0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Токсоплазмоза?!?!?!
« -: Август 28, 2008, 09:04:19 am »
Здравейте, момичета.
Реших да пусна нова тема за това, защото имаше стара, но беше от преди много месеци и ми изписа неща на английски :oops:, че не е писано отдавна и реших да пусна нова.
Пък и виждам, че има много момичета с въпроси около това и ще е полезно тук да питаме, а да не разводнявам седмичната.
Аз съм много притеснена... :?
Взех си днес резултата от токсоплазмозата и както и очаквах - изследвали са ми IgG.
Ох, специално питах онзи ден преди да ми вземат кръв - дали е за настояща или за минала.
Момчето ми обясни, че е за настояща, но мен ми се счу Г накрая.
Сега си взех резултата - IgG - 5.0. Той ми каза, че е отрицателен, но и лекар да го види. Питах го дали е за СЕГА, за настояща - той ме увери, че да.
Ама не е, нали?
Незнам какво да правя.
Яд ме е. :x
И ми е много странно такава лаборатория с име (Бодимед - може да съм сменила много гинеколози и лекари изобщо, но всички казваха, че за Пловдив това е най-добрата лаборатория) и аз все там си ходя. СТранно ми е, че правят само IgG - какъв е смисъла.
СТранно ми е и че при личната това по здравна ми е положително - каквото и да е.И тя нали каза след 20 дни да пуснем и ако се са вдигнали над 4 пъти резултата - тогава ще е  проблем. Там - положително - тук отрицателно. Пък и нали това наистина е за минала - значи нямам антитела :( :? Щях да мина през друга лаборатория да пусна IgM, но исках да питам какво да правя.
Много ми е притеснено и незнам сега какво да правя - много се обърках.


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #1 -: Август 28, 2008, 09:24:20 am »
Не знам какво да те посъветвам!!!Нищо не разбирам от това!!Най-добре е наистина лекар да види резултатите!!!
Ти само се успокой!
Дано и други се включат с адекватни отговори!
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #2 -: Август 28, 2008, 09:50:13 am »
Сега звъннах на личната лекарка и й казах за този резултат.
Тя каза, че също ми е пуснала IgG и при нея резултата е 52.0, а тук в Бодимед е 5.0 8O
Тя се учуди и каза, че ще се обади на лабораторията да попита дали няма грешка в преместването на запетаята и да е 5.20, вместо 52.0 8O
Вече незнам, много се притесних - притеснява ме това, че и този месец сме бебеправили, колкото и да не ми се вярва да е станало, защото нито меря температури, нито съм слевила ову и незнам дали нещо сме уцелили...
Но ако все пак сме и имам токсо, много ме е страх...
Да не стане най-лошото - толкова да го чакам и ... не смея да си помисля...
та това ме притеснява и затова бързам - иначе щях да си изчакам 20-те дни и да видя за втори път при личната.
Тя каза, че нямало нужда да правя IgM, защото ако след 20 дни стойностите на IgG при нея са се повишили много, това ще значи, че имам контакт с преносителя и имам прясна инфекция.
Ох, какво да правя - 20-те дни са чак другия петък...
Иде ми да дотърча до най-близката лаборатория и да си пусна IgM, защото ще се побъркам от притеснение...


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #3 -: Август 28, 2008, 10:45:38 am »
Наскомими, вместо да се побъркваш, първо се успокой, защото притеснението и паниката само ти вредят да мислиш трезво.
Изчакай личната си лекарка да ти се обади и след като разбереш дали е грешка или не реши какво да направиш...но спокойно.И след като неможеш да изчакаш до другия петък си пусни IgM за да разбереш какво се случва.

Пожелавам ти всичко да е наред:)
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #4 -: Август 28, 2008, 10:48:46 am »
Миме,според мен изчакай да си вземеш резултатите,за да се знае какво са ти изследвали.
IgG е за минала инфекция.А най-вероятно значи че си я изкарала и имаш антитела.Дай и реф.стойности.Успокой се ,какъвто и да е резултата токсото се лекува с АБ ,няма страшно.Защо не пуснеш и IgM?
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #5 -: Август 28, 2008, 13:37:47 pm »
Открих много хубава статия за това заболяване.
Копирам я тук , надявам се ще ни бъде от полза.

Токсоплазмоза (Toxoplasmosis)


Токсоплазмозата е зооантропоноза - заболяване общо за животните и човека. Причинител на заболяването е Toxoplasma gondii - облигатен вътреклетъчен паразит със сложен цикъл на развитие.
Формите, през които преминава в развитието си са: ендозоит, мерозоит, цистозоит и псевдоциста в междинните гостоприемници и шизонт, гамети и ооциста в крайния гостоприемник.

Крайни гостоприемници са котките и всички останали представители на сем. котки. Междинен гостоприемник са човекът, всички останали бозайници и птиците. Котката може да е и междинен гостоприемник. Крайните и междинните гостоприемници отделят със слюнката, урината, фекалиите и млякото инвазиоспособни токсоплазми.

Заразяването може да стане орално - за хората при консумация на замърсени със спороцисти (от котките) храни. При консумация на сурово месо от заразени животни (свине, говеда и т.н.), опасно повече за котките.

Особено опасно е ако бременни жени поемат ооцисти от котка, особено в началото на бременността. Стига се до аборти и уродства на плода.

Друг начин на заразяване е чрез контакта с животните напр. при галене.

Възможно е и заразяване чрез кръвосмучещи и артроподи (кърлежи), но е много рядко.

Условията за широко разпространение на токсоплазмозата са: големият брой животински видове, в които паразитира, начинът на заразяване, продължителното запазване на токсоплазмозите в гостоприемниците и др. фактори.

При развитието си в организма на животните и човека, токсоплазмите оказват патогенното си действие чрез отделяне на токсини, предизвикващи алергични реакции. Токсоплазмите проявяват тропизъм към клетките на нервната и моноцито-макрофагеалната системи.

Заболяването протича в следните клинични форми: скрита, безсимптомна, остра, подостра и хронична.

Признаците при хората са доста общи. Често наподобяват респираторни инфекции, тонзилити с повишаване на температурата и затова най-точно диагнозата се поставя чрез серологично изследване за антитела, или чрез откриване в кръвта на самия причинител. Когато се заразят бременни жени т.нар. вродена форма (най-опасна), ако инвазирането настъпи в началото на бременността, настъпват аборти. Ако обаче това стане в последните месеци - раждат се или мъртви плодове или такива с малформации - хидроцефалия, пневмония, менингоенцефалит и т.н.

Жени прекарали заболяването преди бременността и с висок титър антитела в кръвта не предават токсоплазмозата на плода си.

Срещу токсоплазмозата няма специфично лечение. Използват се антибиотици и сулфонамиди с широк спектър на действие.

Профилактика:

Високият брой на бездомните котки спомага за разпространяването на токсоплазмозата.
Домашните котки редовно трябва да се преглеждат.
Да не се допускат котки до складове с хранителни продукти.
Зеленчуците и плодовете да се измиват добре преди консумация.
Топлинната обработка на храните, нуждаещи се от такава да бъде педантично провеждана.
Миенето на ръцете и приборите за хранене със сапун е задължително.
Бременните жени трябва да спазват висока хигиена и при съмнение за заболяването да се изследват незабавно.

Цикъл на развитие и начини на заразяване
Токсоплазмозата е широко разпространена сред хората и много топлокръвни животни. Причинителят Toxoplasma gondii е вътреклетъчен паразит. Котките са единственият краен гостоприемник. Те отделят яйца / така наречените ооцисти / във фекалиите, които могат да заразяват само след съзряването си / спорулирането / в околната среда, което изисква 1 до 5 дни. Хората и животните се заразяват главно чрез приемане на заразени с яйцата храна и вода. След поглъщането на яйцата обвивката им се разрушава в червата и от тях се отделят т. нар. спорозоити, които се размножават в чревните клетки и се образуват бързо делящи се форми, разпространяващи се във вътрешните органи чрез кръвта и лимфата. Попадат най-често в скелетната и сърдечната мускулатура, черния дроб, мозъка и там образуват бавно делящи се цисти. Другият начин на заразяване е чрез поглъщане на сурово месо от животни, което вече съдържа такива цисти. Попадайки в храносмилателния тракт, те се разпространяват по цялото тяло, загнездвайки се по същия начин в тъканите.

Жизненият цикъл на T. gondii завършва в червата на котката при поглъщане на съдържащо цисти месо. В тях се образуват ооцистите и се отделят с фекалиите, т.е тя има решаваща роля за разпространението на токсоплазмата. И поради това, че заболяването се предава през плацентата и може да увреди плода, основният въпрос за общественото здравеопазване е отглеждането на котки в дома на бременни жени. Много често пред тях стои въпросът за отказването им от домашния любимец.

Токсоплазмозата и котките
Заразените котки почти никога не показват признаци на заболяване. Периодът, през който отделят яйца с изпражненията и могат да заразяват хора е много кратък / 2-3 седмици /. Той настъпва само след първото заразяване на котката. Поради навиците им да се почистват и ближат редовно и ако не са болни / и имат диария /, не могат да се установят остатъци от фекалии по козината на котките. / Обикновено липсва диария в периода на отделяне на ооцисти./ Затова вероятността за заразяване на човека при пипане и галене на котките е минимална или несъществуваща и се счита за безопасно отглеждането на домашни котки дори и от бременни жени.

Котките често дефекират и заравят фекалиите си в мека пръст, в саксии, в сено и др. Опасността от инфектиране чрез заразена от безстопанствени котки почва / а също и от неизмити плодове, замърсени ръце и др. / е много по-голяма отколкото чрез котките, отглеждани вкъщи, още повече че безстопанствените котки ловуват птици и малки бозайници, в които се поддържа цикъла на токсоплазмите - т.е. при външните котки токсоплазмозата е много по-разпро-странена.

При направените изследвания на фекалии от котки в САЩ са открити ооцисти в по-малко от 1% вероятно защото ооцистите се отделят през много кратък период от живота на котката. Поради това че ооцистите са много малки по размер / 10 m / и периодът на излъчване е ограничен, вероятността за откриването им във фекални проби е малка и затова изследването им не е оправдано. Поради това, че котките може да нямат антитела срещу T. gondii през периода на отделяне на ооцисти, изследването на кръв от котки не дава информация за възможността една определена котка да предава токсоплазмоза в даден момент. Изследването има смисъл само от гледна точка на това, че ако една котка е реагирала положително, то тя най-вероятно е била заразена и е имало предшестващ период на отделяне на ооцисти - тя представлява много по-малък риск за стопаните от една отрицателно реагирала котка.

Заразяване чрез сурово или полусурово месо
Проучванията показват, че поглъщането на цисти от сурово и полусурово месо е сериозен източник за заразяване на хората с токсоплазмоза. В районите, в които се консумира полусурово месо случаите на заразяване са повече. В едно проучване 28 от 45-те жени, родили деца с вродена токсоплазмоза са боравили или са консумирали полусурово месо през бременността. T. gondii се унищожава при обработка на месото /осоляване, пушене, сушене, консервиране, загряване /, така че правилно обработеното месо не е типичен източник за заразяване. Повечето тъканни цисти умират и при температурите, използвани за замразяване в домакинството.

Прясното свинско месо е основен източник за заразяване с токсоплазмоза. Серологичните изследвания показват, че антителата срещу T. gondii са широко разпространени сред свинете. Други видове меса като овче, конско,птиче, както и еленско и други видове дивечово месо също могат да са източник на заразни токсоплазмени цисти.

Хората могат да се заразят и от сурово козе мляко. Затова то трябва да се пастьоризира или вари, особено ако се използва за деца, които са по-възприемчиви към токсоплазмозата. Токсоплазмозата е рядко срещана при говедата и затова рискът от заразяване с краве мляко е минимален.

Как се проявява токсоплазмозата при хората
При направените изследвания в САЩ около 30 % от жените на детеродна възраст имат антитела срещу T. gondii. Тези жени не могат да предават заболяването на плода при бременност дори и да са погълнали ооцисти през време на бременността, тъй като са вече устойчиви към токсоплазмозата. За останалите 70 % съществува риск да се заразят по време на бременността и ако това стане, вероятността да се предаде заболяването на плода е около 20-50 %, при което е възможно да настъпи аборт или смърт на фетуса. Въпреки че повечето новородени нямат видими клинични признаци при раждането, голяма част от тях могат да проявят заболяването по-късно - забавено умствено развитие, възпаление на очите, увеличени лимфни възли, мускулни болки. Фактически всички органи могат да бъдат засегнати.

Предпазване от заразяване
За предпазване от заразяване след работа с месо ръцете винаги трябва да се измиват с вода и сапун. Съдовете, влезли в контакт със суровото месо, също трябва да се измиват добре. Трябва да се избягва опитване на подправените кайми, или на месото по време на готвене. Бременните жени не трябва да имат контакт със сурово месо / особено свинско / и с котешки фекалии /. Пясъкът от котешката тоалетна трябва да се почиства ежедневно, преди ооцистите да се развият и да станат заразни или фекалиите да се измиват с течаща вода. Най-добре е някой друг да извършва това вместо тях. При работа с почва да се слагат ръкавици. Плодовете и зеленчуците да се измиват добре преди ядене.

Поради това, че котките се заразяват най-вече при консумиране на месо, съдържащо цисти, домашните котки трябва да се хранят със суха, консервирана или сготвена храна. Котките не трябва да ядат сурово месо, органи или кости и е добре да се задържат вкъщи, за да не ловуват. Кофите за отпадъци трябва да се покриват, за да се избегне яденето на месни отпадъци от котките.





източник и коментари по тази статия:
http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/485964/an//page//vc/1
« Последна редакция: Август 28, 2008, 13:40:04 pm от Eфирче »
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #6 -: Август 28, 2008, 15:02:00 pm »
Благодарско за статията.
Току що получих и моите резилтати. Има нещо което ме притеснява леко.
Ig M 0,052 8O/0,261-0,317/Какво означава това че е под долна граница?
Ig G <3 /<7,2 отр./
« Последна редакция: Август 28, 2008, 15:30:19 pm от zonceto »
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #7 -: Август 28, 2008, 20:54:06 pm »
Жени прекарали заболяването преди бременността и с висок титър антитела в кръвта не предават токсоплазмозата на плода си.
Миме,прочети ли това?Не се притеснявай толкова,първо незнаем със сигурност резултата,и второ не се знае да ли си...,но дори да си няма страшно.
Аз също имам котенце в къщи от години,и все ме болеше гърлото от студени питиета,и газирано,решиха че имам токсо,да но е минала инфеция и орг.сам си създава имунитет,и токсото не се предава,но ако е моментна,и преди организма да изгради антитела,има ембрион,тогава би било опасно.Но при теб нещата не са такива.Не се паникьосвай,всичко ще се изясни! :balk_7: :balk_602:
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #8 -: Август 28, 2008, 21:52:07 pm »
Жени прекарали заболяването преди бременността и с висок титър антитела в кръвта не предават токсоплазмозата на плода си.
.....но ако е моментна,и преди организма да изгради антитела,има ембрион,тогава би било опасно.Но при теб нещата не са такива........

Ох, уж е така, ама..
Относно това с високия титър антитела, аз  ги нямам, че с тоя резултат от Бодимед - 5.00 - абсолютно отрицателен. Значи нямам анти-тела ... Аз на това се надявах и така нямаше толкова да се притеснявам за настояща инфекция.
А относно това дали има или няма ембрион или бременност нали работим всеки месец иколкото и неуспешни да са опитите, все се надяваме, нали? :(
Та сега ми е 23-ти ден и няма как да разбера дали е станало или не.. Точно затова реших да избързам и да си направя игм-то, защото да чакам 10 дни за личната не мога..
Ох, дано само е отрицателно...утре чак по обяд ще си го взема.
Стискайте палци и благодаря за подкрепата.


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #9 -: Август 28, 2008, 22:08:14 pm »
 :crossfingers: Мими-дано е отрицателно и IgM.
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #10 -: Август 29, 2008, 17:26:52 pm »
Миме,ще ти отговоря тук,защото в седмичната не можах-заключена е.
Ще ти напиша само стойностите на моето токсо.Аз пуснах само М-за настояща инфекция.Резултата ми е 0,787 при >0,6 резултата е положителен.Изследването е правено в лабораторията на ВМИ,тоест сериозна и надеждна лаборатория.Д-р Даскалов коментира този резултат като положителан(естествено),но каза че понякога е възможно от голямата концентрация на антитела резултата да се изкриви един вид и да даде фалшиви положителни стойности.Затова и той ме накара да пратя кръв до Национален център заразни и паразитни болести-Лаборатория паразитология.Единствено резултата от там е 100% достоверен.Обаждах се до лабораторията и ми казаха,че резултата от София е отрицателен за настояща инфекция и положителен за вече минала такава.Чакам все пак да си видя резултатите черно на бяло и тогава ще ги напиша в тази тема.
Това е единия вариант при положителен резултат.
За съжаление другията е,че може от Националната лаборатория да се потвърди положителния резултат.Тогава следва лечение,което наистина е с АБ и само по себе си не е сложно,но д-р Даскалов ми каза,че в този случай следва 6 месеца да се пазим от забременяване,защото все още ще има опасност за плода.Аз не разбирам,само предавам думите му.
П.П.Дано да се окаже,че вече имаш антитела,но това трябва да се разбере със сигурност.Няма смисъл да гадаеш,да предполагаш,да се шашкаш или пък да си излишно спокойна и да очакваш да те успокояват.ТРЯБВА ДА РЕАГИРАШ АДЕКВАТНО И КОЛОТО МОЖЕ ПО-БЪРЗО!!!ДЕЙСТВАЙ!!!!Ако ти трябва адреса на Националната лаборатория ще го напиша,имат и телефон.
Това е за сега от мен,ако имате въпроси,ще се радвам да мога да отговоря!
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #11 -: Август 29, 2008, 18:05:22 pm »
Благодаря ти, Вили, за информацията.
Относно резултатите направо се шашнах.
Сега си връщам от паразитолог - страшно много се ядоса на тази лаборатория.
Задето ми били казали, че е положително.
Значи - моят резултат е 0.150 при реф. до 0.49 - отрицателно, от 0.49-0.59 - сива зона и над 0.60 - положително.
В първия момент като видях резултата и й казах на лобарантката - нали е отрицателно.
А тя ми вика - не, според мен е положително, защото имам 0.150, а там било 0.60.
Аз се паникьосах и притесних и въобще не погледнах реално на нещата..
Видя какво последва и не исках да става така, но Любето много ме нарани с това "детско" определение и най-вече с това за какво се притеснявам за антибиотик като така или иначе няма  да задържа плода или няма да ми позволят..
Но както и да е...
Относно резултата - ходих при паразитолог.
Жената ми обясни, че това е напълно отрицателен резултат, защото всяка нула след десетична запетая не значи нищо. Всъщност моя резултат според нея е 0.15, а не 0.150 както ми каза лаборантката, че е двойно.
Ако е двойно  и над 0.60 трябва да е 1.5, а не 0.150..
Незнам, има логика в това и незнам защо не се вгледах тогава..
Малко ме успокои тази жена..
Накара ме да ида в тази лаборатория и да искам да ми се подпишат на този положителен резултат и да ми го напишат изобщо, че е положителен...
Ама тях ги нямаше и нямаше кой да ми вдигне телефона..
И още каза, че не е възможно игг-то да ми е отрицателно, а игм-то положително..
Незнам.
Малко се успокоих сега, но поне така и така имам направление за паразитолог ще ида другата седмица във ВМИ - там били най-добрите специалисти( по каса) и ако трябва да ми направят истинско.
Ох, вече незнам какво да мисля..



"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #12 -: Август 29, 2008, 18:41:28 pm »
Какво значи във ВМИ -то да е истинско,аз ти казвам че на мен от там ми е ++ резултата,а  ще излезе точно отрицателен от националната лаборатория.И да не забравиш да занесеш и резултата от личната на паразитолога,за да ги сравни и да прецени!!!
И искам да те посъветвам приятелски 2 неща.Първо-много си вредиш с това твоето шашкане.Простия пример е,че дори не си видяла стойностите които пише на резултата.А така както си ги написала е очевидно че резултата е отрицателан!!!И второ-не мисля,че имаш право да се обиждаш на Любето.Темата за положителните резултати е седмична,но все пак тя е за да търсим съвети и насоки на къде да действаме когато имаме проблем.Тя е в опити за забременяване , не е в емоционални.Знам,че си искала да чуеш че всичко е ОК,но когато казваш,че имаш положителен резултат за токсоплазмоза,то не е ок.И по-добре да ти го кажат и да ти ударят няколко шамара да се свестиш(образно казано),да станеш и да действаш.А то прегръдките и успокоението са най-лесни,това всеки го може.Важно е в критичния момент да се действа,за да се избегнат усложнения-питай Кайли,как се чувства,защото не е действала на време!
Важно е все пак,да се разбере при теб кой е верния резултат.Предполагам,че ще се окаже че имаш антитела,но не можеш да си сигурна,а само да се надяваш!
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #13 -: Август 29, 2008, 19:04:43 pm »
на Наско мимито да спре да драматизира, а да говори по същество
казах, да си изяснявате личните отношения извън темите
последно предупреждение преди да ти дам 3 дена да си починеш емоционално
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #14 -: Август 29, 2008, 20:11:51 pm »
Токсоплазмозата не е шега, но и не е чак толкова страшно. Излишно се паникьосваш. Пусни си изследвания в лаборатория към РИОКОЗ или направо изпрати кръв в Нац. център по паразитология, както вече са те посъветвали. Там резултатите ще са най-достоверни.
Аз изследвах токсоплазмоза непосредствено след аборта, търсейки причини и обяснение за случилото се. Пуснах изследването в местното РИОКОЗ. РПХ ми беше 1:320 / което съответства на IgG/. след 2 седмици повторих - отново същия резултат. Паразитологът ме посъветва да изпратим кръв до Нац. център по паразитология. Изпратихме. Там ми изследваха освен IgG също и IgM и IgA. Оказа се стара инфекция. Изпратиха ми резултатите по пощата подписани и подпечатани от 2 лекари.
Разказвам ти това, за да се насочиш към специализирана лаборатория, където можеш да разчиташ на резултата.
Успех
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #15 -: Август 29, 2008, 22:31:22 pm »
Благодаря, Теди.
Със сигурност ще се интересувам и няма да се оставя така, защото наистина знам, че не е шега работа.
Да минат още няколко дни и ще си пусна отново изследването - че нали трябва да е след 20 дни, а първото съм го правила на 15-ти, и според това дали ще се повишат показателите и изобщо като го направя ще решавам какво да правя и към кого да се обърна.
Наистина смятам и да намеря добър паразитолог и той да ме насочи какво да правя - ако трябва ( май ще) - ще направя и в нац. център, но всичко с времето си.
Още веднъж ти благодаря за съпричастността.
Желая лека и спокойна нощ.


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*

    bobi 2

  • ***
  • 384
  • "член на групата 3 от 6" хихи
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #16 -: Септември 19, 2008, 17:13:39 pm »
Здравейте, момичета :P И аз днес получих резултатите си от токсоплазмозата IgG - 59.8 май имам антитела а? Имам един въпрос - наличието на антитела абсолютна гаранция ли е, че не мога да се разболея пак? Вкъщи имаме котка и в момента се решава съдбата и :lol:
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #17 -: Септември 21, 2008, 07:20:24 am »
Боби,а за настояща инфекция не пусна ли?!?Ако не си,защо не го направиш,за да има яснота.
*

    bobi 2

  • ***
  • 384
  • "член на групата 3 от 6" хихи
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #18 -: Септември 21, 2008, 09:08:53 am »
Защото се прави в  Германия и резулатите щели да дойдат след 10 дни.И аз не знам защо не я пуснах тогава :BangHead: Знам, че и в България се прави, но не и в точно тази лаборатория.:? Пък и нали навсякъде пише,че ако си я карал не поваря :?
Re: Токсоплазмоза?!?!?!
« Отговор #19 -: Септември 21, 2008, 11:01:01 am »
Боби,пусни си  в друга лаборатория за настояща,хем няма да чакаш 10 дни ,хем ще си по спокойна.