Пускам тема , защото оттук -оттам посъбрах малко инфо , но не ми е ясно много за какво става въпрос.
През януари 2008 направих миссед в 9 г.с.Преди кюретажа ми взеха кръв за имунологични и генетични изследвания.Оказа се че имам повишени антифосфолипидни и NK-клетки 18,04 %. Хормоните на щитовидната са:
TSH 1,25 /0,34-2,5/
TAT 57,10/-/ N<75
MAT 17,90/-/ N<40
Февруари не зная имало ли е ову , март - няма ову , април - Регулон ,а от последния цикъл - май месец , док. ми изписа " стимулация" с клостилбегит 1/2 и бромокриптин 1/2. След една фоликулометрия и тестове за ову се оказа , че днес е ову.Надявам се да стане чудо , но друго ме притеснява. Останах с впечатлението , че бромокриптина тр. да го пия до ову. Но чета тук - там , че бромокриптина не трябва да се спира при ранна бременност, защото нивата на пролактина рязко се покачвали след спирането и може да предизвикат спонтанен аборт.Това означава , че тр. да го пия и след ову, нали?!
След кюретажа не са ми изследвали хормоните и аз не зная дали една от причините за аборта е била високия пролактин.Предполагам , че док. ми го е изписал за повишаване нивата на естрогените и прогестерона, но само гадая...
До тук добре, но от около седмица усещам , че ми е трудно да преглъщам и имам сърцебиене на моменти , дори и когато съм спокойно състояние.Не се бях замисляла за тези симптоми , докато не говорихме с едно момиче от форума за тях. Имам задух.Като бременна се е случвало и въздух да не мога да си поема , но това го отдавам на повишените тромбоцитно - левкоцитни агрегати и другите резултати , т.е. повишена съсирваемост на кръвта.
Какво мислите за цялата ситуация?