0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Много съм бясна!
« Отговор #40 -: Февруари 05, 2006, 17:57:07 pm »
Цитат на: Anonymous
Момичета, а някоя знае ли към кой лекар трябва да се обърнем за даване на направление за васерман, хепатит С, хепатит В и спин, за да ги минем чрез касата и тях? Не е личната, не е гинеколог, може би е дерматовенеролог, какво мислите?


от тия, май само хепатит В можеше да го пусне специалист по касата (гинеколог също може).
хепатит С, спин и васерман не се полагат по каса - само за бременни може.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Много съм бясна!
« Отговор #41 -: Февруари 15, 2006, 11:46:14 am »
Цитат на: ultra
Зайо, много съжалявам, че си попаднала на некоректна лекарка. И аз вчера се борих с хормоните. Реших, че след като 5 пъти съм давала по 100 лева за тях, веднъж може и касата да ти ги даде.
Първо минах през личната. Тя ми знае проблема и почна да разправя да съм ходела във Варна, че била чула, че в тамошната болница ставали много бебета :D  После ми разправя, че най-добре на кални бани да отида, после се шашна, че ставам на 30 тая година, присети се, че и дъщеря й ставала на толкова и ми показа десетина снимки на внучката си :lol:  
Даде направление за гинеколог, отивам на горния етаж - нито лекарката, нито сестрата можеха правилно да прочетат имената на хормоните, нито знаеха, че се поемат от касата. Аз се поразлютих и взех да им цитирам наредби, извадиха една мазна папка и от нея един лист с разпечатани изследвания, поемани от касата. Шрифтът сигурно беше 4 или 5 и понеже не могат да го разчетат, си мислят че моите хормони ги няма :D  Показах им ги, но след това почна разпитването - що ми трябвали. Почвам аз с всичките си диагнози - поликистоза, луф синдром - гледам не зацепват. Казвам: имах киста 7/8 см. Лекарката ми вика - Лъжеш ме :lol: Трябва да е била в милиметри, не в сантиметри 8O Видях, че така няма да стане, сложих си трагичната физиономия и им казвам - ми аз такова, от две години не мога да забременея. Като се разнежиха медицинските ни светила и веднага почнаха да попълват. Казва ми докторката - до 6 хормона имам право да ти пусна (то и на бланката толкова място има точно). Сега ме е яд, че само 5 си поисках, трябваше да изкрънкам и едно TSH наново, видях му кода после, ама реших, че предпочитам да ми е чиста съвестта и не го дописах саморъчно.
Та, зайо, пиши й името на тая, ако не успееш да направиш нещо друго, поне дружно да я порицаем в интернет пространството...



Къде мога да видя конкретните наредби, според които ми се полагат изследване на хормони по здравна каса и колко пъти в годината - мен ме лекува ендокриноложка, която последния път ми измомоти, че 2-3 хормона се поемали от касата, но само 1 годишно. Искам да проверя дали ме праща за зелен хайвер :x и ако е така следващия път отивам да и лепна наредбите на челото!!! Иначе да уточня че докторката разбира се работи със касата, аз се водя при нея, здравно осигурена съм (не че много ме топли това..)
А и още нещо - знаете ли по колко прегледа на година имаме право по здравна каса с диагноза ПКЯ примерно - само 2 ли?
Благодаря на всички предварително!!!
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Много съм бясна!
« Отговор #42 -: Февруари 15, 2006, 12:18:42 pm »
Кодове на изследвания
http://www.nhif.bg/bg/testskods.phtml
Приложения към Национален рамков договор 2006
http://www.nhif.bg/bg/nrd2006.phtml


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    tedi91

  • ***
  • 275
  • Аз обичам моя съпруг!
Много съм бясна!
« Отговор #43 -: Февруари 15, 2006, 15:01:49 pm »
Аман вече от НЕКАДЬРНИЦИ! :twisted:
Моята лична е супер,каквото може и зависи от нея го прави.
Аз сьм болнични от 18.11.2005г.
Оперираха ме-лапаромиомектомия.
Жeната ми дава напр.за ЛКК-за продьлжаване на болничните.
С този талон гинеколозите от нашата поликлиника трябва да ми пуснат изследвания ако се налага.Да ама не!!!!!
Вчера изкарах един работен ден в поликлиниката,за да ми заявят накрая,че ако искам да ми се направи микробиология трябва да си платя 15лв. :balk_150:
Направо побеснях :balk_198:
Нестига,че ми скьсаха нервите докато издадат болничния,а сега и това.
Ще направя микробиологията на друго място.
Нямам избор.


Много съм бясна!
« Отговор #44 -: Февруари 24, 2006, 15:51:59 pm »
Здравейте момичета, ето че и аз подхващам темата. Вчера при гинкото разглеждахме резултатите от дотук направените изследвания и установи че дотук всичко е наред. Реши че трябва да ми пусне и пълният пакет хормони и се обади в лабораторията за да попита какъв им е капацитета за март месец. Отсрещния отговор беше че здравната каса им е отпуснала само 13 лв за хормони  8O  при което и той и аз останахме втрещени. Та той дори само един хормон струва много повече. Постигнаха компромисно решение сега да пусне два хормона , а след това помалко и останалите  :dontknow: наистина останах без думи.
Междудругото кажете ми какво направление да искам от личния за изследване на пролактин и прогестерон?

Всеки край е едно ново начало!
Човек е толкова голям, колкотo са големи мечтите му!
Много съм бясна!
« Отговор #45 -: Февруари 24, 2006, 16:40:47 pm »
Цитат на: alomita

Междудругото кажете ми какво направление да искам от личния за изследване на пролактин и прогестерон?

За гинеколог или ендокринолог.

Да, проблема с касата е навсякъде. Или специалиста няма лимит, или лабораторията няма лимит... Тъпа работа  :cry:
*
Много съм бясна!
« Отговор #46 -: Февруари 25, 2006, 02:10:46 am »
Незнам вече какво става но съм бясна направих си изследвания в Бодимед Пловдив половите хормони + тсх ,тат,мат 84лв и хората ми обясниха че ако им занеса направление ще ми върнат парите без тат и мат.Взех аз направление от личната за ендокринолог и отивам ,но ендокриноложката ми казва само 2 можело да ми даде повече не -добре но защо ми взе 10лв накрая незнам  и каква е равносметката.Дадох 84лв и ще ми върнат 24 но нали ендокриноложката ми взе 10 за направлението та значи за тая ти ми гимнастика по кабинети е за да си върна 14 лв.Каква е тая работа незнам иначе плащаме осигуривки и взимаме направления и пак си плащаме за посещенията.
Много съм бясна!
« Отговор #47 -: Февруари 25, 2006, 10:09:05 am »
Нали си била с направление при ендокриноложката, защо да й даваш 10 лв неразбрах?!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Много съм бясна!
« Отговор #48 -: Февруари 25, 2006, 10:16:23 am »
За да и ПРОДАДЕ талон за изследване!
*
Много съм бясна!
« Отговор #49 -: Февруари 25, 2006, 23:57:42 pm »
Aз също не разбрах момичета .Попитах я какво и дължа и това е.Тя все ове не ми е дала направлението каза че сега нямала да отида във вторник да ми даде за 2 хормона и тогава ако ми поиска 10лв то си губи ефекта от направлението.Мисля че само трябва да мина да си го взема и дориняма да я питам дължа ли и нещо.Ама тея набедени лекари за какви се мислят бе?
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Много съм бясна!
« Отговор #50 -: Февруари 27, 2006, 10:31:37 am »
А ти защо ги даде? Не си ли знаеш правата като здравноосигурена? На вратата на кабинета трябва да си видяла размера на потребителската такса, тя е 1% от минималната работна заплата за страната. Ако нямаш прекъсване на здравноосигурителните права, не дължиш нищо повече от 1,60 на преглед.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Много съм бясна!
« Отговор #51 -: Февруари 27, 2006, 22:11:49 pm »
Ами аз уж съм много устата ама май където трябва не мога да се оправям .Попитах лекарката колко й дължа и тя каза 10лв.стана ми тъпо ама ги дадох.Цялата държава сме с такава робска психика ,защо като раждат жените и им искат пари всички дават и после си казват еее карай то е за хубаво, за хубаво е, но е неправомерно.