0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пускам тема , защото оттук -оттам посъбрах малко инфо , но не ми е ясно много за какво става въпрос.
  През януари 2008 направих миссед в 9 г.с.Преди кюретажа ми взеха кръв за имунологични и генетични изследвания.Оказа се че имам повишени антифосфолипидни и NK-клетки 18,04 %. Хормоните на щитовидната са:
    TSH    1,25        /0,34-2,5/
    TAT    57,10/-/    N<75
    MAT    17,90/-/    N<40

Февруари не зная имало ли е ову , март - няма ову , април - Регулон ,а от последния цикъл - май месец , док. ми изписа " стимулация" с клостилбегит 1/2 и бромокриптин 1/2. След една фоликулометрия и тестове за ову се оказа , че днес е ову.Надявам се да стане чудо , но друго ме притеснява. Останах с впечатлението , че бромокриптина тр. да го пия до ову. Но чета тук - там , че бромокриптина не трябва да се спира при ранна бременност, защото нивата на пролактина рязко се покачвали след спирането и може да предизвикат спонтанен аборт.Това означава , че тр. да го пия и след ову, нали?!
 След кюретажа не са ми изследвали хормоните и аз не зная дали една от причините за аборта е била високия пролактин.Предполагам , че док. ми го е изписал за повишаване нивата на естрогените и прогестерона, но само гадая...
 До тук добре, но от около седмица усещам , че ми е трудно да преглъщам и имам сърцебиене на моменти , дори и когато съм спокойно състояние.Не се бях замисляла за тези симптоми , докато не говорихме с едно момиче от форума за тях. Имам задух.Като бременна се е случвало и въздух да не мога да си поема , но това го отдавам на повишените тромбоцитно - левкоцитни агрегати и другите резултати , т.е. повишена съсирваемост на кръвта.
 Какво мислите за цялата ситуация?
« Последна редакция: Май 18, 2008, 13:41:27 pm от fatalwoman »
Re: Бромокриптин при опити за забременяване
« Отговор #1 -: Май 18, 2008, 14:09:55 pm »
Не съм наясно защо ти е изписан Бромокриптина, но ако е във връзка с опасния за повишен пролактин/въпреки, че аз бих изследвала пролактин преди да започна приема на Бромокриптин/не го спирай, но пък и с док се посъветвай. Наистина нивата на пролактина се покачват рязко след рязко спиране на бромокриптин/спира се с намаляващи дози/. Макар и лекарство, той може да се приема по време на бременост. Аз приемам бромокриптин от 4 години и го вземах и по време на бременост, дори трябваше да го приемам до към 20 седмица.
Освен това като се започне прием е хубаво да се направи контролно изследване за коригиране на дозата. При започване също е хубаво да се започне с покачващи дози. Бромокриптина понижава кръвното налягане, така че сърцебиенето може да е свързано с това, може дори да колапс да се стигне, затова е хубаво да се приема вечер. Много хора не могат да се приспособят и да свикнат с Бромокриптина, затова го заменяс с Парлодел или Достинекс.
« Отговор #2 -: Май 18, 2008, 15:33:21 pm »
Преди два дена кръвното ми беше  85/60!  Аз по принцип съм с ниско кръвно налягане. Ще започна да си го меря по - редовно.
*
« Отговор #3 -: Май 18, 2008, 15:45:20 pm »
Не спирай Бромокриптина, но трябва да се следи постоянно пролактина. А за спирането по време на бременност, лекаря ще ти каже. Аз го спрях на 33 ден от М., когато забременях. Всичко е индивидуално.
« Отговор #4 -: Май 18, 2008, 15:46:43 pm »
 Мими , а в каква доза го пиеше?
*
« Отговор #5 -: Май 18, 2008, 15:53:25 pm »
На мен постоянно ми коригираха дозите, но мисля че накрая бях на 1/2 Парлодел. Стигала съм до 1 и 1/2 на ден (месеца преди да забременея).
« Отговор #6 -: Май 19, 2008, 17:49:43 pm »
Съжалявам за бебчето :(,но от моя скромен опит мисля че повисокия пролактин не е причината,поскоро АФС и НК клетките,поне на мен Конова така ми каза,моите бяха 29% и те пречат на имплантацията.Защо са ти изписали бромокриптин,ако пролактина ти е добре.Аз пиех парлодел първо 2*1,и след това 1докато се стабилизира,1/2,и след лапараскопията го спрях,сега е в норма.Но когато пиех бромокриптин също ми беше гадно,виеше ми се свят и д.р такива. :balk_103:желая ти го от сърце и следващия път да се роди живо и здраво бебече
« Отговор #7 -: Май 25, 2008, 10:51:23 am »
 Благодаря , Диси! Док. каза да спра бромокриптина след О и продължавам на дуфастон. Явно наистина е бил изписан за намаляване на пролактина за сметка на увеличаването на прогестерона.
« Отговор #8 -: Юни 03, 2008, 22:04:56 pm »
здравейте,момичета аз сьм нова.Аз сьщо пия Бромокриптин,вече 3месеца,но нищо не се получава.Не сьм ходила на лекар,за да видим дали се е появила ову,защото нямам.Пролактина ми беше висок,сега незнам колко е.На някоя сбьднала ли се е мечтата след приемането на това лекарство.
*
« Отговор #9 -: Юни 04, 2008, 11:11:34 am »
Доника, дано не чакаш много да се случи най-хубавото нещо при теб. Но отиди на лекар да пуснеш контролно изследване. Пролактина трябва да се наблюдава, за да се коригира дозата ако се наложи. А за това дали някой е успял, виж ми лентичката  :wink: Късмет!
« Отговор #10 -: Юни 04, 2008, 19:58:02 pm »
Имах бременост при прием на бромокриптив, но тя бе постигната чрез ин витро. Но има и момичета забременели спонтанно.
Не се отчайвай
« Отговор #11 -: Юни 13, 2008, 11:22:58 am »
Благодаря ти за отговора,Мими.Правих си тестове за ову и май имам,но вече 3 месеца пия Бромокриптин пьк резултат няма.Незнам защо не се получава,нещо не е наред.Що се отнася до сбьдването на голямата мечта,чакам я от 7години.Но вече сьм решила няма да си губя времето ,записах си час при Владимиров.Иначе не сьм си правила изследване след приемането на лекарствата,крайно време е,нали.По принцип сьм без ову.През цялото време ме тьпчеха сКлостилбегит,едно забременяване ,но с аборт иот тогава нищо.После ми откриха високия пролактин,но не много висок имай се получи ову.Ако си минала по този пьт,дай ми сьвет.
*
« Отговор #12 -: Юни 13, 2008, 11:33:43 am »
Доника, нещо подобно беше при мен. Парлодела го пих година и чак тогава забременях, а овулация засичах от февруари. Така че не се притеснявай толкова, само следи пролактина как се движи. А цветна снимка правила ли си, след като са те тъпчили с Клостил? Ако не си, добре е да направиш.
Само да ти кажа и нещо за успокоение  :) Нашите бебета станаха в месеца, когато бях решила да почивам от мерене и следене на всичко и само се наслаждавахме на любовта си. Може да звучи тривиално, но ако проблема е само високия пролактин, явно спокойствие му е майката.
« Отговор #13 -: Юни 14, 2008, 09:03:58 am »
Когато стойностите на пролактина не са много високи често се променят. Поне при мен е така. Хубаво е да си правиш изследване на всеки месец в началото, за да се уточни дозата. В началото вземах по 1 табл. дневно Бромокриптин, но бълзо отивах в долната граница, което пак не е добре. Сега съм на половинка и пок понякога стойностите са ниски, но реша ли да го намаля още изведнъж скача.
*
« Отговор #14 -: Юни 14, 2008, 15:46:02 pm »
И аз съм като Теди.С бромокриптин-добре ,без-пролактина скача.Всеки месец правя изследване и стойността е различна,но в норма!
« Отговор #15 -: Юни 17, 2008, 15:47:56 pm »
Здравейте,момичета.В понеделник ще ходя да си изследвам пролактина.Ходих и при ендокринолог,той май повече разбира нещата.Ще видим какви ще са изследванията,ако са пониски ще намалим дозата.Много се радвам,че има с кого да споделя,защотоне елесно да се бориш 7г.На 14 този месец в Стара Загора,аз живея там имаше ден на репродуктивното здраве.С мьжа ми отидохме и лично си срещнахме с Владимиров.По принцип имахме записан час при него на 27 октомври,но той като чу колко години сме нямали деца и каза да отидем в началото на септември,Супер,нали,сьжалявам,че толкова време сме си губели времето тука,но вече смерешили,ако не стане до септемврище ходим вСофия.Владимиров сьщо каза да направя цветна снимкаи ще направя.Боли ли много?Надявам се един ден и при нас да се получат нещата.Права си,че трябва да се успокоя,най накрая.
« Отговор #16 -: Юни 20, 2008, 16:46:20 pm »
Доника, аз забременях само след няколко месеца приемане на бромокриптин спонтанно. Ако проблема е в пролактина няма проблеми да не настъпи бременност.
« Отговор #17 -: Юни 21, 2008, 11:00:06 am »
Дано и при нас се получат нещата.Ще ми се да си направя някои допьлнителни изследвания,но незнам от кьде да почна.Вече 4месеца пия Бромокриптина и няма резултат,дали пьк нещо друго не е наред,незнам вече.Ако някоя може да ме посаветва ще е добре.Благодаря ви момичета,за подкрепата,все пак някоя от вас е минала по този пьт и е успяла.
« Отговор #18 -: Юни 21, 2008, 12:26:29 pm »

Ами  най-добре е да обсъдиш нещата с твоя гинеколог.Аз започнах от това че цикъла не ми беше редовен. Заедно с пролактина пуснах и женските хормони ,от което се видя че всичко е пълна каша.И за мой късмет се обърнах към ендокринолог , който намери вярното за мен лечение.Мисля че нашите гинеколози все още не са чак толкови добри за да се справят с лечението на хормоните.Повечето от тях назначават лечение и впоследствие се оказва загуба на време за пациента. Казвам го не от личен опит , но няколко мои приятелки така загубиха близо година преди да стигнат до ендокринолог, който поправи нещата.
« Отговор #19 -: Юни 26, 2008, 18:21:02 pm »
 :balk_64:Здравейте момичета.Вчера ходих да си взема резултатите от изследването-пролактина е супер,но ендокринолога ми,незнам защо не каза да намалим дозата вьпреки,че резултатите са много добри.Другата седмица ще ходя на фоликулметрия,да видим там как ще са нещата.А другия месец сме решили да ходим в Пловдив при д-р Даскалов.Дано там да открият причината.Да знаете друга причина за липса на ОВУ.