0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Как да ги разбирам тези резултати от МБ
« -: Февруари 14, 2006, 16:16:05 pm »
Изследвания, правени в Кандиларов:

17.12.2005г. - Изследван еякулат. Банална флора, Кандида, Микоплазми  - не се изолират. Т.Вагиналис - отрицателен.
Левкоцити (-)
19.01.2006г. - Урина - не се изолира нищо. Еякулат - флора, Кандида, Микоплазми  - не се изолират. Т.Вагиналис - положителен.
Левкоцити (-)
10.02.2006г. - Изследван еякулат. Банална флора, Кандида, Микоплазми  - не се изолират. Т.Вагиналис - отрицателен.
Левкоцити (-). Тест за хламидии - Хламидия: PCE C.trachomatis антиген - 0.495, cut-off 0.391 - положителен.

Между трите изследвания не е пил нищо. При мен изследване на 07.02.2006г. в Цибалаб: ДНК тест за хламидия - отрицателен. Не се изолират аеробни патогенни микроорганизми, не се изолира кандида. Но: Микроскопски препарат за влагалищна чистота - Много лактобацили, умерено количество епителни клетки, голямо количество левкоцити, при преценка суспектни данни за трихомони. Тия в Цибалаб не ползват ли приетите степени за влагалищна чистота: първа, втора ...?

(А аз си мислех, че изследването за трихомони се подразбира в МБ изследване на влагалищен секрет.) Ще трябва да пусна ново изследване за трихомони след като свърши М.

Но: може ли трихомоните да изчезнат от самосебе си при него?
Възможно ли е мъжът да има хламидия, партньорката не? (Имаме подобни кръвни резултати от преди години - при мен нула, при него - гранична отрицателна ст-ст). Някой разбира ли го тоя тест за хламидия, направен от него, какъв е.

Баси бъркотията, бих казала :lol:  :?
Благодаря ти, Бени!







*
Как да ги разбирам тези резултати от МБ
« Отговор #1 -: Февруари 16, 2006, 13:30:56 pm »
Не се шашкай,Фрешче.
При нас всеки път откриват различни "екстри",пък не провеждаме лечение(по съвет на док).В рамките на 1 месец първо имахме трихомони пък после - не!В някой лаборатории май не си дават много зор за хигиената.
За хламидиите мога само да ти кажа,че преди 4 години ми се наложи да се запозная отблизо.Изчетох всякаква информация в нета.Приятелят ми по това време имашe CHLAMIDIA PSITACI и CHLAMIDIA PNEUMONAE,които не се предават по полов път,но при изследванията в Цибалаб му откриваха все ТРАХОМАТИС(половопредаваната).След много мъки и ходене по доктори стигнахме при д-р Теохарова от Национален Център по заразни и паразитни болести,отдел "Вирусология",лаборатория "Рикетсии и Хламидии".
Адресът е : бул. Ген. Столетов 44,зад затвора,тел. 931 07 13(не знам дали има промяна в тел!)
Тя се занимава само с това и казваше,че няма друга лаборатория(по това време),която прави надеждни тестове за хламидии.
Само ще спомена,че моите резултати от Цибалаб тогава бяха положителни.Отидох при теохарова и тя категорично отрече това.
Сега правих нови тестове и няма абсолютно нищо.Никога не съм провеждала лечение,а както пише в дебелите книге,хламидия не може да изчезне сама.
Дано съм ти била полезна.Ако искате, отидете при нея за изследване.Желая ви само добри резултати.
Поздрави!


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Как да ги разбирам тези резултати от МБ
« Отговор #2 -: Февруари 16, 2006, 14:13:41 pm »
White, благодаря много за подробния и ценен отговор!!
И аз се порових, оказа се, че изследване на еякулат не може да е надеждно, тия мръсници в Кандиларов само са го подвели да му вземат парите :evil:  и не стига това, ами освен тия 30 лева сега си отваря работа за още изследвания, които ако са на вятъра са още пари на вятъра... При мен ДНК-то е ОК, така че най-вероятно няма хламидия, а и по тръбите нямам поражения. Една друга лекарка (на което място има и лаборатория), евала, щото рядко стават тия неща, не само не го таксувала, ами му казала, че ако иска наистина читаво изследване на хламидия, да отиде в Центъра по заразни и паразитни болести, който, винаги съм си мислела, е на бул.Мадрид?? Мъжо днес е ходил до там и са му обяснили какво-що, утре ще се изследва и после ще пиша къде как. Много ти благодаря за информацията къде сте се изследвали вие, ще видим всъщност дали не говорим за същото място. Лекарката, която му дала този съвет, казала че в София само на 2-3 места правят изследването наистина както трябва (е, може и да преувеличава).
За трихомоните - никога не сме имали досега, а правим МБ често, заради чести инфекции с чревни бактерии при него. Аз ще взема да се тествам пак специално за трихомони, да няма някоя грешка все пак :D

Благодаря още веднъж :D
Благодаря ти, Бени!







*
Как да ги разбирам тези резултати от МБ
« Отговор #3 -: Февруари 16, 2006, 14:22:08 pm »
Ние се изследвахме на адреса,който ти пуснах горе
бул. Ген. Столетов 44,зад затвора,тел. 931 07 13(не знам дали има промяна в тел!)
Това е отдел "Вирусология" точно на Център на бул. "Янко Сакъзов",но се намира зад Централния затвор.
Стискам палци!


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Как да ги разбирам тези резултати от МБ
« Отговор #4 -: Февруари 16, 2006, 14:34:45 pm »
Фреш, аз имам не много добри впечатления от Кандиларов специално за МБ по простата причина че в рамките на няколко седмици видях 3 различни резултата
Първо бяха открили еколи, след лечение с Ципрофлоксацин в МБ нямаше еколи, но пък се появиха трихомони (!!!) При мъжо секрет от уретрата - ентерекокос фекалис.
Понеже док се усъмни веднага направихме нова МБ в Кандиларов- този път съвсем чиста.
Да, ама не- аз продължих да си имам оплаквания и отидох в друга лаборатория ( Мед. център Лора). резултат- няма никакъв растеж, но има анаеробни бактерии ( Bacteroides) , множство левкоцити и никакви лактобацили и съмнения за бактериална вагиноза. След лечението, което проведох ще правя нова МБ , но не знам къде- някак си мисля че надали ще се доверя отново на Кандиларов... :x
между другото, д-рката в Лора специално подчерта, че в тяхната лаборатория правят и изследване за анаеробни, което в други лаборатории не се правело... Други лекари пък ми подхвърлиха, че не можело да се изследват анаеробни така, щото средата не е без кислород... Не знам кой прав, кой крив, но е факт, че когато имам оплаквания в Лора винаги излиза нещо, и ако след лечението се чувствам добре, и МБ е чиста... Та затова си мисля, че Кандиларов не са моята лабораатория...
The impossible is often the untried [/i]
Как да ги разбирам тези резултати от МБ
« Отговор #5 -: Февруари 16, 2006, 16:29:50 pm »
Алфи, ние сефте ходим в Кандиларов, но и аз нещо не съм много доволна. Да не говорим, че: 1. Не можели да ти пуснат резултата по мейл; 2. Поисках копие от резултата от пъвото изследване, като взимах третото - трябвало да подам писмена молба за препис, като посоча на коя дата е било изследването 8O  (ако съм го изгубила, от де ще знам на коя дата :evil: ). Нямали ги в компютъра :evil:  От Бодимед и от Торакс съм си взимала копия до припадък, и то на по-стари от 1 месец изследвания.

А на трихомони антибиограма не се ли прави?

White, и аз разбрах сега, че било поделение. Мъж ми обаче са го насочили към друг доктор, нещо "молекулярна ... " нещо си, и мисля мъж. Ще проверя тая работа и много ти благодаря, за конктретните координати.
Благодаря ти, Бени!







*
Как да ги разбирам тези резултати от МБ
« Отговор #6 -: Февруари 17, 2006, 12:12:49 pm »
Фрешче,съветвам те като ходиш в Кандиларов,да си искаш парола за интернет при плащане и така ще можеш да си разпечатваш резултатите по всяко време.Не е нужно да ходиш на място да ги взимаш.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Как да ги разбирам тези резултати от МБ
« Отговор #7 -: Февруари 17, 2006, 14:07:06 pm »
White, благодаря :D  Той мъжо ходи там, и ги питал още първия път може ли да си види резултатите в интернет/да ги получи в мейл, те му казали, че за микробиология специално не е възможно 8O  Сега аз преразказвам, та са възможни и смущения в линията... но явно наистина ги нямат някъде в елекнорен формат, щото не можели да ми ги разпечатат, трябвало писмена молба за препис 8O

Както и да е. Във вторник ще видим резултатите от Центъра за ... някакъв отдел Молекулярна физика, или нещо такова. Иначе още една лекарка ми препоръча тази, при която вие сте ходили. :D
Благодаря ти, Бени!







*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Как да ги разбирам тези резултати от МБ
« Отговор #8 -: Март 10, 2006, 18:18:50 pm »
Фреши, на мен лично ми казаха , че не могат да ми пратят резултатите по мейл /за МБ на влагалищен секрет/. Нещо и аз вече почнах да се съмнявам в прехваления Кандиларов : Първи месец - Е.Коли - чинно си изпих панцефа / поне се оттървах от течението/ , ся изведнъж след лечението Ентерококи фекалис с микробно число 10 на 6-та, брех маааму, а левкоцитите са 15-20.

Споделих тук, защото питам : андолога изпраща мъжкото за МБ на еякулат в Цибалаб, но мислим да се даде и втора проба в друга лаборатория. Моля за предложения - къде? При Тачева става ли?
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Как да ги разбирам тези резултати от МБ
« Отговор #9 -: Март 10, 2006, 18:58:36 pm »
Цитат на: lady_11
Нещо и аз вече почнах да се съмнявам в прехваления Кандиларов. Споделих тук, защото питам : андолога изпраща мъжкото за МБ на еякулат в Цибалаб, но мислим да се даде и втора проба в друга лаборатория.....


Ми аз вече и в Цибалаб се съмнявам поради същите причини като Кандиларов. Незнам ама това ми е мнението напоследък и за двете лаборатории. И то гледам че връткат не лекарите които си пращат изследванията там, а е такива като нас дето отиват лично и дето профилактично си пускат по едно изследване.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
Как да ги разбирам тези резултати от МБ
« Отговор #10 -: Март 10, 2006, 19:24:45 pm »
Цитат на: lady_11
... Моля за предложения - къде? При Тачева става ли?

Става, Лейди. :)  Даже ти препоръчвам имено при д-р Тачева. Преди време ти ми я препоръча в чата, а сега аз връщам услугата :wink:  :lol:. Цибалаб и Кандиларов не са за спермограми и МБ.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Как да ги разбирам тези резултати от МБ
« Отговор #11 -: Март 10, 2006, 20:48:11 pm »
Бори, за да сме наясно - не говорим за спермограма и показатели с оглед репродукция. Първостепенно значение при мен  менкането на гадинките между партньорите.
Доколко е лоша спермограмата въобще не ми седи на дневен ред.
*
Как да ги разбирам тези резултати от МБ
« Отговор #12 -: Март 10, 2006, 21:12:38 pm »
Да де, аз разбрах, че за микробиология питаш. Моя си я прави при Тачева, освен спермограмата. МБ, ако не се лъжа беше 20 лв.
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Как да ги разбирам тези резултати от МБ
« Отговор #13 -: Март 11, 2006, 11:34:32 am »
Цитат на: lady_11
Бори, за да сме наясно - не говорим за спермограма и показатели с оглед репродукция. Първостепенно значение при мен е хидроцеле и епидидимит /констатирани на узи/ и менкането на гадинките между партньорите.
Доколко е лоша спермограмата въобще не ми седи на дневен ред.


Лейдинце аз досега чиста МБ не съм виждала от Цибалаб. Кандиларов не съм ги ползвала пък въобще. Но за пръв път видях чиста МБ при Табакова. Може много да я плюх тука из форума, ама за изследванията и имам доверие. Както и да е това е друг въпрос. Просто в тези големите лаборатории, наиистина хигиената не е много добра затова постоянно намират коки и разни такива.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!