Овулационен календар
за планиране на бременност и определяне на фертилните дни. Графики на фертилност.


Зачатие e българският портал за профилактика и преодоляване на стерилитета, репродуктивно здраве и семейно планиране, който съдържа много полезни материали и съвети, връзки с ресурси, свързани с лечението на безплодието и новите асистирани репродуктивни методи.

Сдружение Зачатие има за цел да обедини, информира и подпомага над 270 000-и български семейства, които не могат да имат свои деца, докато не им бъдат направени необходимите за целта изследвания и лечение.Автор Тема: Начини за отпушване на маточни тръби  (Прочетена 15380 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Стела Мариянова

 • Гост
Начини за отпушване на маточни тръби
« -: Септември 06, 2008, 12:59:59 pm »
Здравейте на всички!Пиша ви за първи път.Преди няколко дена чрез лапароскопия ми откриха че имам запушени маточни тръби в истмичната си част-в най-тясната,до матката.Не са пропуснали метиленово синьо,вьпреки опитите на доктора :(Някой от вас знае ли по какъв друг начин могат да ми ги отпушат?Благодаря ви.

Scarlet_

 • Потребител
 • **
 • Публикации: 98
 • Отнесена от вихъра
Re: Начини за отпушване на маточни тръби
« Отговор #1 -: Септември 07, 2008, 13:17:33 pm »
Доколкото знам, ако запушването е откъм матката може да се пробва да се отпушат с хистероскопия. Разбира се, гаранция за успех няма, но знам за момиче, при което успяха да оправят едната тръба и малко след това забременя от инсеминация.

dundi_sofi

 • Нов потребител
 • *
 • Публикации: 15
Re: Начини за отпушване на маточни тръби
« Отговор #2 -: Септември 14, 2008, 15:25:30 pm »
Здравей миличка. Аз също имам тъкъв проблем 2 запушени тръби.Скоро ходих в Плевен  при един д.р които ми препоръча ей така с лекота да ми ги махне и да ме подготви за ин-витро .Това малко ме шокира защото веднъж кото ги махна не ми остава нищо друго освен инвитрото.Записала съм час при д-р Стаменов но чак за 11 07 2009гд до тогава мисля да не правя нищо.Ровя се из нета и чета за проблема . Незная какво да правя и към кого да се обърна всеки казва инвитро вече май никой не му се занимава да отпушва тръби,пък за какво след като може да ни вземат по 7 бона .Все пак ти зелая касмет  и ако имаш вапроси с удоволствие ще ти отговоря.Каде ти правиха лапарото. Чоа мила и успех ако искош пиши. :bori_007: :bori_010: :bori_009: :bori_015:

nunu

 • Сдружение Зачатие
 • Редовен потребител
 • *
 • Публикации: 1089
Re: Начини за отпушване на маточни тръби
« Отговор #3 -: Септември 25, 2008, 23:45:18 pm »
Здравейте момичета! На мен също ми бяха поставили диагноза "запушени тръби" и аз се поинтересувах за тяхното отпушване, макар че друг лекар ме убеждаваше, че няма смисъл.  Това, което ме озадачи беше, че доктора ми обясни, че като е оглеждал тръбите при лапароскопията те му изглеждали напълно нормални, гладки, със запазени фимбриални апарати и той самият се учудил, че не са пропуснали контрастното вещество. Хоради този факт изказа съмнение, че са запушени в самото начало - откъм матката, а това може да се види със цветна снимка и ако се докаже това може да се пробва да ги отпуши с хистероскопия. Даже ми показа едни като клинчета, с кото се отпушват. Тогава се замислих за този вариант и се свързах с едно момиче с подобен проблем, което беше забременяло тъкмо след отпушени тръби след хистероскопия. Е, при мен не се наложиха тези процедури, тъй като забременях спонтанно, незнайно как! Мисля си обаче, че щях да опитам и този вариант, защото както каза доктора - тръбите си остават отпушени за цял живот, не само за едно инвитро...

 


Информацията, съдържаща се в zachatie.org НЕ може да замени консултацията с лекар за диагнoстика и лечение! За всичко свързано с Вашето здраве се консултирайте със своя лекар! Екипът ни не носи отговорност за сайтовете, към които сме предоставили връзки .. още »
Банкова сметка: ПИБ - клон Витоша
IBAN - BG10 FINV 9150 10BG N0JD TK
BIC - FINVBGSF

|   реклама   |   контакти   |   отговорност   |   карта на сайта