0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мили бъдещи мами, споделям личния си и нещастен опит от д-р Салджийска от Стара Загора!Не ходете при нея никога!!!Преди 3 дни направих спонтанен аборт в 7 седмица:(
Когато разбрах, че съм бременна много се зарадвах и се зачудих къде да ходя на преглед - препоръчаха ми я. Отивам за първи преглед бях в 6 седмица - тя ми направи само преглед и каза , че има бременност но е много рано още за каквото и да е повече, даже изследваиня не ми пусна а да не говорим, че по никакъв начин не ми удостовери прегледа - нито ми даде снимка от ехографа нита какъвто и да е друг документ. Само час за след 2 седмици когато да види дали има сърдечна дайност. И така-аз живея с мисълта, че ще ставам мама, че нося едно малко сърчице създадено с много любов....за нещастие настинах леко и започна да ме боли гърлото, после суха и дразнеща кашлица от която не можах да спя - като не мога да пия лекарства - само чай с мед и лимони.Обаждам и се в неделен ден да я питам какво да правя, защото кашлицата се увеличава и ме е страх да не навредя на бебето - дава ми час за вторник. Отивам на преглед , като рано сутрнита вече съм прокървила леко и какво си мислите - отново нищо съществено не ми казва за състоянието ми - само, че има разстояние ???(чудиш се какво разстояние), че е още малко за тези седмици и сигурно съм забременяла по-късно...изписва дуфастон и нош па и на въпроса ми за болничен ми заявява, да си взема от личния лекар, а да не говорм , че не ми казва въобще кога да отида на преглед отново...Както и да е -взех си болничен от личния лекар за  остра вирусна инфекция, и лежах вкъщи 2 дни, но кървенето се засили - тогава вече не издържах и се обадих на друг специалист, който ми каза истината - бебето е спряло да се развива и няма какво да се направи, ако се развие за 3-4 дни значи е ок всичко, но ако не ще се наложи кюртаж....На другия ден сама го изхвърлих докато чаках в приемната на аг...това беше най-големия кошмар за мен...И защо - всичко това можех да си го спестя ако Салджийска беше подходила професионално  - на нея просто не и се занимаваше с такива случай като мен, такива които са с направление и не си плащат допълнително...Какъв специалист е, а да не говорим и що за човек така хладнокръвно да си затвори очите пред очавадния проблем и с лека ръка да ме отпрати да си пия дуфастона и да си кашлям в къщи със зачервено гърло.... За такива като нея би трябвало да има наказание и да ги лишават от практика.....Не ходете момичета при нея....има много  по-добри специалисти от нея..., тя е много злобен и жесток човек...какво толкова не и бях симпатична, че така се подигра с мен...на всичкото отгоре ми каза, че и било писнало от мен все нещо да питам да искам ....представяте ли си ....ако и бях давала по 20 лв на преглед вместо 2.20 както е по каса сигурно другояче щеше да гледа на мен....
*
Съжалявам за това което ти се е случило.
Цитат
ако и бях давала по 20 лв на преглед вместо 2.20 както е по каса
Бременните жени са освободени от тази такса и нея не е трябвало да плащаш.
Съжалявам ,че се е наложило да преживееш нещо такова.
Човек отива на лекар за да му се помогне,за да се консултира,за да се опре на опита на специалиста.Но често попадаме на лекари,които наистина не ни удостяват дори с поглед.
Навярно са уморени,отекчени,изнервени.Всеки работи с хора,всеки има проблеми, на всеки му писва понякога.
Когато се касае за живот обаче за мен нещата стоят по различен начин.
Нямам намерение да критикувам лекарската колегия,сред тях има и прекрасни специалисти.
Само ще ти пожелая ако отново ти се наложи/дано не се налага/ да попаднеш на такъв лекар,с голямо сърце.
Успех!
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
Съжалявам за това което си преживяла  :(
Аз също съм бивша пациентка на Салджийска.Посещавах я заради проблемно забременяване.Бях с направление ,но когато ми изтече направлението най-безцеремонно ми заяви че не е нужно да си взема ново направление и така си платих следващият преглед 20лв.Обаче върха беше когато ми изписа Клостилбегит без да е проверена проходимостта на тръбите  8O Това и беше моето последно посещение при нея.
doli77,съжелявам за всичко,което си преживяла.Аз също съм пациентка на Салджийска,но сигурно ще се откажа и аз от нея.Първото ми посещение при нея беше в ниямед по спешност.С 8 дневно закъснение/не знам в коя седмица съм била/прокървих и доста се стреснах.Позвъних в болницата и ми казаха,че Салджийска в момента е там и се приготвя за секцио,ако искам да и звънна на мобилния и да говоря с нея дали ще ме приеме.Обадих и се и ми каза да отида след 2 часа.Прегледът беше точно за 5 минути с вагинален ехограф.Каза ми че бременност има и бебето е в матката.Кървенето било от незапълнената лигавица.Много често се случвало да има кървене в ранна бременнодт и да не се тревожа.Изписа ми дуфастон и но-шпа.Закичих я с 20 лева и си тръгнах.Разбрахме се да се видим след 2 седмици.След 2 седмици отивам този път в частния и кабинет/до родилното/и ме гледа на двата ехографа/коремния и вагиналния/.Гледа,гледа и ме попита:"Аз какво ти казах миналия път като идва?"Аз бързо изстрелях;"Ами нишо"Тя продължава:"Не ти ли казах,че имаш двурога матка,аз "не".Тя пак продължава да си разсъждава :"или е втори плоден сак и го изхвърляш."Накрая заключи след 5-6 минути взиране :"Имаме отлепяне на плодното сакче и трябва само да лежиш"Направи ми 2 снимки на бебето .След 2 седмици пак да се видим.Отивам след още 2 седмици ,оказа се ,че още трябва да лежа,тъй като има още опасност.Този път е по-малко отлепянето.Каза ми,че с напредването на бременността ще се оправи .И така,пак след 3 седмици,които още не са минали.В четвъртък съм на преглед при нея,ако не реша нещо друго.
Искам да ви попитам момичета.Редно ли беше да ми назначи някакви изследвания,вече съм в 13 седмица или по-късно се правят?Не си знам термина или може би и той се определя по-късно?Мисля да се запиша на ЖК в Ниамед ,нали вече работят със Здравна каса.Аз ли трябва да си избера кой да ми следи бременността в Ниамед?Моля за малко яснота по въпроса,тъй като не съм наясно.По здравна каса полагат ли се наблюдения с ехограф или се налага пак да ходя на частно?
Благодаря ви предварително!
« Последна редакция: Юли 28, 2008, 21:33:56 pm от mmtomova »
doli77 , в твоя случай лекарката е направила каквото е необходимо, другото е божа работа. Нормално е да искаш да обвиниш някого в твоето състояние.

rouzi-anna, Специалисти  по стерилитет работещи със здравната каса няма, пък в Стара загора изобщо такива специалисти няма, мисля че отдавна ти го казахме.

mmtomova, Имаш правожво да ти се следи бременността по каса и да ти се пускат изследвания, при рискова бременност даже са повече, можеш да видиш на сайта на касата какво ти се полага.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]

rouzi-anna, Специалисти  по стерилитет работещи със здравната каса няма, пък в Стара загора изобщо такива специалисти няма, мисля че отдавна ти го казахме.
Знам ,затова отдавна съм се ориентирала към Пловдив :wink:Просто споделях за съответната докторка.
Здравейте, искам да изкажа мнение за д-р Салджийска
Така забременях януари месец.
Така всичко си вървеше добре викаше ме на прегледи казваше, че всичко е наред.
Минахме тестовете за даун и т. Н.
Каза всичко ти е ок.
Така преди една седмица започна да ме боли корема имах леки болки звъннах и да я попитам дали да ходя на преглед, тя каза не това е нормално плодът се разшерява и затова имаш болки.
А аз бях в края на 17 седмица каза ще ти мине. Нито ме извика на преглед нищо.
Никакво внимание не обръща за нищо.
А и плащам по 50лева на преглед.
Така вчера сутриннта към 6 сутриннта отидох до таолетната и си легнах пак но след като легнах и започнах да кървя мнго обилно.
Звъннахме на линейката дойде след 30 минути.
Отидохме в окръжна болница аз през цялото време кървях много обилно. Звъняхме и тя не си видгаше телефона.
Така направих спонтанем аборт. След като тя ме уверяваше че всичко е наред. Свързахме се най после с нея да и кажем и обясним тя най хладнокръвно каза. АЗ НИЩО НЕМОГА ДА НАПРАВЯ И ЗАТВОРИ ТЕЛЕФОНА.
В болницата ми казаха че тези болки не били нормали трябвало е да ме прегледа и да провери защо е така. Докторите казаха ако беше утишла по точно ако беше те извикала да те прегледа да се видят болките защо са нямаше да се стигне до тук. Така че много внимавайте с нея абсолютно не компетента и хладнокръвна. Гледа да вземе само парите на хората. А това че ние загубихме бебе не я интересува. Извинявам се за дългият пост но искам да предпазя другите хора да не правят моя грешка да и се дояерява на нея.