0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
ТЕМПЕРАТУРА 37.2
« -: Септември 09, 2008, 15:02:27 pm »
Момичета от известно време подържам температура 37.2-3 като не е постоянна изчезва не мога да си обясня от какво е ?Имам 4 спонтанни аборта от които последния беше април но от тогава са се минали 5 месеца .Възможно ли е да е от ттова .Правя планове за бременност но доколкото знам тази температура е опасна.Помогнете ми ако има някой с такъв проблем.Благодаря :wink:
*
Re: ТЕМПЕРАТУРА 37.2
« Отговор #1 -: Септември 09, 2008, 15:04:55 pm »
За да поддържаш такава темп.значи имаш някаква инфекция.Потърси причината,кажи и на гинеколога си.Успех!

*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: ТЕМПЕРАТУРА 37.2
« Отговор #2 -: Септември 09, 2008, 15:30:29 pm »
питай личната да ти изпише някой по-хубав антибиотик, вместо да търсиш навсякъде. Така ще стане най-бързо.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
Re: ТЕМПЕРАТУРА 37.2
« Отговор #3 -: Септември 09, 2008, 16:30:09 pm »
аМИ ДА ТЯ ГИНЕКОЛОЖКАТА МИ ИЗПИСА НЯКАКЪВ АНТИБИОТИК ,НО АЗ НЕ ГО ПИЯ, ЗАЩОТО СЪМ СЕ ОТРОВИЛА ОТ АНТИБИОТИЦИ В ПОСЛЕДНИТЕ 2 ГОДИНИ И ТО ВСЕ СИЛНИ
 ТОЗИ  единия който ми е изписала съм го пила миналата година Рулит се казва, от лекар знам че е адски силен, и затова няма да го пия
...Просто ми е интересно дали някой има същия проблем и как се е справил? :wink:
Re: ТЕМПЕРАТУРА 37.2
« Отговор #4 -: Септември 09, 2008, 17:16:37 pm »
  Аз и друг път съм споменавала във форума , че забелязах , че поддържам температура между 37,2 и 37,4 , понякога дори 37,6. Така съм от няколко месеца насам, а е възможно и да е от повече време , но преди да не съм обърнала внимание.
Прави ми впечатление , че повишавам ТТ  по средата на ЛФ.Когато е била повишена , не съм имала други оплаквания и не съм била болна.
Нямам отговор на какво може да се дължи това.Незнам дали би могло това да има нещо общо с повишаването на нивото на прогестерона през втората фаза на МЦ, тъй като нали под неговото влияние се повишава БТ.
*
Re: ТЕМПЕРАТУРА 37.2
« Отговор #5 -: Септември 09, 2008, 17:28:32 pm »
 Момичета, може причината да не е гинекологична. Направете си по-обстойни изследвания.
Не е нормално с месеци да се поддържа такава температура.
 Отговор може да ви даде само лекар. Тук можем само да гадаем, а това няма да е особено полезно за вас.
Re: ТЕМПЕРАТУРА 37.2
« Отговор #6 -: Септември 09, 2008, 17:34:07 pm »
Аз лично съм имала този проблем, но преди много години.
Лекарите не знаеха от какво е - един казваше бъбреци друг плевмония...и ми биха почти месец инжекции, пих доста антибиотици...накрая спрях всичко, спрях да мисля за това и за седмица нещата се оправиха. Може би все пак е имало възпалителен процес в бъбреците защото имаше белтък в урината, който се е повлиял от антибиотика. И версията за плевмонията си беше чисто "докторско творчество".

По принцип тази температура е признак за възпаление, направиха ли поне изследване на кръв, урина...тогава ходих и на зъболекар да огледа всички зъби.
Бъбречните възпаления ги правят тези неща...тихичко си действат....само с ниска температура. Нямаш оплаквания докато нещата не се задълбочат.

Моят съвет е иди при личната лекарка и и кажи за проблема, нека тя назначи изследвания и така да се тръгне от някъде поне да се види дали няма някакъв възпалителен процес.
И ако нещо излезе тогава антибиотик !!!
Вече не съм от хората, които са за 100% антибиотично лечение. Може да не се налага, може да е необходим такъв от точно определена група...Та хаповете да не са бонбони...
А генеколожката защо изписа антибиотик ? Има находка в нейната област или просто така....?


Желая ти късмет !
*

    minesota

  • ***
  • 239
  • Всичко е възможно!!!
Re: ТЕМПЕРАТУРА 37.2
« Отговор #7 -: Септември 09, 2008, 18:24:25 pm »
аз също поддържам такава температура от 2 седмици насам и се оказа бременност, .....виж да не е това...
успех ти желая
*
Re: ТЕМПЕРАТУРА 37.2
« Отговор #8 -: Септември 09, 2008, 21:06:17 pm »
Лилисим, мислиш ли че може да е от бъбреците ами аз от година съм така с такава температура ,която меря от време на време.Незнам защо гинеколожката ми изписа тези антибиотици така на сляпо ,без да знае какъв ми е проблема?  Минесота ,не е бременност, защото я подържам от доста време не от 2 седмици.Не знам момичета , мислите ли че можге и от щитовидната жлеза да е ?Чувала съм че по принцип се появвява температура ако имаш някакъв проблем със щит. жлеза.Ще се консултирам с Тодорова.фАТАЛУОМАН ти питала ли си лекар за тази температура?
*
Re: ТЕМПЕРАТУРА 37.2
« Отговор #9 -: Септември 09, 2008, 22:19:08 pm »
Не, че казвам нещо ново, с което да ви помогна. Но поддържането на температура е сериозен симптом. Непременно се обрънете към лекар и направете изследвания за откриване на причината.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
Re: ТЕМПЕРАТУРА 37.2
« Отговор #10 -: Септември 10, 2008, 15:07:44 pm »
Здрасти!

Убедена съм, че може да е от бъбрек защото аз съм с хроничен пионефрит и симптомите са точно такива - ниска температура и нищо повече.
Ако нещата се задълбочат почват болки и тежест в кръста, може да е комбинирано с цистит и т.н.
Не казвам обаче, че това е единственото, което дава такава температура.
Когато лежах в болницата след първият мисед аборт с възпаление на матката температурата беше същата. Тогава след като доста време не можа да спадне въпреки антибиотика мислеха, че е на психическа основа.
В крайна сметка аз по принцип не съм с температура над 37 така, че това за психическата основа....ми се вижда малко измислено. Може пък и да има хора с такава температура ?! Или при стрес какъвто аз тогава преживявах ?!
Но според мен за психическа основа може да се говори след като нищо друго не се открие...

Наложително да отидеш при личната лекарка за изследвания преди да пиеш каквито и да е антибиотици (след като си убедена, че няма генекологичен проблем и лакарката ги е изписала проста така).

Лечението с антибиотик "замазва" картинката и ако се наложи стерилна урина или друго подобно изследване нещата няма да са точни.

Може да са доста неща, а нали знаеш, че тук не сме специалисти и да предполагаме само...мисля, че много няма да ти помогнем.
А това, че е от година тази температура...?!

Желая ти късмет !
Скоро всичко да е зад гърба ти !
*
Re: ТЕМПЕРАТУРА 37.2
« Отговор #11 -: Септември 10, 2008, 16:09:13 pm »
Присъединявам се към съвета на Жекова и Огняна.Няма нормална температура, трябва да се търси проблема.
Пристрастена към д-р Хаус!
Re: ТЕМПЕРАТУРА 37.2
« Отговор #12 -: Септември 11, 2008, 22:30:39 pm »
Аз също имах няколко месеца температура 37,2 - 37,3 и не можех да си обесня от какво е. Лекарката, която се зае да открие причината за това ме изпраща последователно на изследвания кръв и урина, лекар уши, нос, гърло, очен лекар /с късогледство съм/, ендокринолог /за да се отхвърли проблем с щитовидната жлеза/, ренгенолог /направиха ми снимка на предната част на главата - доколкото си спомням на челото и носа, но не си спомням какво точно търсеха/, зъболекар - правиха ми някакъв вид резонанс и снимки на няколко зъба и накрая на гинеколог. Никой от изброените не откри възпаление, което да е причина за постоянната температура. Накрая заключението беше субфебрилитет с неустановен произход. Предположението беше, че е на психическа основа. Малко след това се наложи да си направя изследване за хламидии поради предстояща инсеминация. Оказа се положително. Пих доста силни 2 последователни антибиотика, които се справиха с хламидиите. След това спрях и да вдигам температура. Междувременно, интересувайки се за това що е хламидия и какво причинява, открих, че освен всички други неща до които води, понякога неин симптом може да бъде и постоянната не особено висока температура. Така че това бе причината при мен. Дано и ти скоро откриеш твоята причина, защото наистина тази температура е нещо много неприятно.
*
Re: ТЕМПЕРАТУРА 37.2
« Отговор #13 -: Септември 12, 2008, 10:48:46 am »
Ами аз миналата година се лекувах от хламидии, окоза се че съм се справила с проблема сега нямям, незнам правила съм  и кръвна картина и урина ,незнам ,забелязах ,че ккато съм напрегната тогава ми се покачва ,що е то?
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: ТЕМПЕРАТУРА 37.2
« Отговор #14 -: Септември 12, 2008, 11:59:41 am »
Ами аз миналата година се лекувах от хламидии, окоза се че съм се справила с проблема сега нямям, незнам правила съм  и кръвна картина и урина ,незнам ,забелязах ,че ккато съм напрегната тогава ми се покачва ,що е то?

Знам само, че когато моя позната имаше от доста време хламидия, и тя поддържаше такава ТТ, която не можаха да разберат от какво е причинена. В последствие, се разбра че е от хламидията. Като я излекува напълно, се оправи и ТТ.
Моя съвет е, повтори теста за хламидии и на партньора ти също.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
Re: ТЕМПЕРАТУРА 37.2
« Отговор #15 -: Септември 12, 2008, 23:48:31 pm »
Ами аз миналата година се лекувах от хламидии, окоза се че съм се справила с проблема сега нямям, незнам правила съм  и кръвна картина и урина ,незнам ,забелязах ,че ккато съм напрегната тогава ми се покачва ,що е то?
Не гадай, а отиди на лекар!
Може да е хламидия, може и да е друг инфекциозен причинител, може съвсем да не е това... На лекаря това му е работата да открие причината. Сещам се поне за още две причини, но съм против да ги споделям, защото това няма да ти помогне!
Хайде, успех и бързо да намерите причината! и дано не е нищо сериозно.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*
Re: ТЕМПЕРАТУРА 37.2
« Отговор #16 -: Септември 19, 2008, 08:44:37 am »
Момичета , бях на ендокринолог и се установи ,че имам увеличена щитовидна жлеза ,в тироида на Хашимото.Оказа се че тайната температура идвала от там :(
Re: ТЕМПЕРАТУРА 37.2
« Отговор #17 -: Септември 19, 2008, 14:50:01 pm »
 Аз съм правила изследване за хламидии , бъбечно възпаление , уши , нос, гърло.
 Кръв и урина ще изследвам другата седмица отново. При ендокринолог не съм ходила , но пък последните изследвания на щитовидните хормони не показаха проблем.
 Имам си я тази ТТ. Мисля , че проблема ми е свързан с овулацията и периода до цикъл след нея, защото , ето , този месец нещо я няма ову и ТТ няма.
 Утре съм в Плевен на преглед и ще попитам конкретно какво бих могла да изследвам.
 Сещам се за токсоплазмоза и листериоза , които не съм изследвала , но може да имат отношение към ТТ.
 Интересното е (и това , което ме плаши), че когато съм била бременна имах висока дори ТТ и в следствие - мисседа, а юли месец ТТ се появи седмица след инсето, около имплантацията и резултата беше кухо яйце.
*
Re: ТЕМПЕРАТУРА 37.2
« Отговор #18 -: Септември 19, 2008, 21:15:23 pm »
Ами аз също съм с хормони и антитела в норма ,но ехографията показа увеличена щитовидна жлеза нв тироида на хашимото и като питах Тодорова за температурата тя ми каза че е от нея от щит.Така че не е лошо да си прегледаш щитовидната фатал уоман :goodluck: