0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    ivpif

бременна съм, посъветвайте ме
« -: Февруари 10, 2006, 10:54:08 am »
Писах и преди малко, но май не се получи, ако се повтарям ,моля изтрийте ме!

Здравейти, всички, имам щастливата новина ,че съм бременна от понеделник,трябваше да ми дойде на 5 или 6 и знам със сигурност че сме направили бебето на 19.01 или 20.01.Веднага се обадих на докторката която искам да ме гледа, но тя каза че е рано още да ходя и ми записа час за 20.02, тогава според мен ще съм бременна /живот и здраве/вече 1 месец.Сега към въпроса,започнах да пия Фолиева и витамини TOP LEVURE. Тези витамини са нови, каза ми ги приятелка която ще ражда всеки момент и тя мисли че от тях се чувствала много по-добре отколкото с Матерна и не й се гадило толкова. Аз обаче от суеверие не съм казала на никого и сега искам да ми кажете от какво да се пазя, какво да не правя, какво да правя.Ходя на работа, но гледам мъжа ми да ме кара и да се прибирам възможно по-бързо и по-кротко до нас.Не правя почти никакво физ.натоварвания, даже вечер се прибирам и лягам.Притеснявам се, защото около мен има все приятелки дето прокървяват и ги боли и почват да лежат или влизат в болница. Кажете ми за какво да следя, какво да пия ако трябва нещо, да лежа ли, ако -да на коя страна, но да знаете че не мога да отсъствам от работа.За сега ще спирам с писането, но ако се сетя пак нещо,мога ли да разчитам на вас? :(
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
бременна съм, посъветвайте ме
« Отговор #1 -: Февруари 10, 2006, 11:22:43 am »
1. честито
2. полудя ли :!:  :?:  просто се наслаждавай на бременността си. това което е приятно на майката е приятно и на бебето и обратно. нормално е да си полегнеш като ти се лежи, но да се заставяш да го правиш защото те е страх да не прокървиш... това ми се вижда прекалено. ако (не дай боже) има нещо да става бъди сигурна, че ще стане и докато лежиш. желая ти от сърце лека бременност и здраво бебе.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
бременна съм, посъветвайте ме
« Отговор #2 -: Февруари 10, 2006, 11:43:54 am »
Абе момиче, я не психясвай :lol:
Радвай се на събитието и бъди щастлива.
Пожелавам ти всичко да бъде ок!
*
бременна съм, посъветвайте ме
« Отговор #3 -: Февруари 10, 2006, 11:54:25 am »
Живей си нормално, но не се претоварвай нито психически нито физически - просто намали оборотите :)
Храни се здравословно и балансирано и за всичко, което те безпокои питай лекаря си - усещания, течения, ако се налага да приемаш какъвто и да е медикамент също! Купи си някоя книжка по темата - примерно на Лоранс Перну "Аз чакам дете" - има и други много хубави заглавия. Виж статията на д-р Даскалов Пренатален скрининг, женска консултация
И спокойно :)
бременна съм, посъветвайте ме
« Отговор #4 -: Февруари 10, 2006, 15:28:12 pm »
Фолиевата я започвай веднага!

Успех :D
Благодаря ти, Бени!







*

    ivpif

бременна съм, посъветвайте ме
« Отговор #5 -: Февруари 10, 2006, 15:38:18 pm »
Благодаря ви, момичета че ме успокоявате, ама разберете ме, направих си тест на 06.02 /тогава окончателно се разбра че не ми идва/, а докторката иска да отида чак на 20.02, аз до тогава ще се побъркам да го мисля -дали всичко му е наред, добре ли е...
Не е ли много дълго това чакане, другия д-р на когото имам вяра е в отпуск до 27.02 и съм я закъсала....
Това е!
бременна съм, посъветвайте ме
« Отговор #6 -: Февруари 10, 2006, 17:09:48 pm »
Спокойно бе, мила,
няма проблем, че не са те видяли  на УЗ. ПОчивай си и се успокой.
Ако толкова държиш да видиш точката върви при друг лекар, но предполагам твоята лекарка те вика по-късно за да чуе пулсациите.
Виж в сайта имаше една статия от Дафна какво се прави при проблемна бременност, почети при бъдешите майки в дира или в БГ-мама, но най-вече се успокой, всичко ще е наред при теб. Не се тормози, защото тормозиш бебчо :)
Споко!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
бременна съм, посъветвайте ме
« Отговор #7 -: Февруари 10, 2006, 18:09:31 pm »
Ей, я по-спокойно и се радвай на новината  :) Това че докторката те вика по-късно вече ти го обясниха защо го прави. Защото ако отидеш сега след 10 дена пак ще трябва да отидеш за да се види сърдечна дейност. Щом се чувстваш наред значи всичко е наред. Честито ти бебче и бъди щастлива  :lol:  :bighug:  :balk_5:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
бременна съм, посъветвайте ме
« Отговор #8 -: Февруари 12, 2006, 11:56:30 am »
Нямам какво повече да добява. Както винаги момичетата са супер точни, послучай съветите им и се радвай на бременността, а не се втилявай. Честито и лека бременност.
*
бременна съм, посъветвайте ме
« Отговор #9 -: Февруари 16, 2006, 06:45:48 am »
Честито и от мен, миличка!!! Дано изкараш прекрасна бременност и след 9 месеца да се радваш на едно мъничко сладко бебче!!! А вие от кога опитвахте за бебе???
*

    iv_pif

  • **
  • 55
  • Бог да пази България
бременна съм, посъветвайте ме
« Отговор #10 -: Февруари 19, 2006, 21:56:12 pm »
Цитат на: Jenny
Честито и от мен, миличка!!! Дано изкараш прекрасна бременност и след 9 месеца да се радваш на едно мъничко сладко бебче!!! А вие от кога опитвахте за бебе???


Опитвахме от есента,въпреки че тогава мъжа ми замина за командировка за 6 месеца, в които се виждахме само през почивните дни и аз все смятах и кроях планове точно кога е подходящо време и все не улучвахме и бях много отчаяна. Любовта ми си дойде на 19.01/последен цикъл - 09.01/, правихме секс и през следващите три дни и....ето го резултата.После след 5-6 дни ми прицапа нещо и аз пак се подлудих, че и този път не се е получило. Но после разбрах, че такова зацапване е нормално, ако има оплождане, така че не се отчайвайте и вие, момичета като видите леко прицапване втората половина на цикъла.
Аз имах и редица мои си, емоционални усещания и знаци че ето, този път успяхме.
Утре сме на лекар, дано да ни успокоят и зарадват още повече.
Успехи на всички и по много.
Моята Вселена се казва Дани