0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Киста в левия тестис.
« -: Юни 20, 2008, 14:25:38 pm »
Здравейте!
Преди три години Кацаров откри на мъжа ми киста, но каза, че не пречи, и е препоръчително да не се пипа.И през това време мъжа ми пи витамини, антиоксиданти, биха му прегнил.
Но диагнозата си олигоастенотератозооспермия и непрекъснато варират резултатите, но все не са хубави, а сега и SDI е с 57% , морфология 1%.

Не знам, да опитаме ли да оперираме киста и да видим какви ще са резултатите.Има ли подобрение при някои от вас и след колко време.
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
Re: Киста в левия тестис.
« Отговор #1 -: Юни 20, 2008, 16:25:26 pm »
Здравей Силванченце,
писала си ми на лични но няма значение ще ти отговоря тук,ние операция не сме правили,кистата се увеличи за една година но Кацаров не препоръча да се маха,можела да се оперира но по-скоро за да спре мъжа ми да се притеснява щото все нещо му опъва пари и т.н.Иначе мнението му беше,че можем да очакваме най-много 30% подобрение след около 6 месеца.Започнахме АRT процедури и до момента не сме решили какво да правим с кистата,имай предвид ,че ние и двамата сме на 39г,за мен 6 месеца възстановителен период са много чакане.Ако сте по-млади аз лично мисля ,че си струва да се направи опреция не е чак толкова сложна.Мъжа ми е с морфо 6.5 по крюгер и резултатите ми страшно варират един път олигоастено.... 2-ра степен и друг път нормоспермя,SDI- 21%
И аз като тебе бях решила че разковничето е в премахването на кистата но след 2 спермограми с заключение нормоспермия наистина се уверих в това че проблема не е в кистата както ни каза Кацаров.