации,но уви...
Важното е,че искаме бебе и ще го имаме,независимо от начина.
Поздрави


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Ако някой знае.....
« Отговор #7 -: Февруари 17, 2006, 14:20:10 pm »
Флай, извинявай пак за отклонението. White, ако се преценяват от финансова гледна точка, може да излезнат еднакво утежняващи двата варианта - повече на брой ИКСИ на естествен (щото ако имаш един фоликул и той си носи съответните шансове за имплантация, сигурно ще се наложат повече процедури) или ИКСИ при стимулиран (с относително по-висок процент на успеваемост). При естествен цикъл, разправят, общо успеваемостта падала всъщност от големия процент (към 30%) канцелирани цикли на различен етап.
Моите притеснения са освен за финансите (за които, пак казвам, може на естествен в крайна сметка да се окаже по-скъпо), но и от стимулацията. Иначе и аз бих целяла в крайна сметка един захванал се ембрион.

Напослед попрочетох някои статии за ин-витро на естествен или при лека стимулация, и в някои пише, че имало данни, че при естествен/лека стимулация всъщност фоликулите/ембрионите били по-качествени, но кой го знае :D
Благодаря ти, Бени!







*
Ако някой знае.....
« Отговор #8 -: Февруари 17, 2006, 14:38:34 pm »
Фрешче,ние май взехме темата на момичето,но дано сме полезни на някого.Извинявай,Флай.
Аз не се притеснявам от финансите,а от нуждата да правя много стимулирани процедури.Имала съм проблеми многократно с противозачатъчни(кървя винаги,понякога 1 месец) и не знам дали ще понеса стимулациите.Стаменов ме увери,че няма да има усложнения,но аз съм притеснена.Затова ми се иска да опитам макар и по-скъпо,но по-често с нестимулирани методи,стига да е възможно разбира се.Ако намеря подкрепа,ще се пробвам 2-3 пъти,пък,ако няма резултат, по утъпканата пътека и това е.
При последното ми ходене при док разбрах,че внасят техника за инвитро матурации(инвитро,но с отглеждане на незрели яйцеклетки в изкуствена среда и без да стимулират теб) и ще разпитам и за това.
Този месец почивам от очаквания и от другия със свежи сили се хвърляме в борбата.
Поздрави


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Ако някой знае.....
« Отговор #9 -: Февруари 17, 2006, 14:48:10 pm »
White, значи сме на един хал. Аз пък се притеснявам от стимулациите, защото съм имала миома и полип(и), а високият естроген (като гледам, до 10 пъти по висок) е благоприятна среда за тяхното развитие, а не ща да се оперирам повече, поне докато не родя 3 деца :D  Така че сме съвсем на един хал явно :D  При вас мъжки фактор ли е пробелмът? При нас уж беше, но сега сме с нормозооспермия :roll:  

За ин-витро матурацията, четох днес една статия, но може и да е била по-старичка. Там основният дух беше, че е обещаваща почва за бъдещи изследвания и развитие, но към момента не е това, което трябва да е. Споменаваше се нещо за проблеми с яйцеклетките/ембрионите. И че имало данни за 20 родени деца досега. Сигурно ще да е било старичко, сега нещата дано са по-напреднали. На мен ми звучи нещо експериментално, засега, но не съм правила по-задълбочено проучване.

Ще следя с голям интерес как вървят нещата при вас, щото сме в много сходна ситуация :D  Ние засега имаме "карт-бланш" от лекарката за още 1-2 инсета, иначе имаме идея за ин-витро на естествен. Последния път питах може ли с лека стимулация, отговорът беше така и така, но може. Та предстои по-сериозно обсъждане и взимане на решение, ще те държа в течение :D
Благодаря ти, Бени!







*
Ако някой знае.....
« Отговор #10 -: Февруари 17, 2006, 14:59:27 pm »
Фреш,виж си личните.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери