0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
цикъл след аборт.......
« -: Юли 20, 2008, 16:09:30 pm »
Здравейте мацки....
Минаха 28-29 дни от кюртажа,док. ми каза че е  нормално първите 2-3 цикъла да има нарушения....а аз от 2-3 дни вече имам едно такова зацапване и нз дали да го смятам за менструация и това да е нарушение...на някоя от вас случвало ли се е?по принцип съм с болезнена м... а сега нямам болки само по малко кръв,дори в началото беше кафеникаво....
Re: цикъл след аборт.......
« Отговор #1 -: Юли 20, 2008, 22:57:23 pm »
Здравей БеБеНцЕ съжелчвам за аборта. При мен се получи по саштия начин след един от абортите започна да ми идва така мензиса парвите няколко дни само цапа кафяво и после започва силно. Докторът ми каза че за първи ден се смята парвата капка, но по тоя начин започна да ми закаснява с по няколко дни :(.
*
Re: цикъл след аборт.......
« Отговор #2 -: Юли 21, 2008, 12:48:04 pm »
На мен днес ми е 30 ден след аборта а цикъл все още няма.Преди няколко дена само ми зацапа едно кафеникаво но кръв нямаше.Ще чакам все ще дойде.
*
Re: цикъл след аборт.......
« Отговор #3 -: Юли 21, 2008, 14:03:07 pm »
На мен днес ми е 35 ден след аборта, но цикъл няма, и няма.Признаци за идването му също.А според акушерките от Шейново било нормално да не ти дойде до 42 дена.Но аз като по принцип съм с нередовен не знам кога ще ми дойде. Ще се надявам поне до 10 септември да дойде, че нали се глася тогава за започване на процедури.
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: цикъл след аборт.......
« Отговор #4 -: Юли 21, 2008, 16:05:07 pm »
Бебенце, съжелявам за случилото се. :(
На мен ми дойде на 42 ден, но всеки организъм е различен. Не се притеснявай и не го мисли, нормално е първия път след аборта да има отклонения, след това вече се нормализира, поне при мен.
Пожелавам ти късмет и здраво бебче на финала следващия път.
никога не отстъпвай на принципите си!
*
Re: цикъл след аборт.......
« Отговор #5 -: Юли 21, 2008, 18:49:28 pm »
мерси за отговорите момичета..........тъй като вие сте в моето положение да ви задам още ч въпросче :oops: :oops: :oops: Подновихте ли сексуалните контакти??? :oops: :oops: :oops:
аз 2 седмици след кюртажа правих кекси сега ми едно такова странно -мисля си да не би да сме направили белята че ще го убия тоя моя- :fighting:не иска да ползваме презарватив и се пазим с прекъсване на половия акт...той е сигурен че няма нищо....ама аз имам едни такива гризения :oops:
ООх дано няма нищо че не искам да преживея отново всичко това!!!
и доокато не ми текне обилно няма да спра да мисля глупости :BangHead:
стискайте палци всичко да ок че ще се побъркам...др ден съм на контролен преглед и най-вероятно ще стане ясно.........
Re: цикъл след аборт.......
« Отговор #6 -: Юли 21, 2008, 18:57:41 pm »
Направи си тест за бременност. И не се тормози повече.
*
Re: цикъл след аборт.......
« Отговор #7 -: Юли 21, 2008, 19:04:26 pm »
направих миличка ....отрицателен ама може и да е рано :oops: :oops: :oops:
Re: цикъл след аборт.......
« Отговор #8 -: Юли 21, 2008, 19:27:19 pm »
На мен ми е показвало и при 3 дена закъснение мисля че няма за какво да се притесняваш. :crossfingers:
*
Re: цикъл след аборт.......
« Отговор #9 -: Юли 24, 2008, 15:39:01 pm »
При мен станаха около 33-34 дена от аборта и от вчера ми тече едно кафеникаво такова но ярка кръв все още няма.Праз ноща като ставах до тоалетната имаше малко кръв и от тогава само кафяво.На някой случвало ли му се такова и мога ли да го броя за цикъл?
Бебенце и мие правихме кекс 2 седмици след аборта но моя е категоричен че е пазил.Вземи си направи още един тест за да си по-спокойна.
*
Re: цикъл след аборт.......
« Отговор #10 -: Юли 24, 2008, 21:07:42 pm »
Момичета, да не ви стряскам, понеже съм голямо изключение, но преди три години след втори спонтанен аборт цикълът ми изчезна за цели две години!!! Споменавала съм го вече. Беше комбинация от различни фактори:

1. Моята голяма неосведоменост по въпроса ме караше по инерция да си чакам ли чакам природата да си свърши сама работата.
2. Една гинеколожка, добра жена иначе, ме навиваше доста в тази посока.
3. Следваха напосоки подбрани хормонални и инжекции. И така близо година.
4. Една друга добра жена, пак гинеколожка, ме открехна за чудото, наречено Диане-35, което по инерция и нейно внушение, за да приемал все пак организмът ми женски хормони, щото тогава според нея повече съм приличала на мъж, отколкото на жена, го пих 8 месеца. Чак не мога да повярвам колко доверчива душа се оказах... :D
5. Едни чужбински лекари се изненадаха много, че пия Диане-35, за да се появи цикълът ми, щото според тях той се пиел само при наличие на кисти, с цел да ги премахне, пък аз нямах кисти...
6. Спрях Диането и ми направиха диагностична хистероскопия и неверният ми цикъл се появи неочаквано и изневиделица; и цялото ми племе празнува просълзено възвръщането на женствеността ми.  :D
7. Най-гадното беше, че като хипнотизирани две години правихме опити за бебе (без пукната овулация, без пукнат цикъл), щото една друга умна глава ми беше споделила, че имало доста случаи, когато овулацията изведнъж се появявала и ако си късметлия ти да си този случай, то ще имаш бебе по-рано, отколкото цикъл даже. Е, не се оказахме ние тези късметлии и тези две години бяха кошмарни в това отношение.
8. Извод: Не се доверявайте само на една умна глава. Бъдете по-инициативни и неинертни за себе си. Не вярвайте на такива чудеса, че бебета стават и без овулация, защото това може да се окаже по-мъчително, отколкото очакването на самия ви цикъл.

Предполагам, че при всички случаи сте по-осведомени, отколкото бях аз по онова време, по тези въпроси!!! Но да ви предупредя и пожелая късмет! :D
*
Re: цикъл след аборт.......
« Отговор #11 -: Юли 26, 2008, 15:33:59 pm »
на 37-я ден след аборта,започнах да пия дуфастон(доктора ми го предписа)
започна с кафеникаво зацапване само за ден, два
аз също се притеснявах защо е кафяво но доктора ми каза ,че първия цикъл ще е така.
прочетох ,че първият цикъл протичат без ову.
сега следя пак температура,но примен МЦ е по дълъг и ову е по-късно (към 24 до 28 ден)
Re: цикъл след аборт.......
« Отговор #12 -: Юли 28, 2008, 12:26:10 pm »
5Ja
къде прочете че първия цикъл е без ову, ако е така до първата менст. няма вероятност за забременяване, така ли?
аз съм 34 дни след аборт,  преди 2 седмици правихме секс и при секса прокървих съвсем малко.
това ме притеснява
Re: цикъл след аборт.......
« Отговор #13 -: Август 01, 2008, 13:02:29 pm »
И аз не съм чувала, че при първия цикъл няма ову, имам позната която забременя на 20 ден след аборта, ако няма ову, не знам дали е възможно. При мен цикъла дойде на 41 ден, но той по принцип ми е малко нередовен и по-дълъг, но докторите са ми казвали, че това не е проблем и се дължи на поликистозните ми яйчници. Иначе при всеки е различно, но е нормално от 30 дори до 50 да имаш цикъл... Трябва само спокойствие, че аз накрая малко се бях притеснила, но за сега всичко е наред. Само дето се притеснявам че 6 месеца са доста дълъг период, а на някои им дават зелена светлина още след 2-3 месеца. Но ще го преживея, по-добре да изчакам някой месец повече, отколкото пак да си имам проблеми. :wink:
*

    vikity7

Re: цикъл след аборт.......
« Отговор #14 -: Август 10, 2009, 12:08:50 pm »
овулация си има и това е повече от задължително..както и да е,пиша ви за да ви кажа РАДВАЙТЕ СЕ ЧЕ ИДВА,макар и с различен цвят! на мен ми дойде на 30я ден след аборта, бях правила с..с на 25я ден след аборта..сега съм с нередовно течение вече 12 дни!!!!един ден ми е обълно все едно ми е втори ден, а на следващият ден ми е слаб- все едно вече ще ми свършва!!
далече съм от личната си лекарка, а не съм и чувала за подобри случаи като моят-МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ,така е- дайте ми съвет...или поне ми кажете мнението си- нормално ли е според вас това, или евентуално каква би била причината за тази аномалия..?
Re: цикъл след аборт.......
« Отговор #15 -: Август 12, 2009, 14:35:45 pm »
 :hello2: И на мен след аборта МЦ ми се промени около три дни преди да ми дойде имам кафеникаво зацапване!Понякога с болка,друг път пък без болка и тогава чак ми идва,но иначе всичко е наред и е редовен! :balk_103:

*

    big_eyes

  • ***
  • 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
Re: цикъл след аборт.......
« Отговор #16 -: Август 12, 2009, 15:25:43 pm »
при мен, след аборта, цикъла ми стана по-къс - от средно 30 дни, намаля на 26, съответно и овулацията ми се измести с няколко дни. ако някой може да ми обясни  защо е така, ще му бъда благодарна 
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
Re: цикъл след аборт.......
« Отговор #17 -: Август 14, 2009, 13:56:18 pm »
Интересно,че и при мен е така от 30 дена стана 27 и съответно ову. както и преди ми вървеше 5-6 дена,а сега 4-5! Може би е от хормоните незнам като си ходя на лекар казват,че всичко е ок.  :ask:

*
Re: цикъл след аборт.......
« Отговор #18 -: Август 18, 2009, 12:55:27 pm »
Здравейте,
Някой знае ли кога трябва да ти дойде МЦ след много ранен спонтанен аборт /4-5 седмица/ При мен се получи такъв на 17.07 ,след което кървенето продължи 2 седмици.
по принципи датата ми е около 12-ти .. ,но сега вече съвсем се обърках  8O Лекарят каза да изчакаме следващия цикъл и да продължим с опитите. Да но кога ще бъде той не разбрах ..  :oops:
*
Re: цикъл след аборт.......
« Отговор #19 -: Септември 17, 2009, 14:44:25 pm »
Отговарям си сама. Дано помогна и на още някой.
Бях чела ,че трябва да минат 42 дни поне. Оказа се вярно.
Дойде ми на 43-тия ден след аборта.
Продължаваме напред.  8)