0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    baby_galq

  • **
  • 63
  • Мечтите се сбъдват!
МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА БЮДЖЕНИЯ ИЗЛИШЪК 2008Г.
« -: Септември 06, 2008, 16:30:23 pm »
Здравеите на всички!Вчера на емисията новини на БТВ имаше анкета до електората относно за това за какво да си изхарчим паричките от бюджетния излишък?-едни искаха за по-добра инфраструктура,други за пенсионерите ,а трети за образование...Та КОЙ ЩЕ УЧИ в нашите училища?ДЕМОГРАФКСИ СРИВ И ЕМИГРАЦИЯ!!!И в крайна сметка "отгоре" както винаги си решиха сами,да вложат парите в сребърен фонд за след години,но тогава и пенсионери няма да има.
  Не може ли малка част от тези пари да се задели за поне 3 ин-витро опита поети от държавата,повече клинични пътеки за лечение на стерилитета,и за превенция на  репродуктивните заболявания.Та не са ли нашите деца и ваши,ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ,но явно не...Не ни предлагайте кредити,а истинска помощ и без друго някои хора изнемогват по пътя за така мечтаното дете.Така по този начин има шанс да се родят над 250 000 деца,знаете ли тази статистика,знаете ли за БОЛКАТА,за СЪЛЗИТЕ,за БЕЗСЪННИТЕ НОЩИ...Едва ли...Моля ви, нека да дадем гласност на моето предложение.Нека си дадем шанс за сбъдване на най-голямата си мечта-да бъдем родители...
  И не на последно място, благодаря на всички,които отделиха от времето си за да обърнат внимание на мен,на моята БОЛКА и на още 250  000 двойки в България(нашата родина-мащеха).
« Последна редакция: Септември 06, 2008, 17:03:16 pm от baby_galq »
*
Re: МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА БЮДЖЕНИЯ ИЗЛИШЪК 2008Г.
« Отговор #1 -: Септември 06, 2008, 17:31:02 pm »
За съжеление това,че ние не можем да имаме деца,не вълнува никого от управляващите!Това с трите опита звучеше прекалено хубаво за да стане реалност.Но аз някак си се надявах..Дори си направих сметка(която излезе без кръчмар!),че ноември ще си пусна изследванията ,декември да станат,февруари,да подам документи и ако имам късмет на пролет да направим своя трети опит.Но уви!Сега ще си направя изследванията така,за да видя резултата и ще чакам.Сами не можем да си позволим нов опит,както убедена съм повечето хора тук!Но все пак аз пробвах 2 пъти,а има хора които и по-веднъж не могат да си позволят.
С това се убеждавам за сетен път,че освен на себе си на друг не можеш да разчиташ,особено на някой от управляващите в милата ни родина!За съжеление...

Re: МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА БЮДЖЕНИЯ ИЗЛИШЪК 2008Г.
« Отговор #2 -: Септември 08, 2008, 11:09:10 am »
baby_galq , разбирам гнева ти !
Но истината е ,че решенията за харченето на парите останали от нашите данъци , ги взима правителството.
Единственото ,което можеш да направиш ти или всяка от нас е , да отидем и да гласуваме на избори , за онези които сметаме , че ще отворят очите си ,за този проблем.
Нищо друго.... :(
*
Re: МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА БЮДЖЕНИЯ ИЗЛИШЪК 2008Г.
« Отговор #3 -: Септември 08, 2008, 14:08:36 pm »
Аз също съм бясна на ония идиоти "отгоре".  :x
Онзи ден казаха, че пускат анкета в интернет за това, как да бъдат изхарчени парите  8O
Абе кой го е грижа за нашето мнение бе, кого заблуждават?  :x

Кво им пука на господата управници за народа? Един Господ знае къде отиват всичките тия пари. Миналата година милиони от бюджетния излишък отидоха за пътната инфраструктура, а дупките по пътищата стават все повече и все по-големи.

Сега пък щели да пращат 5000 пенсионери да си пекат задниците на плажа - а кои са тия пенсионери - най-вероятно пак ще са техни роднини - няма да пратят баба ми я.

Ефирче, права си, че всички трябва да гласуваме.
Но нали всеки път отиваме с нагласата, че тези, за които гласуваме - ще си отворят очите и ще направят нещо по-добро. Но уви - дойдат ли на власт, всички гледат личните интереси, а за бедния народ никой не го е грижа.

Извинете ме, ако съм била груба.
*

    baby_galq

  • **
  • 63
  • Мечтите се сбъдват!
Re: МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА БЮДЖЕНИЯ ИЗЛИШЪК 2008Г.
« Отговор #4 -: Септември 08, 2008, 20:27:09 pm »
Ходя да гласувам винаги,но резултата е един-сития на гладния не вярва!Жалкото е,че много хора не упражняват правото си на вот,защото загубиха вяра във всички.А и който иде в парламента забравя от къде е тръгнал и на кого дължи честта.
   Но надявам се искрено,тези които изберм догодина помислят малко и за бъдещето ннашето,тяхното и на всички-а това са нашите деца.Дай Боже всекиму!  :blowingdust2: :bori_007: :bori_004:Успех момичета!
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА БЮДЖЕНИЯ ИЗЛИШЪК 2008Г.
« Отговор #5 -: Септември 08, 2008, 22:43:15 pm »
Онзи ден казаха, че пускат анкета в интернет за това, как да бъдат изхарчени парите  8O
Излишъкът не е ли нещо излишно? Да кажем за новогодишна лотария или лотария за гласувалите на изборите...
А при нас излишъкът се оказва толкова необходим за толкова много неща, че да се чуди човек как не са се сетили да ги планират тези разходи! Ама те най-първо са планирали излишък, с който да ни съсипят икономиката, а после са се чудили как да се вместят в бюджета и как да им стигнат перата за едно или друго.
Аз се обзалагам, че догодина пак ще си планират излишък - адски им е удобен. Смешници!

А аз напоследък все Полша чувам, Полша, та Полша... брей как дръпнаха тези за нула време. Познайте те имат ли излишък?
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

    norma

  • **
  • 88
  • обичайте се
Re: МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА БЮДЖЕНИЯ ИЗЛИШЪК 2008Г.
« Отговор #6 -: Септември 26, 2008, 21:14:58 pm »
Здравеите момичете,
преди ден бях отново при д-р Владимиров,на мен ми предстои инвитро при него и точно тои ми каза, че има отпуснати пари за инвитро и то 10 милиона от бюджета,но няма дае скоро ,наи рано напролет ше се гласуват тези неща.Аз много силно се интересувам защото нямам особенна възможност, имам нъжда от помощ за средства,но много далеч във времето е това...пък и дали ще стане??моля ви ако знаете нещо по повод даренията за инвитро да ми помогнете:) предварително благодаря:))))
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА БЮДЖЕНИЯ ИЗЛИШЪК 2008Г.
« Отговор #7 -: Септември 27, 2008, 21:46:42 pm »
не съм сигурна дали бюджетния излишък е разпределен. поне трябва официално да кажат и ако това стане реалност, което ме съмнява много, не виждам причини и пречки парите да запоб(чнат да се усвояват веднага. едни правила как и от къде да стартира двойката и това е. защо да сечака догодина, нали други ще дойдат и могат да решат друго..............не знам, но мисля, че все още има надежда да отпуснат.ще чакаме добрите вести от правителството. дано да е по скоро само и да стане. :wink:
никога не отстъпвай на принципите си!
*
Re: МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА БЮДЖЕНИЯ ИЗЛИШЪК 2008Г.
« Отговор #8 -: Октомври 08, 2008, 14:26:51 pm »
Току що прочетох,че опозицията предлага излишъка въобще да не се харчи а да се прибере!
08.10.2008 Нет Инфо Гювеч АБВ

Опозицията призова да не се харчи бюджетният излишък заради световната финансова криза

Депутати от управляващото мнозинство увериха, че в случай на криза държавата може да се намеси и да гарантира сигурността и на банките, и на финансовата система на страната
08.10.2008

В изявления от парламентарната трибуна представители на опозицията призоваха да не се харчи бюджетният излишък, за да е готова държавата за предизвикателствата на световната финансова криза.

Те попитаха защо премиерът Сергей Станишев не е в парламента да даде обяснения по готовността на правителството да се справи с проблема.

Управляващите увериха, че в случай на криза държавата може да се намеси и да гарантира сигурността и на банките, и на финансовата система на страната.

БНД призова да се създаде антикризисен щаб, който да обхваща и управляващи и опозиция. Зам.-председателят на партията Лидия Шулева в декларация посочи, че очакванията са били премиерът да дойде в парламента с пакет от мерки за предотвратяване на финансовата криза и е крайно време правителството да излезе с такива мерки.

Гарантирани у нас са влогове до 40 хил. лева и те са 40% от всички, посочи Шулева.

От името на групата на ОДС депутатът Мартин Димитров призова управляващите да не харчат бюджетния излишък. Той предложи целият излишък да отиде в Сребърния фонд, защото ако той е над 4 млрд. през 2009 г. кредитният рейтинг на България вероятно няма да падне.

В ситуация, в която всички световни страни се чудят какви антикризисни мерки да вземат, нашето правителство реши да изхарчи голяма част от излишъка, каза Димитров.

Той допълни, че няма предвидени промени в бюджета за следващата година, които да отразяват наличието на криза. По думите му това е доста безотговорна стратегия на управляващата коалиция.

Димитров предложи правителството да възприеме предложенията на ОДС за намаляване на осигурителната тежест с 10-процентни пункта и за премахването на данъка върху дивидента.

Румен Овчаров от "Коалиция за България" заяви от името на парламентарната си група, че в случай на криза държавата може да се намеси и да гарантира сигурността и на банките, и на финансовата система на страната.

Държавата гарантира влоговете на гражданите до 40 хил. лева, фискалният резерв на държавата е 11 млрд. и 200 млн. лева, а 28 млрд. е общо валутният резерв, отбеляза той.

Опозицията говори за някакви страховити кризи, кризисни щабове и мерки, които предлагат, за да спасят българския народ от криза, каза Овчаров. Може би на Иван Костов много му се иска да сложи отново синята лента и да води хората по улиците в София, но това няма как да се случи, защото България вече е друга, допълни той.

По думите на Овчаров икономиката на страната се развива с темпове, с които не се е развивала никога и въпреки прокобите на опозиция, инвестициите продължават да идват.

Той увери, че правителството следи ситуацията внимателно. В момента криза в България няма и няма нужда вие да я спасявате, каза още депутатът от левицата.

Опозицията настоява да има яснота по това ще повлияе ли световната финансова криза върху стабилността и не е ясно как може премиерът да има по-важна работа в момента от това да даде обяснение, каза от трибуната лидерът на ДСБ Иван Костов.

Трябва да се знае ще има ли отражение виждането на управляващите по този въпрос върху важните решения за бюджета, посочи Костов.

По думите му сондажите показват, че у хората в момента няма доверие към способността на българските управляващи, икономика и банкова система да понесат въздействието на световната финансова криза. Това е нормално след като страната е преживяла тежка банкова криза и няма как да ги успокояват думите на министър от кабинета, който позволи това, посочи депутатът.

Слушал съм Овчаров да говори така и преди години - това е гласът на безотговорността, посочи той. Според Костов е неуместно управителят на БНБ Иван Искров да говори, че банковата система в Югоизточна Европа е стабилна и след два дни Костас Караманлис да дава пълна банкова гаранция за депозитите на гръцките банки.
БТА
изпрати отпечатай    нагоре

за реклама | за нас | пишете ни | карта | общи условия
  © 1998-2008 Нет Инфо.БГ АД Всички права запазени.   


Re: МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА БЮДЖЕНИЯ ИЗЛИШЪК 2008Г.
« Отговор #9 -: Октомври 09, 2008, 13:02:31 pm »
А така значи да си скрият излишъка за черни дни?!
Да не би да огладнеят след време и да няма от къде да крадат!
А дали ако направим колективна подписка-всички ние,момичетата с репродуктивни проблеми,дали някой ще ни обърне внимание?Може да се пробваме и да "изпросим"  да се вложи някой лев в бъдещето!Може да звучи смешно,но си е чиста просия.За нас никой никога не се сеща,и на никой не му дреме!
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
Re: МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА БЮДЖЕНИЯ ИЗЛИШЪК 2008Г.
« Отговор #10 -: Октомври 10, 2008, 16:45:49 pm »
Вижте какво е гласувало правителството днес
http://dnes.dir.bg/2008/10/10/news3459918.html
Остава да чакаме и да видим какви условия ще ни поставят този път .
Re: МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА БЮДЖЕНИЯ ИЗЛИШЪК 2008Г.
« Отговор #11 -: Октомври 11, 2008, 11:22:51 am »
В Банско , през лятото , правителството други ги говореше -ще бъдат отделени 100 млн. лева за ин витро.
Накрая , реши - 10 ще са!
Е , добре де , няма да издребнявам за някакви си 90 млн. лева там , или за 90% повече бебета  :?, рискувам някой да ме обвини , че проблемите на държавата не гравитират само около стерилитета.
Ето на , постарали са се на всекиго по нещо , а хич !?
 Важното е (а то наистина е важно!) , че затлъстелите от власт политици , се замислиха ,че нацията им е не само застаряваща , но и изчезваща.
Нейсе , доживяхме!
То не стига това , ами и са ни дали точно толкова , колкото на ДАНС.
Та като се замисля , бебетата им са от значение ,колкото и държавната сигурност.
Поласкана ли да се чувствам сега , или обидена?!
Май ще запазя мълчание , ако ги няма утрешните бебета , за какво им е национална сигурност , като няма да има нация , това ще да е "ключа към бараката" ,пропорционално развитие...
 
« Последна редакция: Октомври 11, 2008, 11:25:40 am от Eфирче »
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА БЮДЖЕНИЯ ИЗЛИШЪК 2008Г.
« Отговор #12 -: Октомври 11, 2008, 19:34:03 pm »
Не знае човек да се радва или да плаче на тези 10 млн. лева. :?
Просто се учудвам, но ще се въздържа от коментар за сега. 8O Явно много им куца математиката, защото 100 млн. лева са крайно недостатъчни, за десет да не говорим. Дано поне резултатите са положителни сега и догодина да се молим за повече.
никога не отстъпвай на принципите си!
*

    norma

  • **
  • 88
  • обичайте се
Re: МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА БЮДЖЕНИЯ ИЗЛИШЪК 2008Г.
« Отговор #13 -: Ноември 13, 2008, 18:16:23 pm »
дано дано нещата да станат с тези пари 4е с тях ще се задват много двоики ,макар и малко, но все пак е нещо,дано и да одобрят повече клиники за да има повече възможности:)пък дано и ние сме сред тях:)