0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

 Започвам тази нова тема с огромно притеснение.Преди време по неизвестни причини ми се поду лимфен възел в областта на слабините, който понякога , както сега е болезнен, но тъй като бяхме прекалено ангажирани в мислите си за преодоляване на стерилитета , не му обърнахме внимание.Беше изчезнал сякаш със мисседа, а след това през месец правих вливания на Интралипид за NK-клетките и забелязах , че подутината изчезна напълно и дори бях забравила за това.Този месец ,обаче пропуснахме вливането и отново се появи топчето , което ми говори , че има някаква зависимост между NK-клетките и подутия лимфен възел. :(
 В Интернет прочетох , че обикновено тези подутини се появяват в област , в която има възпаление и наистина NK-клетките имат отношение към това.
 Моля , ако някой има повече информция или опит , да я сподели, че нещо сериозно се стреснах.
 Мисля да пусна ПКК и отида на лекар, ама точно какъв да бъде?
« Последна редакция: Септември 24, 2008, 23:37:19 pm от fatalwoman »
*
Re: Възпалително променен лимфен възел и имунология
« Отговор #1 -: Септември 25, 2008, 08:49:27 am »
Според мен лекарят трябва да бъде хематолог.
Най-вероятно не е нищо сериозно, но се прегледай, за да си спокойна.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
Re: Възпалително променен лимфен възел и имунология
« Отговор #2 -: Септември 25, 2008, 09:03:25 am »
fatalwoman, иди непременно на хематолог! Ако не ме лъже паметта, беше писала, че поддържаш температура малко над 37, не забравяй да споменеш.
Мисля, че изследването се казваше кръвна намазка.
Не го отлагай, тук ще прочетеш само предположения, от които най-много да се притесниш повече.
Знаеш, че отговор може да даде само лекар.



П.П.Понякога в областта на слабините се получават отоци от обърнат косъм след епилация, не бързай сама да си поставяш диагноза.
*
Re: Възпалително променен лимфен възел и имунология
« Отговор #3 -: Септември 25, 2008, 13:36:07 pm »
Подут лимфен възел - веднага на лекар! Не искам да те плаша, но изисква спешни мерки, преглед и изследвания от лекар. Причината може да се открие веднага, може и да се наложат повече изследвания, докато се открие причината, но причина има. Категорично изисквай точна диагноза.


Моят опит - подуване на лимфните възли в слабините при мен имаше с изява на херпес симплекс втори тип, така че причината беше ясна, изисква се адекватно лечение (извини ме, че те занимавам пак с тази тема, но е вариант).
Преди това - това което мислехме за подут лимфен възел, пак в слабините, се оказа липома, мастно образувание, разбра се при биопсията и се отстрани с нея.
Може и да е инфекциозен причинител, например хламидия, както и бактериален причинител. Има и други. Затова е важно лекар да търси причината.
Личният ти лекар трябва да знае към какъв специалист трява да те насочи и настоявай да се отнесе към проблема сериозно и отговорно и да ти даде необходимите направления за специалист и изследвания!
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
Re: Възпалително променен лимфен възел и имунология
« Отговор #4 -: Септември 25, 2008, 14:00:28 pm »
 Много ви благодаря за отговорите! Хематолога преглежда ли или само се занимава с резултатите от кръвните изследвания?
Мислите ли , че е необходимо да повторя изследването за хламидия , при условие , че е от миналата година и мисля , че няма от къде да съм се заразила? :oops:
 В интернет намерих материали за връзката между лимфната система и имунологията, но почти нищо не разбрах докато четох.
 Иначе този цикъл беше ановулаторен и нямах повишение на ТТ , което за мен доказва връзката между ТТ и проблем с овулацията.Но не изключвам и възможността ТТ да е причинена от лимфния възел, въпреки , че когато е била повишена не съм имала подутината , вероятно заради Интралипида.
 Мисля да се консултирам с доц. Конова , но това ще стане в началото на октомври като отида за нова стимулация.
 Утре мисля да пусна ПКК и урина да видим какво ще излезе.