0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Сглобяеми къщи
« Отговор #20 -: Септември 02, 2008, 20:09:51 pm »
Честито-и аз искам разказ  в картинки-мъжа ми  искаше такава  къща,но купихме апартамент-но за малка вила на село съм склонна,така че следя резултатите


*
Re: Сглобяеми къщи
« Отговор #21 -: Септември 06, 2008, 16:02:53 pm »
Благодаря, ама явно малко ще се позабавя със снимките - за момента нямаме фотоапарат и ползваме този на свекърите, та каквито снимки има, са на техния компютър. Надявам се в най-скоро време да ги получа и ще ви ги покажа :)
*

    daniski

  • ****
  • 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
Re: Сглобяеми къщи
« Отговор #22 -: Септември 13, 2008, 05:44:50 am »
Дървените къщи са много удобни.Наистина цяла Америка живее в такива.И аз.лесно се отопляват и охлаждат-имат много добра топлоизолация!И са красиви.Сторят ги невероятно бързо,и са много по-скъпи отколкото в БГ.В моята област цените започват от $300,000.00 нагоре.
дори онези, които изглеждат като замъци -огромни,с каменни фасади или тухли,са от дърво-другото е само облицовка. :D
а струват милиони.
*
Re: Сглобяеми къщи
« Отговор #23 -: Септември 14, 2008, 10:33:18 am »
Daniski, може би имаш предвид, че вертикалните носещи конструкции са от камък, а подовите от дърво. Все пак дървото като материал за конструкции има добри възможности, но те не не са неограничени.
Re: Сглобяеми къщи
« Отговор #24 -: Септември 14, 2008, 19:09:02 pm »
а,сега видях ,че още пишете в тази тема :)
Първо ще кажа ЧЕСТИТО Дианка! С здраве и късмет да  се ползва!
Чакаме снимки и да разказваш :wink:
Re: Сглобяеми къщи
« Отговор #25 -: Септември 15, 2008, 09:09:47 am »
Daniski, може би имаш предвид, че вертикалните носещи конструкции са от камък, а подовите от дърво. Все пак дървото като материал за конструкции има добри възможности, но те не не са неограничени.

cygnus, тя daniski ще си каже какво има предвид, но аз само да потвърдя, че целите им къщи са от дърво, включително и огромните такива.  Няма дълбоки основи, няма изкопи - позакопават малко и започват да сковават дървената конструкция, или направо слагат готова.  Следват уплътнения, изолации и след това - фасада.  Това съм го гледала с очите си в някои от най-богатите и модерни курорти по източното крайбрежие, където имотите са невъобразимо скъпи.  Да, има и стари каменни къщи, но сега определено не строят вече така.  Старите къщи са още по-скъпи, особено самостоятелните каменни такива, но те са предимно наследствени и нови не съм забелязала да се появяват.
*
Re: Сглобяеми къщи
« Отговор #26 -: Септември 15, 2008, 09:49:09 am »
Аз още нямам снимки  :oops:, но мога да кажа как е при нас - бетонов фундамент, висок около 50-60 см, и отгоре слагат къщата.Копаенето беше на около 50 см под повърхността на земята, за да се излее фундамента.
Стените са на готови панели от сачак - отвътре изолирани с минерална вата и някакво ПВЦ срещу влага. външните панели са по 13 см, вътрешните (стени) са 11см. Пода е от дюшеме, но ние не сложихме навсякъде - напр. антрето и голямото помещение, което е кухня-трапезария-хол, ще го правим с ламинат. Американските къщи имат сайдинг - пластмасовата изолация отвън, докато нашата, поне тази зима, ще си показва дървото. Може би по-нататъка ще я изолираме допълнително.
Надявам се да имам скоро снимки ,защото така само си говоря, а то трябва и да се види...:)
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Сглобяеми къщи
« Отговор #27 -: Септември 18, 2008, 09:19:58 am »
3. Зимата студено, лятото горещо, дървото не осигурява необходимата топлоизолация
Аз лично съм за масивно решение - тухли и бетон, няма да излезе много по-скъпо, но повечето от изброените недостатъци липсват.
Тук не съм съвсем съгласна, по отношение на топлоизолацията дървото има малко по-добри свойства от бетона, който има способността да кондензира и мухлясва. В едно списание преди време четох точно за тези къщи, според проучвания и изследвания, те осигуряват по-добър микроклимат в помещенията от масивните къщи. Иначе за останалите неща може би си права, по-лесно гние дървото, макар че като гледам този тип къщи се правят от доста дебели дървесни трупи, освен това, добре изсъхналото дърво става здраво като камък, само погледнете грдите в селските къщи, в някои от тях неможеш да забиеш дори пирон.
*

    daniski

  • ****
  • 550
  • Моят дар от Бог-Грант Даниел
Re: Сглобяеми къщи
« Отговор #28 -: Септември 22, 2008, 02:12:37 am »
Daniski, може би имаш предвид, че вертикалните носещи конструкции са от камък, а подовите от дърво. Все пак дървото като материал за конструкции има добри възможности, но те не не са неограничени.
Не Сигнус,нямат каменни носещи конструкции.ВСИЧКО е от дърво.То в америка дори електрическите стълбове са САМО от дърво.няма циментови,нито железни.
Затова и пожарите тука са много опасни и тежки.Горят много бързо-като факли.
Сайдинга е задължителен-пластмасов или дървен. :)
небостъргачите са циментови. :D
*
Re: Сглобяеми къщи
« Отговор #29 -: Септември 28, 2008, 00:05:44 am »
дианка, какво става със снимките? Много искам да разгледам :)
*
Re: Сглобяеми къщи
« Отговор #30 -: Октомври 28, 2008, 22:22:00 pm »
Уф, направо си заслужавам боя  :P
Успях да кача малко снимки в www.snimka.bg
потребител: newhouse
парола: domhobi

Приятно разглеждане и ако има въпроси - насреща съм  :D
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: Сглобяеми къщи
« Отговор #31 -: Октомври 29, 2008, 00:10:35 am »
Дианка, благодаря ти много, разгледах ги всичките. Дървените стени в стаите, така ли ще останат? Като обзаведете, ще направиш ли още снимки?

Честит нов дом, да сте много щастливи в него. :D
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
Re: Сглобяеми къщи
« Отговор #32 -: Октомври 31, 2008, 10:25:12 am »
Благодаря, Оси :)
Ами там където е дърво, ще остане така - много ни харесва и като цвят, и самите стени са страшно топли (на пипане). Само голямото помещение ще е с тапети. А иначе за обзавеждането - ох, ми то ще става поетапно, но като има по-приличен вид ще направя няколко снимки :) като цяло къщата е малка и не позволява много масички, табуретчици тем подобни, трябва да се използва максимално височината, а мебелите,които сега са модерни са точно обратното - ниски, не много дълбоки и общо взето имат хубав фасон,ама не можеш да ги натъпчеш както трябва.
*
Re: Сглобяеми къщи
« Отговор #33 -: Октомври 31, 2008, 21:02:32 pm »
Много ви е хубава къщата, дианка :)
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Сглобяеми къщи
« Отговор #34 -: Ноември 01, 2008, 14:48:20 pm »
Честито,Дианка !
Много ми хареса и на мен -къщата си е къща -дом на земята  е  и си е  друго !Ние  с тези апартаменти  -ама   това  можем .
Идеята  с  дървото вътре  ми харесва -създава усещане за уют и топлина -ние дори мислехме да слагаме  ламперия   в апартамента , но засега  се отказахме.
Това  с липсата на място и чуденето кое  къде да натъпча ,ми е много познато  :wink:.
Много щастливи мигове да имате в  нея  :D.


Re: Сглобяеми къщи
« Отговор #35 -: Юни 12, 2009, 19:42:42 pm »
dianka, как мина зимата в тази къща, доволна ли си от живота в нея?
Мен живо ме интересува, защото мислим да живеем в такъв дом.
А вашата колко квадрата е и на каква цена?
Re: Сглобяеми къщи
« Отговор #36 -: Януари 06, 2014, 00:02:45 am »
Здравейте видях темата реших да пиша, понеже познавам хора които правят такива. Гледам че в доста форуми се обсъждат, но не всичко което се казва е на 100% вярно, за това ще дам и аз мнение
Относно за това, дали Американските са изцяло дървени или не, има няколко вариант на изграждане на къщи:

- финландски тип изглеждат така:

наричат се още къщи от дървени трупи. При тях трупите се нареждат една върху друга, като от вътре стените може да са гладки, да не са така заоблени. Те са най-хубави, защото са изградено от естествено дърво. Недостатък е че нямат изолация и техните топлинни свойства зависят изцяло от дебелината на дървото, а дървото въпреки че има добра изолация, тя не може да се сравнява с материалите които се използват в съвременните изолации: стъклена и минерална вата. Втория недостатък е че са скъпи понеже са изградени изцяло от дърво. До колкото знам в Америка не са такива.

- къщи от слепени греди – те изглеждат по същи начин, обаче с прави стени:


- къщи от дървен фурнир

Те изглеждат по същи начин както тези със слепените греди. Това е така защото ламинирания фурнир е имитация на дърво, той не естествен материал. Този начин на изграждане няма нищо общо с годните два и точно с такъв фурнир са Американските къщи. Както каза daniski „само облицовка”. Дървения фурнир може да се поставя навсякъде,  без значение как е изградена къщата.
- останалите видове не са изградени изцяло от дърво, само конструкцията им е дървена. Те могат да бъдат са със SIP панели (сандвич панели) или с дървена рамка. Със сандвич панели са правен първите Американски къщи, но при тях се ползват обикновени изолации и не са толкова топли, колкото би трябвало да бъдат. Другия вид се нарича със дървена скелетна конструкция или с рамкова конструкция. Така се правят повечето къщи не само в България, но и в Германия, Русия...

Сега ще кажа малко за изолациите:
“Зимата студено, лятото горещо, дървото не осигурява необходимата топлоизолация”
Това си е така. Ако се сравни със бетона или тухлата, дървото е по-добър изолатор, но нито само с дърво нито само с тухли, къщата може да е топла или както се казва нискоенергийна. Примерно да поглед мен стените на сглобяемите къщи – не е задължително те да са дървени и те никога не са изцяло дървени. Повечето ползват OSB плоскости, които са залепени дървени люспи и понеже така като са залепени, се ползва по-малко дървесина и цената на тези плоскости е по-евтина от колкото плоскости чисто дърво, което е логично. Ако на такава стена не се поставят изолации може да се забрави за топлина, няма как няколко сантиметра дъска да предпазва от студ. Това че на тези къщи им казват нискоенергийни е нещо по-задълбочено и сега ще го обясня. Ако вземе 2 стени, тухлена и дървена и на тях поставим една и съща изолация, изолацията ще има  по-добри свойства на дървената стена, защото дървото не е по-малко провежда топлина и по-малко задържа топлина. Разлика има, но не е огромна. Ако искате къщата да вие топла без значение дали е от тухли, дърво или бетон, ако се постави каменна вата от вътрешните стени и стиропор на външните, след това хубава дограма къщата ще е топла :). Използването на дърво и да спестява разходи при изолацията те не са чак толкова големи, всеки който иска да му е уютно, ще си постави най-добрата изолация, която е каменна вата.

Няколко думи за комфорт и външен вид
Всеки забелязва че сглобяемите къщи на външен вид са красиви. Тухлените също могат да са такива и на тях може да се постави тази имитация на дърво и да изглеждат като дървени, но не се прави защото това удоволствие струва по-скъпо и изисква поддръжка, през няколко години да се лакира. По принцип дървените конструкции да за издържат много години трябва да се предпазят от влага дъжд и разни такива, а тази имитация на дърво прави точно това. При по евтините варианти, къщата пак е предпазена от влага, но изглежда като обикновена мазилка, само че някои хора решават да дават малко повече за да получат хармоничен външен вид. Вероятно тези които избират сглобяемите са привърженици на натуралното на дървото, поне аз така си го обяснявам.
Надявам се да съм била полезна а вие ако искате вижте и някои от къщите на моя приятел http://www.... (редактирано от модератор) Не са кой знае какво, но общо взето каквито поръчки е имал това е правил :)

 
« Последна редакция: Януари 06, 2014, 10:07:21 am от little_rabbit »
Любовта е като музиката, тя започва там където думите свършват.