0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
sunnyflower, разбирам колко си разтревожена в момента, но понеже аз съм от обратната страна,т.е. от позицията на детето, искам да ти кажа следното: Разбира се, че ще взимате всички необходими мерки за да предпазите детенцето, но все пак не го поставяй "под стъклен похлупак". Тези няколко години докато зарасне дупчицата ще са изпълнени с много тревога за теб, но все пак постарай се детето да има нормално детство. Това ще е много важно за него. Имате едни здраво стиснати палци от мен!


*
 Весела и слънчева седмица от нас, да е изпълнена с повече усмивки и по- малко болка от растящите зъбчета. Дари вече има трето зъбче излезе преди няколко дни.
 
Мишенце,да нацелуваш Миташки от нас с Дари и ще му мине всичко :balk_21: :balk_21:.

 Приятна почивка на всички ,които отиват на море или планина.
*
Аз четох доста на интернет, и попаднах на доста информация, някоя от която леко стряскаща.

съни, завели сте детето на лекар, ако трябва чуйте мнението и на втори специалист и взимай под внимание онова, което казва лекарят, прегледал детето ти, а не всичко изписано в инетрнет! случи ми се и на мен преди година по един повод да чета, диагнозата дето я поставих няма да я напиша...
знам как тревожността те кара трескаво да търсиш и поглъщаш всякаква информация и как те обзема парализиращ страх, докато я четеш, но истината е, че не е необходимо да се "образоваш" чак толкова по въпроса - достатъчно е да заведете детето на добър специалист, което вие сте направили.
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
привет, майки!

аз имам една чуденка. като пътувате с по-големите деца и няма условия за готвене, с какво ги храните? пюрета или с неща от масата? до сега винаги съм мъкнала готови пюрета. септември ще ходим на море и не знам пак ли с бурканите ще се оборудваме. Кристиан от масата ни яде само хляб и сирене. друга храна си я иска както вкъщи сготвена и направена за него.  :ask:
*
ман, щом не иска "от масата", значи - ще носиш бурканите, няма как.
нали и ние ще пътуваме надалеч и аз отсега се подготвям, бурканчета готови ще взимам при всички положения (каши и месни), но общо взето ги вземам да имам за всеки случай, мисля този път (досега само с бурканчета сме били) да храня предимно с подходяща готвена храна на место.
« Последна редакция: Август 06, 2008, 12:56:12 pm от tzvetenze »
*
И на мен това ми е голямата чуденка сега за морето. Деси категорично отказва от доста време да яде бурканчета, много рядко хапва ако е от тези едро смляните за над 12м. Яде готвена храна, специално за нея или от подходяща наша на която почти не слагам сол. То е ясно, че ще купя и бурканчета, ами ако категорично ги откаже незнам... Ние ще имаме закуска и обяд, та се надявам да има все нещо подходящо сготвено, което и тя да яде. А за вечеря си мисля да й поръчваме супичка, но ме е яко шубе като знам какво се предлага по морето :(
Аз при пътуване винаги взимам готови пюрета за всеки случай. За първият ден нося в две кутийки приготвена храна от вкъщи. Нося сухари, бисквитки,каша и пасатор. Търся готови супички от заведенията и правя попарки.Слагат ми ги в кутийки и като се приберем забърквам попарките. При нас проблема е, че все още иска да и пасирам храната. Ако яде сама може да омята цяло кебапче, но когато я храня аз плюе всички по-едри частички и им вика "кокал". Сутрин и след обед ядем каша или кисело мляко с бисквитки. Ако има хладилник е добре, но ако няма....
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
И мен ме е шубе от заведенията там, но докато бяхме на Кранево намерих малко семейно ресторантче с прясна и вкусна храна. Освен това, във вилите където отседнахме ни готвеха супички(за изтрезняване на мъжете) и Дарка си хапваше от тях.
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
Ние ще имаме закуска и обяд, та се надявам да има все нещо подходящо сготвено, което и тя да яде. А за вечеря си мисля да й поръчваме супичка, но ме е яко шубе като знам какво се предлага по морето :(

Стефи, така е, ама няма начин - от тук насетне ще ги водим почти навсякъде децата и ще трябва и да ги храним, не може все у нас да си стоим. Поинтересувай се наистина на место за добър ресторант, изрично натъртвай, че е за детето и питай какво ще ти предложат.
Или пробвай да й предложиш съдържанието на бурканчето в чиния - като на големите :wink: може би проблема да не ги яде да не е във вкуса им.
*
На мен наскоро за първи път Юлия ми отказа пюре, и то едно което преди се приемаше безропотно. То аз не и давам често пюрета, тя вече е научена на "нормална" храна. В смисъл, че не се пасира или мачка, само месото и късам на по-малки парченца. Опитах преди две седмици да взимам храна от детска кухня, че да си спестя готвенето, обаче тя я отказа. Има си изграден вкус вече детето. В къщи със завиден апетит яде супи, месо с картофи, ориз или зеленчуци, пълнени чушки, мусака, кюфтета и др. Макар и рядко сме си позволявали да я храним в заведение. Притесненията ми са най-вече за хигиената, иначе все има нещо в менюто, което става за тяхната възраст.
ман, Криско яде нормална храна, но я предпочита пасираната, така ли? Опитай няколко пъти да го нахраниш с пюре, ако ти откаже, значи и на морето вероятно ще откаже. Така че помислете за апартамент  с кухненски бокс и да си вземеш пасатора, та да можеш да дообработваш храната от ресторанта на хотела.


*
Кристиан от масата ни яде само хляб и сирене. друга храна си я иска както вкъщи сготвена и направена за него.  :ask:

Манхатън
, един набор на Криско оня ден омете половин клуб сандвич в едно заведение - с кисели краставички, шунка и кашкавалец. И за гарнитура пържени картофки. :lol: Адашката ти пък опита само малко коричка от препеченото хлебче. В добри и проверени заведения не би трябвало да имаш проблем с храната, която предлагат. Обаче си вземи и бурканчета за всеки случай.

*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Ако почивката е в голям курортен град, като Варна, а не само в курортно селище като Слънчев бряг, може да се провери и за кухня от типз ОЗИ, които доставят и готвят само за деца...
Иначе друго не се сещам, освен идеите на момичетата.
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Вариант са и детските кухни. В Созопол имаше такава, ама май вече не работи. В провинцията е по-лесно да се взема храна от детска кухня, не е като в София. http://dete-na-more.hit.bg/
В тази връзка да споделя прекрасните си впечатления от млечната кухня в Свищов. Разрешиха ни да я ползваме без проблем, записването е от ден за ден. Отиваш на място, четеш менюто за следващия ден и си избираш. Има такса от 30 ст на купон и отделни цени за манджите. Всеки ден имаш избор между две супи - месна и постна, две манджи - пак така, два десерта - с мляко или с плодове, две едно- или двукомпонетни пюрета за бебешорите - моркови с тиква, картофи, тиквички и т.н. Можеш да си вземеш до 2 купона за следващия ден или да си поръчаш само едно или две неща - супа и десерт например. Цените са символични и заедно с таксата за купона са ми стрували между 90 ст и 1,30 максимум на ден. Менюто е разнообразно, риба се дава поне 2 пъти седмично. Не носиш 30 буркана и 60 капачки, а само три съдинки, в които ти сипват храна.
Разпрострях се много, ама ще ме извините - доста се впечатлих! Да не говорим колко детски площадки имаше! Жалко, че и в София не може да е така :(
« Последна редакция: Август 06, 2008, 14:28:36 pm от ultra »


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
почивката ни е в Гърция, в апартамент на ол инклузив. кухня няма. пролетта пак бяхме така, носих пюрета.

Цвете, той готовите си ги харесва. риба яде само от пюретата на ХИП. и от другите яде, ако се наложи. винаги имам резерви вкъщи.

Сийко, печен сандвич с кашкавал яде като махне отгоре каквото има и ръфа хляба.

Габи, яде и непасирана, на дребни парченца, дъвче си детето. но ако му дам от хотелските месо и картофи няма да ги иска. не знам как различава нещата.

ми ще си нося пюрета, ясно е. то на мен така ми е по-лесно. няма да се притеснявам, че е останал гладен. ама щото оня ден една кокошка съседка ме видя, че купувам готови и се облещи: Ама вие още ли ядете пюрета? и аз не знам защо, ама се засрамих малко.
ами следобедните закуски много често ги давам на ХИП миксовете. така разнообразявам. а и ми се струват по-качествен десерт от повечето.
само аз ли правя така? :oops:
*
И във Варна има вариант за детски кухни - аз се реших и пробвах частната им. Чак такива хубави неща като Ултра не мога да кажа, ама бива.
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
само аз ли правя така? :oops:
и ние сме така - моето злоядо съкровище често яде от бурканче, особено ако съм предвидила дълга разходка.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Цвете, той готовите си ги харесва. риба яде само от пюретата на ХИП. и от другите яде, ако се наложи. винаги имам резерви вкъщи.


да, да, аз  деската на стефи имах предвид - тя не щяла от бурканчетата да яде.
иначе - щом криско няма да яде хотелските манджи, а яде все още от бурканче - щеносиш бурканчета и не виждам причина да се засрамваш, даже се радвай, че имаш вариант :wink:
ох, елате вижте моята симона...по-пощеливо дете няма - от бурканче, от кухнята, от ресторанта - всичко трябва да се опита. вече ядем в 23ч, като е хубаво заспала, че иначе и в просъница усеща, че нещо се яде в нейно отсъствие :lol: всичко иска да опита, ей! преди се чудех като ми кажеше някой - "ами то детето си иска, яде му се", ама сега аз баш такова имам. в морската градина не смея да я пусна от количката - ходи и проси по пейките каквото ядат хората...
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!

Съни  :bighug:


Честита прическа на Миташкина, сага чакаме майка му да покаже снимки в съответната тема  :wink:
И Боян се запозна с машинката за подстригване в Събота. Пак се правих на фризьор, но за разлика от двукратния провал с ножицата, този път прическата стана 6 точки. Косата му е вече само 1см  :( Хич не ми се искаше, но в тия жеги е голяма мъка за детето дългата коса  :?

Коки с най-голямо удоволлствие бих ви показала гологлавия Митак, но си забравих :? фотото у Софето!
То много разлика няма, но определено му е по-добре така в тези жеги!
А така подстиган вече е тотален клониг на Тате!Поне знам, че съм го родила аз от мене ни цвят ,ни образ 8)!

 :PНашето първо зъбче май пробива, освен ако не ми се привижда :? вече след тези три поредни безсънни нощи!
А дано, та да ми се успокой момчето!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Сийко, печен сандвич с кашкавал яде като махне отгоре каквото има и ръфа хляба.
От къде ли го е видял това?  :balk_71:
на мама се е метнал. :wink:

А иначе Хипските дуети с извара и с йогурт и при нас са на голяма почит. Ама напоследък се позагубиха, та замествам с Бебивита. И те стават.
*
Цвети, ако искаш и в позлатена купичка й сипи пюре пак няма да го яде :wink: аз съм хранила директно от бурканчето само навън, в къщи винаги в купичка изсипано. Просто детето си иска нормална непасирана манджа вече. А и вкуса на пюретата е доста различен от готвената храна и това явно не я кефи вече. За следобедна закуска ще яде кисело мляко и плодове, това не е страшно. Но вечер си търси цупата (супата) детето :lol: Плодовите пюрета също ги отказа отдавна, плода трябва да е нарязан на парченца и да се боде с вилица или да си го взима с пръстчета, зависи от настроението :) Иначе на мен ми най-лесно да й купя бурканчета.
Мислех си да сготвя няколко различни манджи и да ги стерилизирам, там ще има хладилник, но малко ме притеснява в тия жеги пренасянето до там.