0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Предложение
« -: Юли 06, 2008, 13:05:19 pm »
Току що четох тема за кампанията "Не ме изоставяй". Момичетата там написаха на няколко пъти, че биха пратили смс за подпомагане на двойки за ин витро. Едва ли съм първата която разсъждава за това да се направи кампания за събиране на средства с реклама по ТВ и смс-си. Твърде нереалистично ли е да си мисля, че такова нещо може да стане?
*
Re: Предложение
« Отговор #1 -: Юли 06, 2008, 13:12:41 pm »
Цитат
Твърде нереалистично ли е да си мисля, че такова нещо може да стане?
Не мисля, че е нереалистично-напротив идеята е много хубава-стига да може да се осъществи.
Аз лично бих изпращала SMS-и.
Re: Предложение
« Отговор #2 -: Юли 06, 2008, 19:29:54 pm »
Това е страхотна идея и с радост бих я подкрепила.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Предложение
« Отговор #3 -: Юли 07, 2008, 00:09:06 am »
Личното ми мнение е, че идеята е неприемлива. Първо, да се събират пари за деца и за друго (без значение какво) са две съвсем различни неща. Второ, много сериозният ми опит в набиране на средства за обществени каузи ме убеждава, че да се разчита на масова благотворителност у нас означава непознаване на обществените нагласи. Трето, подобни кампании набират реално смешно малко средства от смс-и, като от набраните средства трябва да се извадят изразходваните за оповестяване, а там където се събират сериозни суми, те идват от големи организации - примерно от мобилния оператор на кампанията. Четвърто, облагането с данък на смс-а противоречи на чувството ми за справедливост. И накрая, колко от примерно 7-те хиляди посетители на сайта не се съгласяват дори формално да изразят подкрепа, камо ли да искаме нещо по-сериозно.

Помня, че няколко пъти ни е предлагана подобна кампания и сме отказвали. Разбира се, ако сдружението реши обратното и организира такава инициатива, ще я подкрепя изцяло и безрезервно.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу