0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

PESA, TESE в център Репродуктивно здраве
« -: Януари 30, 2006, 17:17:22 pm »
Здравейте всички,
чета ви отдавна, дойде ми ред и да пиша. Ние, аз и мъжът ми, вървим към ИКСИ, което е единственият евентуално възможен начин за нас. Зрели сперматозоиди в еакулата нямаме, нито един. Аз пия вече противозачатъчните, а в четвъртък ще правят PESA, ако се наложи TESE на мъжа ми. Идеята е да намерят сперматозоиди и да ги замразят за последващото ИКСИ, или пък, ако не намерят - да му мислим нататък. Когато попитах колко ще струва манипулацията в четвъртък, докторът не знаеше цените, тъй че погледнахме заедно ценорозписа във фоайето -  PESA 490 лв., TESE 590 лв. Док каза, че когато се правят и двете се плаща само по-скъпото, ама не беше сигурен. Обърнах се към момичето зад компютъра, то от своя страна намери друго момиче, което пък попита Икономическия директор. Той каза, че се плащат и двете. Правил ли е някой тези процедури Репродуктивно здраве и знае ли как точно стоят нещата?
Извинете за дългия първи пост.
Желая успех на всички!
PESA, TESE в център Репродуктивно здраве
« Отговор #1 -: Януари 31, 2006, 11:04:03 am »
Дано се включи някой, който може да ти отговори.
Аз нямам представа, но искам да ви пожелая успех!!! :D
Благодаря ти, Бени!







PESA, TESE в център Репродуктивно здраве
« Отговор #2 -: Януари 31, 2006, 12:07:59 pm »
Не съм сигурна,но предполагам че всяка процедура се заплаща.Не може да няма някой който да ти отговори.Попитай лекаря,който ще го прави.Успех и от мен.
PESA, TESE в център Репродуктивно здраве
« Отговор #3 -: Януари 31, 2006, 13:49:32 pm »
Сега се сещам, че като правихме разширена спермограма + изследване за антиспермални антитела, ни приспаднаха двойно калкулираната цена за обработка на материала като за обикновена сп-ма - 15 лева.
Така че дано и при вас приспаднат тази част от процедурата, която се дублира.
Благодаря ти, Бени!







PESA, TESE в център Репродуктивно здраве
« Отговор #4 -: Януари 31, 2006, 14:02:11 pm »
Благодаря, Фреш, и аз се надявам да е така, защото ще го приемат веднъж, веднъж ще заема място, веднъж ще се събира екип, а и много от консумативите ще се ползват само веднъж...
А най-много се надявам като направят PESA да намерят достатъчно сперматозоиди и да не му правят TESA.
Благодаря ви, момичета!
PESA, TESE в център Репродуктивно здраве
« Отговор #5 -: Февруари 02, 2006, 09:57:28 am »
Бамбини, при нас случаят е доста сходен, с тази разлика, че имаме чат пат единични бройки в еякулата след центрофуга. Аз стартирах стимулациите вече, като предварително от пролетта до края на миналото лято замразявахме материал.
До колкото аз съм наясно, двете процедури не се дублират като начин на изпълнение, така че е вероятно да се наложи да платите за двете. Разбира се не съм сто процента сигурна де, може да греша. А правихте ли някакви генетични изследвания, за да разберете на какво се дължи това?
PESA, TESE в център Репродуктивно здраве
« Отговор #6 -: Февруари 02, 2006, 16:56:33 pm »
Днес ни отложиха за събота и още съм в очакване.
Правихме генетични изседвания - наред сме. Аз имам един мисед и после съпругът ми получи възпаление на тестисите от проста настинка - една възможна причина, стана 100 кила - втора възможна причина, пуши по 30 цигари на ден - трета. Иначе и хормоните са в норма, което дава надежда, че ще намерят материал.
Стискам палци на всички.
*

    oganche

  • ****
  • 957
  • Малката ми мацинка
PESA, TESE в център Репродуктивно здраве
« Отговор #7 -: Февруари 03, 2006, 19:43:06 pm »
Съжалявам, Бамбина, че не мога да ти помогна с инфо по въпроса, но ви желая много късмет и успех!