0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Повишени левкоцити
« -: Септември 26, 2008, 11:07:45 am »
 Какво за повишените левкоцити искаш да питаш? Щом са повишени , означава , че има инфекция.
Re: Повишени левкоцити
« Отговор #1 -: Септември 27, 2008, 10:07:18 am »
Здравейте момичета,
Предстои ми ИКСИ, с мъжки фактор.От два месеца съм на противозачатъчни. Но при поредната спермограма на съпруга ми, се установи наличие на множество левкоцити. Резултата от микробиологията е, че няма растеж, отрицателен. Направихме обстоен преглед с ехограф при уролог, оказа се че няма проблеми. Въпреки всичко му назначиха терапия с антибиотик, малко на сляпо. И за огромно мое съжаление отложиха ИКСИто до намаляване на левкоцитите и изчистване на организма от антибиотичната терапия. Според мен това лечение на сляпо, няма гаранция, че ще изчезнат левкоцитите. Беше ми обяснено, че за икси при центрофугата на еяколата наличието на левкоцити ще пречи. И така разсрочваме иксито още поне 2-3 месеца, а аз трябва да продължавам на противозачатъчни. Питането ми е, ако не изчезнат тези левкоцити, какво правим?
Много моля момичета със сходни проблеми да споделите мнението си.
Предварително благодаря. Успех на всички.
Re: Повишени левкоцити
« Отговор #2 -: Септември 27, 2008, 12:02:44 pm »

Резултата от микробиологията е, че няма растеж, отрицателен. Направихме обстоен преглед с ехограф при уролог, оказа се че няма проблеми. Въпреки всичко му назначиха терапия с антибиотик, малко на сляпо.
Микробиология на какво , на еякулата ли?
Ако там не се открива причината , направете и на простатен и уретрален секрет. Причината е някъде там и  мисля е нужно да се открие , а не да се лекува на сляпо!
Re: Повишени левкоцити
« Отговор #3 -: Септември 28, 2008, 16:52:34 pm »
Здравей Ефирче,
Благодаря ти за бързия отговор. Да микробиология на еяколат. Другото, което ме интересуваше, дали има смисъл да се отлага икисто. Но нищо, ще видим след месец какъв ще е резултата от контролата. Успокоявам се, че е за наше добро отлагането.