0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Цикъл след ин витро
« -: Юни 25, 2008, 10:48:51 am »
Момичета не знам къде точно да запитам и затова отварям нова тема. М.май правих ин-витро, М след него беше на 02.06. Моята док искаше да ме прегледа след това и ходих на прегледи на 11.06., 18.06. и на 24.06. На първите два ми каза, че въобще не вижда никакви фоликули, вчера /23 ден от МЦ/ лигавицата беше 5,6мм. Тя не можа да ми каже, дали това е нормално след стимулация за ин-витро, защото нямала опит с такива пациентки. Моля ви ако някой може да каже дали е нормално организма да реагира така и ако е така след колко цикъла ще се възстанови нормалната работа на яйчниците
Re: Цикъл след ин витро
« Отговор #1 -: Юни 25, 2008, 11:13:13 am »
Може би ще е добре да опишеш цялата схема на стимулация, която са ти приложили - с какви лекарства, по колко дни и къде ***** правиш ин витро, че докторката да няма опит с "такива???" пациентки?
Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд
*
Re: Цикъл след ин витро
« Отговор #2 -: Юни 25, 2008, 12:10:37 pm »
Доколкото аз съм запозната, след инвитро всичко е малко объркано, но яйчниците би трябвало да работят. Освен, ако точно този месец нямаш овулация и затова такава да е картинката при теб. При мен почти нямаше нищо различно след инвитрото, но пък аз не съм ходила на прегледи след това. Говоря само като усещания, както и това, че цикъла си ми беше съвсем нормален.
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

Re: Цикъл след ин витро
« Отговор #3 -: Юни 25, 2008, 12:13:14 pm »
Моля ви ако някой може да каже дали е нормално организма да реагира така и ако е така след колко цикъла ще се възстанови нормалната работа на яйчниците
Трябва да минат 2-3 цикъла за да се нормализира всичко. Всеки организъм е различен и реагира по свой си начин, при някой може още на следващия цикъл всичко да ок , а на други им трябва повече време . А при теб доколкото разбирам все още не е минал дори един нормален цикъл след неуспеха. Така че спокойно , изчакай си цикъла и другия месец отиди пак да те види док.
Re: Цикъл след ин витро
« Отговор #4 -: Юни 25, 2008, 13:27:11 pm »
Може би ще е добре да опишеш цялата схема на стимулация, която са ти приложили - с какви лекарства, по колко дни и къде ***** правиш ин витро, че докторката да няма опит с "такива???" пациентки?
Бях по къс протокол - от 3 ден на МЦ започнах по 250 ед.Пурегон и 150 ед.Меногон на ден в продължение на 8 дни, след това 2 дни само на 250 ед.Пурегон, общо 10 дни. Във Варна бях /ако има някакво значение/, а док за която пиша, не е от клиниката, а моята си гинеколожка, затова няма опит със стимулирани за инвитро пациентки
*
Re: Цикъл след ин витро
« Отговор #5 -: Юни 25, 2008, 19:17:52 pm »
Снеже, на мен ми се обърка цикълът след ИКСИ-то. След като спрях лекарствата ми дойде след 4 дена. Но следващият никакъв го нямаше. Според доктора не съм имала ову (лигавицата ми също беше много тънка) и го предизвикахме с хапчета. Но на другия месец си влезе в релси. Както са казали момичетата, 2-3 месеца трябват, за да се възстанови организмът. Не се притеснявай!  :bighug: