0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Magnoliq

ПКЯ-съвет за гинеколог и ендрокрнолог
« -: Февруари 13, 2006, 18:46:42 pm »
Здравейте, момичета! Аз съм поставена диагноза СПКЯ от около 6 години. Симптомите ми са следните: закъсняващ или прескачащ цикъл, окосмяване по бузите на лицето и кръста (макар че всички ми казват, че не се забелязвало), и отскоро - косопад и пърхут.
2 години пих Диане и Андрокур с прекъсвания. След това около две години нямах проблеми. Но от миналата година отново цикълът ми стана нередовен и се появиха и косопадът, и пърхута. Ходих отново при моят гинеколог - еднрокринолог и той ми предписа същите лекарства поради рецидив на ПКЯ. До момента не съм правила опити за забременяване, така че незнам дали имам проблем с него. Не са ми правили и изследване на инсулина и кръвната захар.
Проблемът ми е следният: искам да сменя лекуващия си лекар, тъй като искам да чуя и други мнения и да ми се направят необходимите изслудвания, защото този прави само едни и същи и както споменах не ми е пуснал инсулин, а както прочетох вече във форумите това е задължително при жени със СПКЯ.
Само че все още не искам да ходя при специалисти, занимаващи се с лапароскопия и инвитро, защото просто още незнам дали имам този проблем.
Моля ви да ми препоръчате добър гинеколог и еддрокринолог, които да ми диагностицира със сигурност заболяването и да ме назначи необходимото лечение.