0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета днес си пуснах ТСХ , но в същото време пия и Фемостон от няколко месеца . Това не са противозачатъчни , но мислите ли , че биха повлияли на резултата от изследването....Предварително благодаря!
*
Момичета днес си пуснах ТСХ , но в същото време пия и Фемостон от няколко месеца . Това не са противозачатъчни , но мислите ли , че биха повлияли на резултата от изследването....

Аз те съветвам по добре си пусни ТСХ без прием на каквото и да било. Прочетох че приема на Фемостон може да доведе до повишаване на ТСХ.
Здравейте момичета!

Направихме на мъжа ми изследване на инсулин и глюкоза и ако може да ви помоля за мнение по отношение на резултатите:

Глюкоза 0 минута -     5.4 mmol/l     реф. стойност 2.8-6.1
Глюкоза 60 минута -   10.4 mmol/l
Глюкоза 120 минута -   8.2 mmol/l     реф. стойност 3.5-7.8

Инсулин 0 минута -    23.04 uIU/ml     реф. стойност 2.6-24.9
Инсулин 60 минута -   172.5 uIU/ml
Инсулин 120 минута -  145.9 uIU/ml     реф. стойност 2.6-24.9

Благодаря ви!  :)
момичета искам да попитам следното Доктор Владимиров ми препоръча да си направя инсолинова резистентност, но в нашата лаборатория правят само имунореактивен инсолин и не са сигурни дали става въпрос за едно и също изследване. Можете ли да ми кажете инсолинова резистентност и имунореактивен инсолин две различни изследвания ли са.
*
Можете ли да ми кажете инсолинова резистентност и имунореактивен инсолин две различни изследвания ли са.

Тъп въпрос :?
Едно и също изследване защото за да се докаже дали имаш инсулинова резистентнот се изседва именно имунно реактивен инсулин с обременяване с глюкоза се прави това , сутрин на гладно задължително....
« Последна редакция: Юни 29, 2010, 14:16:18 pm от fanta_25 »
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Fanta, моля, въздържай се от обидни квалификации. Няма тъпи въпроси тук! Въпросът е много уместен, дори. Момичето ако знаеше, нямаше да пита. Изследването не се каза инсулинова резистентност, това е диагнозата. Нито е едно и също с реактивния инсулин. Самото изследване се нарича глюкозотолерантен тест, или обременяване с глюкоза. Представлява трикратно отчитане на реактивен инсулин И кръвна захар/глюкоза/ едновременно, като първото взимане на кръв е на гладно и жадно, а следващите две след консумация на глюкоза. Кръвта се взима от вената.
Повтарям, не се тества само инсулина, а И КРЪВНАТА ЗАХАР! Така изследването е достоверно.
Успех!

П.С. Моля, давайте само информация, в която сте сигурни. В противен случай може да навредите на някого с дезинформация!
« Последна редакция: Юни 29, 2010, 13:16:51 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
А как продължава лечението на инсулинова резистентност след забременяване?Някой знае ли?Какви лекарства се пият?До колкото знам Метфогамата се спира при +тест-поне на мен така ми казаха.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
По принцип, след полжителен тест се спират лекарствата. Чела съм, че някои момичета си продължават с приема на метформин по предписание на лекаря си, разбира се. Но това е индивидуално, според степента на заболяването и преценка на лекаря. По този въпрос лекарите са на два лагера, някои смятат, че трябва да се прекрати приема на лекарства, а други смятат, че трябва да се продължи задължително. Според мен подобен избор трябва да се направи единствено и само след консултация с лекуващия лекар.
Аз лично не бих рискувала.
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
По този въпрос лекарите са на два лагера, някои смятат, че трябва да се прекрати приема на лекарства, а други смятат, че трябва да се продължи задължително.

Тук съм напълно съгласна със Сиксенс! При мен имаше същата дилема - ендокриноложката казва пий, а гинеколога спри! На кой да вярваш?
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Ами аз бих послушала гинеколога, честно казано. Ако инсулиновата резистентност не е в много тежка фаза, не мисля, че е толкова рисковано да се спре метформина.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Аз също съм с доказана инсулинова резистентност дори и да не съм правила трикратно , а само двукратно изследване което може би не е достоверно. Така или иначе ми престои контрола , пия Сиофор 850 по 2 таблетки на ден ,но ги бях спряла и днес след консултация с лекар , тя ми каза въпреки че ще пускам контрола, нейзнаино кога изобщо да продължвам Сиофора и както съм си с него да пускам и контролата. Вие на какво мнението сте - със или без Сиофор...
« Последна редакция: Юли 05, 2010, 21:33:16 pm от fanta_25 »
*
fanta_25, мога да ти разкажа на мен какво ми се случи пък ти си реши какво да правиш. Аз също имам доказана инсулинова резистентност. Но понеже две години пия метфогама 850 и аз реших да направя нова консултация с едно "светило" на ендокринологията и той представи си какво ми каза - защо я пиеш тази метфогама, тя няма да ти помогне, е няма и да ти навреди. Мисля си, защо да се тровя с още хапчета, достатъчно са ми всички останали. Отидох при ендокринологът, в родния си град и му казах, че искам да спра метформина, той беше категорично против, ама аз нали съм била при светилото и го спрях. И в крайна сметка стана така, че днес ме изписаха от ендокринологията - състоянието ми доста се влоши и доктора ми се кара, че съм спряла лекарствата. И ако до преди можех да си позволя да спра хапчетата или да си хапвам вкусотии, то сега този метформин ще ми остане до смърта или до момента, в който мина на инсулин, заедно със сериозна вечна диета.
Мога единствено да те посъветвам, ако правиш нови изследвания да се консултираш с добър ендокринолог и под негов контрол да ги направиш.
Що се отнася до приема на метформин по време на бременността - доктора ми каза, че до преди няколко години наистана се е смятало, че при положителен тест се спира, то сега се е наложи обратното мнението, че може са се пие, даже е желателно.
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...

Имам въпрос :)
Преди да ви е направено обременяване с глюкоза правено ли ви е изследване за кръвната захар?

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
Denis, първото боцкане е на гладно и се изследва кръвната захар и инсулина. След това се приема глюкозата и се вземат още две последователни проби през час.




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Това ясно :)
Преди това изследвана ли ти е кръвната захар?
Става въпрос за дъщеря ми - искам да я заведа на консултазия при ендокринолог и за целта исках да подготвя някои изследвания.
От клиникат ми казаха като искам няма проблем да направя обременяване с глюкоза, но в лабораторията /Цибалаб/ казаха, че ако не била изследвана кръвната захар било опасно /да не получи гликемичен шок, ако случайно е диабетик/не могат да поемат този риск.
Кръвната и захар е изследвана най-скоро преди година. Никога не имала завишени стойности. Но нали ми е дете /е вече на 19 год./ притесних се.
Каква е практиката - изследват ли ви за нивата на кръвната захар 1-2 седмици преди това?
Или направо - обременяване с глюкоза?!

Радвам се, че се включи - благодаря ти :)


Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Денис на мен ми правиха направо обременяване, т.е. не са ми изследвали преди това кръвната захар. В папката имам стари изследвания с кръвна захар където е винаги гранична.
*
Не е задължително да се изследва кръвната захар дни преди основното изследване, защото при първото боцване резултата е достатъчно показателен. Кръвната захар е увеличена, когато си в пред-диабетна или диабетна фаза, а когато има обременяване не е задължително да е извън границите.
Инсулиновата резистентност е "началото на пътя" към диабета :? и много често минава без да се забележи :?





"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
denis, моят съвет е първо заведи дъщеря си на ендокринолог и после ако искаш и направи обременяване с глюкоза.   
*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Оливия а какво означават резултати при мен? Кръвна захар 6 и нещо винаги,а при обременяване с глюкоза беше първият път 5 после 5,5 ?
*
Криска, не съм много веща в областта - чета от месец насам.
.....
Най-добре се консултирай с ендокринолог, ако не си го направила вече.

Edit: Sixsens, много ти благодаря за уточнението :P
Изтрих си умното мнение, за да не объкам някого :?
« Последна редакция: Юли 20, 2010, 17:10:24 pm от ollivia »




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho