0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Аглутинати що е то?
« -: Юни 10, 2008, 15:14:49 pm »
Моля Ви при множество аглутинати в спермограмата какво трябва да направя?Имам вече 8 бр.спермограми и при всичките АГЛУТИНАТИ+.Накрая коментара е /Може да стане забременяване по естествен път/Добре но вече 15 години не ставааааааааааа.Откачам къде ли не ходих Икси правихме инсе правихме какво друго да направя не знам?Никъде нищо нищо не пише.Всички доктори казват може да стане-а как може като в същото време има Аглутинати Много и при това.Незнам вече на кого да вярвам последно си записах час при д-р Стаменов гр.София но за 2009год.март.И там ако ми кажат че може вече ще откача напълно.Това не е живот.Моля Ви поне тук с опит ако има някой да пише?Антиспермални антитела имам да.Но според докторите и теова не пречи кой знай толкова-хайде отиди и разбири за какво става въпрос.Дайте съвет МОЛЯ ВИ.Благодаря предварително.
Re: Аглутинати що е то?
« Отговор #1 -: Юни 11, 2008, 00:30:29 am »
 Щом имаш аглутинати е редно да направиш имунологични изследвания.Аглутинатите са индиректен показател за наличието на антиспермални антитела, каквито всъщност имаш. Ако няма други проблеми в спермограмата съм чела , че се преодоляват с инсеминация.Какви изследвания сте правили? (лат. Agglutinatio, англ. Agglutination) – слепване на клетки от еднакъв тип или микроорганизми
 
« Последна редакция: Юни 11, 2008, 00:40:26 am от fatalwoman »
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Аглутинати що е то?
« Отговор #2 -: Юни 20, 2008, 15:25:22 pm »
Антиспермалните антитела пречат. Ако причината да се появят е отстранима - отстранете я. Ако не - инсеминация е едно от добрите решения на проблема.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Аглутинати що е то?
« Отговор #3 -: Юни 22, 2008, 11:57:13 am »
Мели БЛАГОДАРЯ за отговора.Тези антиспермални антитела ги имам от 20 години.Затова малко ме съмнява да могат да ги отстранят.Явно няма да мога да имам деца.