0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

teodor благодаря ти за отговора.Аз съм от София и ходя при д-р Тодорова.Май ще отида пак за контрола.Пия си метформина и гледам да спазвам безвъглехидратна диета.Като цяло съм слаба,но имам натрупване на мазнини в поясната област.Ходя на аеробика редовно и нищо не помага да му се невиди.Важното е да помага на яйцеклетките ми обаче! :)
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Картиче, радвам се, че съм помогнала с информация. Обаче, заведи мъжа си на ендокринолог отново. Направете изследване и ако се окаже, че има резистентност, трябва да му се назначи точната доза. Това е от голямо значение за лечението. Иначе метформина наистина действа на апетита - понижава го. Особено по отношение на сладките храни. Прекомерната им консумация е един от симптомите за инс. резистентност. Ние с моя мъж на ден изяждахме по шоколад и полвина :oops: И не можехме да спрем. Адски глад за сладко, направо се бях притеснила, че съм пристрастена :oops: Но се оказа, че е от резистентността, слава богу. След приема на метформин изобщо не ми се ядеше сладко, което е нещо мноооого ново за мен :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Момичета, а как сте със ЩЖ?
Когато ТСХ е повече от 2 това си е признак на ИР.



Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Моята е ок. Нямам проблеми с ТСХ.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Radosst, и аз съм ходила при д-р Тодорава и при Начев съм ходила. Но това друга тема. Тук в Пловдив има един ендокринолог и аз в началото малко го пренебрегнах, е нали се в София е по-доброто, но да ти кажа към момента нямам думи да опиша колко много го уважавам и дори без неговото мнение относно ендокринологията не правя нищо. И последния път бях в болницата, правиха ми нови изследвания, но аз не отивам пак при него и чак след като ги видя и си каза мнението чак тогава се успокоих. По принцип и аз съм закръглена и имам натрупване в поясната област. Също съм на сериозна диета, за съжаление сега правих ново обременяване и нещата се оказаха, че са станали и доста зле. Пак качих килограми. Ако това не те затруднява можеш да направих ново обременяване с глюкоза, но пусни го до 180 мин. 
 Иначе имам възел на ЩЖ.
*
По принцип аз знам, че метформина помага за по-качествени яйцеклетки, но все още нямам достатъчно информация за това и не съм на 100 % процента сигурна.
*
  sixsens,kartiche,благодаря за споделеното от вас.Това потвърждава усещането ми,че завишените стойности на захар в кръвта е основната причина за лошата спермограма при съпруга ми- олигоастенозооспермия,просто ужасно.Той,обаче категорично отказва да пие лекарства.Смята,че като коригира храненето си,кръвната захар ще си влезе в норма.Много се надявам това да повлияе показателите в спермограмата,която ще направи след 2-3 месеца.Той не е с наднормено тегло,но от шоколада имаше усещане за повишена киселинност в стомаха.Отказа се от него,но си беше харесал напоследък едни вафлички... :wink:Сега махна сладките неща,а също и всички тестени,като ги замени с овесени ядки.Каза,че острият глад за сладко на третия ден е почнал да изчезва.Това е засега при нас.Пожелавам успех и хубава вечер!

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Марси, ако съпругът ти има инсулинова резистентност, няма да реши проблема само с диета. Без лекарства всеки ефект ще е временен. Пример - нашата диета Дюкан. Убеди го да си пусне изследване.
Относно метформина и качеството на яйцеклетките - и аз съм чела подобна информация. Ендокриноложката ми също твърди, че има пряка връзка. Но не смея да изказвам твърдо мнение по въпроса. Мисля, че има отношение, но това важи и за много други конкретни фактори за дадения случай. Едва ли може да се даде еднозначен отговор, но мисля, че не би навредил, при положение, че лекува ИР, която пък има пряка връзка с ПКЯ. Абе, тя е много сложна картинката :wink:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Личен опит - и аз реших да спра метформина някъде март, като казах на доктора - поне за лятото. Въпреки че не беше съгласен, каза само да го намаля. Но аз не ще се спира. А това защо реших е друг въпрос. И юни месец нещата станаха почти непоносими и в болница, нови изследвания и пак метформин. От доктора знам, че това е честа практика от страна на пациентите - не искат да пият метформина или пък го спират, но всички е временно. Без да давам напразни надежди аз забременях именно след приема на метформин. Това че после нищо не стана е друга тема. Аз нямам ПКЯ. Истината е че и преди приема и след приема на метформин си имах овулация. От това и от други неща имам съмнения, че метформина има отношение към качеството на яйцеклетките.

Radosst, забравих да спомена, че може да направиш ново обременяване и в болницата с направление. Както направих аз. Даже ми направиха доста други изследвания. Доктора ме извика на втория ден от цикъла - приеха ме в болницата и на третия ден ми пуснаха всички хормони и обременяване.
И аз спрях метформина ,но за един месец.Бях при хомеопат и той ми каза да го спра,но си го започнах на своя глава пак и си го пия, както ми е казано по 1т.вечер. :D От клиниката също са съгласни да го пия така,че....Но  ще направя ново обременяване,за да видя как са нещата.
ТСХ и на мен ми е в норма 1.86,но на ехографа се видя мн.малко възелче ,заради ,което пиех лимфомиозот на капки.
*
Момичета искам да попитам нещо...
От около 2 месеца пия Сифоро 850 , предстои ми контрола на теста за инсулинова резситентност. Попитайх следящият ме АГ специалист при положение че ще пускам контрола редно ли е да продължавам да пия Сиофора или трябва да го спра след което да си напряв теста. Тя обаче ми каза изобщо да не го спирам, да си го пия и въпреки това да си направя контролата...
Вие на какво мнение сте?
*
Цитат
няма да реши проблема само с диета. Без лекарства всеки ефект ще е временен.
  Очаквам,че трайно подобрение може да настъпи като резултат от окончателна промяна в стереотипа на хранене,а не временна диета.Още повече засега не са установени при съпруга ми хормонални или други проблеми.Разбира се,ще продължим с изследванията.Скоро ни попадна една книга,в която се коментират базисни неща по отношение на храненето като подробно е разгледан и поблемът инсулинова резистентност."Ултраметаболизъм"на д-р Марк Хаймън.Разбира се,само контролните изследвания ще покажат дали ще постигнем понижаване на кръвната захар без лекарства.Успех и на вас!

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Значи, промяна в начина на живот и хранене определено ще има дълготраен ефект.
Аз обаче имах предвид, че АКО има доказана инсулинова резистентност, без лекарства няма да се размине. Това е заболяване, което трябва да се лекува. И само диета не върши работа. Не можеш окончателно да изключиш въглехидратите от менюто си :wink:
Ако няма ИР е достатъчно да преосмисли хранителните си навици. Само не разбрах за какво подобрение говориш - за кръвната захар или за спермограмата? Защото там нещата са много различни и е редно лекар да даде мнението си по въпроса и в двата случая.
А нивата на кръвна захар само с опростено изследване ли установихте или с обременяване. Защото ако е обикновено, няма как да се диагностицира ИР. Дори да направите контрола, пак няма да ви даде реална представа, ако тествате само кръвната захар.
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
fanta_25, само два месеца си пила сиофор. Доктора ли ти каза да правиш ново обременяване? При последното обременяване, доктора беше забравил, че съм спряла метформина и каза деня преди обременяването да не го пия. По-добре е да питаш ендокринолога. Това мога да ти кажа.
*
  sixsens,благодаря!Очевидно ще правим още изследвания и консултации.При нова информация пак ще пиша.Успех!

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Няма защо :wink: Дано нещата не са толкова сложни и се разминете с лека диетка и скоро се похвалиш с подобрение :lol:
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Момичета искам да попитам тези от вас , който пият в по дълъг  период от време Сиофор 850?
Как се чувствате при приема му?
Аз не особено добре, храня се нормално, но имам диария от време на време, а уж това беше само първите дни?
При вас какво е положението?
Момичета искам да попитам тези от вас , който пият в по дълъг  период от време Сиофор 850?
Как се чувствате при приема му?
Аз не особено добре, храня се нормално, но имам диария от време на време, а уж това беше само първите дни?
При вас какво е положението?

     Диарията се получава и ако ядеш сладко и след това пиеш сиофор.
*
fanta_25, ако се съмняваш, че диарията е от Сиофора или трябва да се коригира дозата, или трябва да се смени лекарството. Ако разстройството е предизвикано от някоя храна, то спираш да я ядеш. Аз примерно ако на единият ден пия прясно мляко, на другия ден съм с разстройство. Поне това аз знам. Но при всичко случай трябва да се направи консултация с ендокринолог.
*
Благодаря на всички  :)
В началото по 1-2 пъти на ден имах диария след прием на Сиофор, след това не, сега съм добре и си продължавам с приема, а имам и въпросче дали сиофора влияе по някъкв начин на МЦ? Прочетох някъде че го забавял с 50 - 60 дни?  8O