0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Тази седмица като ми е тръгнало на хвалби... Вече си имаме християнче! Каква гордост ме е изпълнила... представа си нямате :) С голямо нетърпение очаквах този ден, жалко, че бързо отмина :)

А ето и малко снимки ( не са със супер качество, но като ми изпратят снимките от другия папарак :) ще актуализирам :

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=271963
*
Ani4ka, честито християнче! :D
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Ани, честито християнче! Бог да го закриля!

Аз щото няма кво да правя - следобедната закуска е готова, малчо спи и се зачетох в мамата в темите за и против ваксинациите. За мен противниците на ваксинациите малко изтрещяват.  По едно време почнах да се питам - аз ли съм толкова лоша майка, че подлагам детето си на това мъчение. Но пих едно кафе, тръснах глава и се сафирясах. Вие как мислите?
*
ani4ka честито ви християнче!
На последната снимка е като ангелче.
*
Честито християнче на Аничка! Да е живо и здраво и винаги защитено!

Лейди, за ваксините само един малък цитат на свекър ми, биолог: "Разрешиха в Англия ваксините да не са задължителни, "модерните" майки започнаха да ги пропускат от много четене в Интернет, и сега имаме огнища на заразни и смъртоносни болести в Англия, с които човечеството се беше преборило!". Слагам си всичко на детето. Да пази Господ да не се върне туберкулозата или всички други ужасии!





Alexandra
Да Ви се оплача  :?
Вчера, както се разхождаме по Патриарха, на по-малко от два метра пред нас падна парче от козирката на една кооперация  :x Като си помисля какво можеше да стане... направо настръхвам  :( Не стига, че почти няма къде да разхождам децата, а вече ще го правя и със страх  :x

lb2f
*
леле, Танче, не ми се мисли  :( :( Безобразие е това, което се случва с тея сгради и добре, че сте се разминали!

Аничка, честито християнче!
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Преди две седмици се скарах със съпруга на моя приятелка, която беше в края на 9 месец точно за ваксините :oops:. По принцип съм страшно търпелив човек и не крещя на хората,НО. Попитаха ме наистина ли поставят ваксини още в родилното. Аз казвам да и почвам да обяснявам и изреждам, при което онзи ми ти скочи яростно и започна да крещи: бандити, идиоти, мизерници и прочие. Викам кой това? Ми лекарите! Що бе викам? Аз направо изумена 8O. Ще го заразяват, ще го тровят и пак почва да крещи 8O. АОбяснявам аз, че това е закон и т.н. и едва ли на някоя неонтоложка или педиатърка и се бодат деца ей така, ама оня крясък и вик. А жена му се гали по коремчето и и се насълзяват очите. После изслушах една лекция как щели да го подсилват с коластра от нам ти кви си крави и тем подобни и естествено накрая избухнах. Почувствах се като някакъв парцал който е позволил да тровят, морят и експериментират с детето му без дори да се замисли. :BangHead: Дала съм да ми заразят детето с най-опасните болести доброволно. Вместо да изградя и подсилвам имунитета му по естествен начин. В крайна сметка да си гледат детето както си искат, но просто да не ми казват. Жената роди и вчера се чухме, опита се да подхване темата за ваксините, но категорично я отрязах. Хич не ме интересува. :evil: Още ми кипи.


jazzybaby подай оплакване, това е безобразие :(
« Последна редакция: Август 09, 2008, 14:58:43 pm от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Lidia,мила не се впрягай на такива хора.То някои вярват,че има и световен заговор :wink:

*
Почувствах се като някакъв парцал който е позволил да тровят, морят и експериментират с детето му без дори да се замисли. :BangHead: Дала съм да ми заразят детето с най-опасните болести доброволно. Вместо да изградя и подсилвам имунитета му по естествен начин.

Хм таз истерия с ваксините нещо много наедряла 8O :x време е най накрая да се пукне, че да престанат разни "КОМПЕТЕНЦИИ" да бълват тъпотии и небивалици.
Аз явно съм най големият "парцал" щом искам допълнително да ваксинирам детето си, изключквайки тези по имунизационният календар. Ми гледат ме странно и ме мислят за откачалка, ама кво ми пука бе, нали съм перде. :wink: 8)
Само да ви кажа, че ако не бях ваксинирала Тони с Пентаксим, може би на два пъти щеше да ми се разболее от менингит.Първият път имаше пряк контакт с болното дете, естествено без да знаем двете майки и вторият сега когато бяхме в болницата, върлуваше пак енфлуенцето. Майка която, не е виждала детето си в безпомощно и неадекватно състояние, може да приказва разни безумици и идиотизми, относно разни кравешки коастри и т.н. Такива майки не си дават сметка, че вредят на децата си, даже напротив мислят си, че ги предпазват. Нека някоя от тях влезе в болницата само за да види от страни, майката и болното например от менингит дете. Нека поговори с майката и тогава да реши, дали ще ваксинира собственото си дете.
Това от мен, малко се ядосах  :x
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Така ще е с ваксините, като се навъдиха напоследък хомеопати, които включително и сред моите колеги жънат овации. Хомеопатите както е известно са против традиционната медицина и лекарства, в това число и ваксините. Слава Богу без ваксини не приемат /или се лъжа/ по детски заведения, иначе си представям какво щеше да е. Пак благодарение на хомеопати, мои колежки си държат децата болни, с висока температура и т.н. с дни, но според "лечителите" така трябвало. Дано само някое детенце не си изпати, че те са невинни милите. Лекуват ги с разни илачи, от които получават обриви, но така трябвало. Не, че имам нещо против осцилкококцинум, ама да ме прощават - не е панацея.
Тия тенденции с отричане на доказани във времето ваксини са опасни.
Разбира се, че съм за ваксините, именно и поради причините, които е изброила Marie.

jazi, кошмарно е това, добре, че сте се разминали, аман в тая държава  :x С хеликоптер ли трябва да се ходи до мижавите и все по намаляващи места, подходящи за разходка?! 

ani4ka, честито християнче, Бог да я пази!
Така ще е с ваксините, като се навъдиха напоследък хомеопати, които включително и сред моите колеги жънат овации. Хомеопатите както е известно са против традиционната медицина и лекарства, в това число и ваксините.

В тази връзка ще ви разкажа на какво се натъкнах оня ден.
Както знаете, отмина световната седмица на кърменето. Тук имаше различни инициативи и едно от нещата, които посетих беше някаква лекция на тема кърмене. Отидох с надеждата да чуя нещо ново, но като цяло си беше чиста загуба на време.
Във втората част говори един доктор хомеопат. Някои майки бяха отишли специално да чуят, хомеопатът какво ще каже. За жалост /за щастие/ Михаела беше много крива, спеше и се, цивреше и излязох навън да се приспиваме. Влязох само за минутка да взема нещо и ета какво успях да чуя от "умния" доктор: "...ето и видовете упойки при раждане... ще ви кажа, че е абсолютно погрешно да искате анестезия при раждане. Това не е правилно, защото...."

Ами, втрещих се и си казах, добре, че Миша не ме остави да слушам тези велики глупости.
Ами дайте да се върнем един - два века назад и защо ли изобщо някой скучаещ учен е открил упойките?! :x
Освен това, без да съм лекар правя разлика между аналгезия и анестезия. А оня лектор бъркаше понятията. ... Тъжно и жалко

Забравих :oops:
Честито християнче на Аничка!

Джази,
аз бих се обърнала към някой репортер.
« Последна редакция: Август 09, 2008, 18:20:23 pm от Милена Б »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
Аничка, честито ти християнче, нека Бог бди на принцеската ти!
Джази, нямам думи просто...
Относно ваксините, кво да ви кажа, има си хора които по никакъв начин не можеш да ги убедиш, че трябва да слагат такива на децата си. Ама както се казва - всеки луд с номера си - дано само децата им да са здрави!
*
Аничка, честито християнче!

Боже, Боже! Какви лекари има на тоя свят! Или както казва една колежка, като зная какъв инженер съм как да отида на лекар!?!

Я ме светнете за Пентаксима, какво включва, че аз съм от онези заблудените майки, дато гледат да си мъчат децата и да ги бодат с повечко инжекции.

педиатърът каза, че били стандартните три неща + още нещо. Е, да! Ама аз не съм врачка, че да гадая какво е стандартно и какво е това още нещо.

Ами пък и да ви се бях похвалила! Наддали сме 1100гр. и сме само на кърма!
« Последна редакция: Август 09, 2008, 18:56:54 pm от Abloy »

Аблой,
Стандартните 3 неща са: дифтерия, тетанус, коклюш + полиомиелит и хемофилус инфлуенце тип Б /Хиб/.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
Реших да Ви поразсмея малко, като Ви копирам отговора на управителката на детска кухня Juniormenu на мое писмо, в което доста обширно обясних че манджите им не стават за хора и за животни, да не говорим, че картоф сварен там няма, направо дзвънкат, ако ги пуснеш.
Аз нали скоро ще пускам Габи на ясла, та реших да свикне детето да минем на кухня, ама то тва се не яде, ако и в яслата е така не знам. От тая кухня така изтрещях, че станах супер "любезна" в писането и на тия им пратих една проверка от ХЕИ да ги научат как се готви :fighting: :balk_154:
Обаче управителката в отговора си до мен просто изби рибата смяла съм се със сълзи докато четох.По тъпо обяснение не бях чела.
Ха, сега четет и се смейте и да не се излъжете да си давате парите на тази кухня.
Уважаема госпожо Христова,

Съжаляваме за впечатленията Ви от последните дни. Ще информираме за тях главния готвач и ще осъществим контрол за избягване на посочените от Вас оплаквания.

По отношение на картофите. Оказва се, че е проблем да се намерят и закупят от един доставчик количествата картофи които се използват дневно в кухнята. Пазарува се от различни доставчици, поради което закупените картофи са от различни производители, с различни качества. Възможно е и сортовете картофи които се отглеждат и предлагат, да не са с възможно най-добрите качества. По тази причина времето за сваряване на картофите използвани в едно ядене е различно. Специално заради приготвянето на картофите изтеглихме работното време в кухнята с половин час по - рано сутринта. От момента на започване на работа на персонала в кухнята, до момента на разсипване на храната, картофите се варят. Не може да удължим неограничено времето за варене, тъй като това ще забави процеса на разсипване и транспортиране на храната до раздавателните пункове.

Опитваме всички възможни варианти които ще доведат до пълното сваряване на картофите – по – ситно нарязване, пасиране на една част от тях. Явно обаче, не винаги успяваме.

Надяваме се на Вашето разбиране и ще положим усилия за отстраняване на констатираните от Вас оплаквания.


София, 08.08.2008 година


С уважение,

Управител: Б. Дилкова
*
 8O :x 8O  :fighting:
То няма какво и да се коментира!

*
По отношение на тези настроения за ваксините съм се отказала да споря с наивни, повърхностни и неспособни да разсъждават аналитично хора.  Тези същите, понеже някой се успокои, че в градините не пускат неваксинирани деца, та те вписват ваксините в картоните на децата си без тези ваксини да са поставени (това правят лекарите им, разбира се). За мен това граничи с безразсъдство - това е здравен документ! А черешката на сладоледа е , че спокойно коментират "престъплението" си (защото според законите ни фалшификацията на документ е престъпление) в най-големия форум за майчинство, където самите те дори не са анонимни. А за бисерите на същите тези дами по тази тема няма да ми стигне едно DVD да ги запиша :)
« Последна редакция: Август 09, 2008, 23:21:08 pm от cygnus »
*
Джази, пиши моля те или на общината или на РДНСК или Гражданска защита! Сигурно имат сайтове. Или по телефона.
Джази, пиши моля те или на общината или на РДНСК или Гражданска защита! Сигурно имат сайтове. Или по телефона.

Не знам коя служба в общината отговаря за това. Понеже е жилищна кооперация, отговорност носят собствениците. Но на тях надали им пука особено.

lb2f