0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Помощ за лоша микробиология на еакулата
« -: Февруари 09, 2006, 21:36:50 pm »
Момичета, Мели, моля ви помогнете.

При мен имаше вагинално възпаление и двамата пихме Amoksiklav 5 дни.
След като свърши,мъжът ми  напрви при др. Тачева контролна микробиология - имаше Staphylococcus epidermidis. Др. Владимиров изписа 10 дни прием на Ciprofloxacin.
Цлед приема и нова микробиология, сега пък има Enterococcus Faecalis  :cry:
Мъжът ми няма никакви оплаквания като сърбеж или парене, нищо.
Според Владимиров е по-добре да не се пие повече антибиотици, ащото ще се наруши изцяло естествената флора на организма му, да оставим нещата така и да идем след 1 мес. на котрола.

И да отбележа само, че при всички спермограми, които сме правили до сега, има повишен визкозитет и левкоцити 6-7.

Въпросът ми е - колко опасни са тези бактерии, трябва ли да отидем  на уролог, който да предпише лечение или да изчакаме?
Трябва ли да се пазим през това време и съществува ли опсаност да ме зарази и мене?
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Помощ за лоша микробиология на еакулата
« Отговор #1 -: Февруари 10, 2006, 02:40:58 am »
Ами според мен д-р Владимиров е прав донякъде, наистина може да се наруши баланса в случая. Аз изпаднах в подобно положение преди 1,5 години. И честно казано незнам точно как се оправих. Но в един момент спрях всякакви лекарства, единственото което ползвах е вагинални промивки с млечна киселина, но при мъжа ти това няма как да стане. Още повече че млечната киселина няма същото благотворно действие върху мъжкия организъм. Послушайте лекаря.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Помощ за лоша микробиология на еакулата
« Отговор #2 -: Февруари 10, 2006, 10:41:09 am »
Елви, спазени ли са всички хигиенни изисквания при отделяне на пробата? Ние също имахме при Тачева бактерии - златист стафилокок, при мен микробиологията беше чиста, повторих на друго място - пак нищо не се изолира, след това повторихме и микробиологията на мъжа ми в друга лаборатория и нямаше изолирани бактерии.
Обяснението - попаднали са от кожата най-вероятно заради недобро измиване на ръцете и половия орган. Втората проба беше направена след детайлно хигиенизиране :D
Само идея давам, може и да не съм на прав път...


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Помощ за лоша микробиология на еакулата
« Отговор #3 -: Февруари 10, 2006, 11:01:02 am »
Специално казах на мъжо да измие добре ръцете преди това, но знае ли човек какво може да е попаднало...
Нещо ме съмнява и мен тая лаборатория там, защото преди в Кандиларов всичко МБ беше чиста...  :roll:
Май наистина ще е по-добре да изчакаме малко и да отидем на друго място след това.

Страх ме е само да не се влошат повече нещата през това време.

И да не би това да е причина за повишения визкозитет...  :?

Мели, моля те, ако можеш да ни дадеш съвет какво да направим.

Марси много на всички!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Помощ за лоша микробиология на еакулата
« Отговор #4 -: Февруари 10, 2006, 13:16:35 pm »
Не знам, какво пречи да направите още едно изследване? В някоя лаборатория с опит, но не знам в коя - нека момичетата от София ти кажат.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Помощ за лоша микробиология на еакулата
« Отговор #5 -: Февруари 10, 2006, 14:27:33 pm »
Здрасти Елви.
Въобще не сте единствения случай, и при други мъже се получава така. Моят мъж имаше ентерококи - сума време се мотаха докато ги разкара, но изпи доста антибиотици. След като ги разкара, сп-мата му се подобри значително :D  Аз си правих две изследвания - чисти. Така че не сме се пазили много-много. При жената, ако всичко е ОК с имунитета, не се развиват.
След време пак се появиха. В многото сп-ми - слепвания, конгломерати, последната повишен вискозитет. Този пък - Е.коли - също чревна бактерия. Глътна пак един антибиотик и изчезнаха, при мен пак нямаше нищо. Ходихме при един уролог-андролог, който за първи път обясни много неща. Инкубационен период - 20 дни - т.е. трябва 20 дни да нямаш контакти, да се изследваш и да си чиста, за да си ОК. Също каза, че това обикновено са инфекции по съседство или автоинфекции и описа някои възможни начини за честото инфектиране на еякулата с чревни бактерии. Обясни ни подробно как ако не се лекуват много време, могат да доведат до удебеляване на не помня кои канали и да се скофти работата със спермограмата.
Отделно от това, на следваща контрола пък му откриха трихомони някакви, та сега сме си пуснали повторни изследвания и двамата, да видим какво точно е положението.
С две думи - направете изследване и на друго място. Ние сме ползвали лабораторията на Торакс на Възраждане, откъдето сме доволни, а последните две са от Кандиларов. Правили сме и в Бодимед, но там нямаше количествено измерение на бактерията.
Според мен трябва да се лекуват, а също ако се повтарят да се търси и вероятна причина за тези инфекции. Моят мъж също няма оплаквания, но първия път се оказа, че има някакъв простатит - което си е опасно.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!