0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мили дами,
пиша Ви с молба да ми кажете по какви показатели да си пусна имунологични изследвания на мен и на съпруга ми. В нашия случай се касае за неизяснен стерилитет поне за сега. Направени са ми изследвания на полови хормони, щитовидната жлеза, фоликоломерия , тест за проходимост на тръбите. От страна на съпруга-спермограма. Всичко е нормално без отклонения. Досега бременности съм нямала. Казаха ми че следваща стъпка са имунологични и генетични изследвания и на двамата. Доктора ни каза да изчакаме до есента, но аз искам да разуча за цени за да сме подготвени все пак. Знам че в клиниката на д-р Владимиров ги правят. Някой има ли там да си ги е правил.Чета и за д-р Конова в Плевен, а ми казаха и за НЦЗПБ че били много по евтини.
Ще Ви бъда много благодарна да ми отговорите по какви показатели да се  пуснат изледванията? Знам , че е добре самия лекуващ лекар да  ги каже, но просто събирам информация.
Re: какви имунологични и генетични изследвания?
« Отговор #1 -: Май 16, 2008, 16:50:44 pm »
 В Плевен биха ви предложили цял панел изследвания. Предполагам , че ще е добре да пуснете  антифосфолипидни антитела  и NK - клетки.
 Разширена спермограма ли сте правили? SDI тест мъжа ти има ли?
 Аз съм за Плевен.
Re: какви имунологични и генетични изследвания?
« Отговор #2 -: Май 17, 2008, 11:12:36 am »
Да спермограмата беше пълна, даже с микробиология. Какво е това SDI?
Re: какви имунологични и генетични изследвания?
« Отговор #3 -: Май 18, 2008, 10:29:56 am »
SDI (Sperm DNA Integriti Test) е тест за ДНК фрагментацията на сперматозоидите. Този тест определя оплодителната способност на сперматозоидите.
 Висок оплодителен потенциал < 15%
 Добър оплодителен потенциал 15% -30%
 Нисък оплодителен отенциал > 30%
 NK - клетките имат отношение към имплантирането.
*
Re: какви имунологични и генетични изследвания?
« Отговор #4 -: Май 26, 2008, 12:25:28 pm »
Здравейте,момичета!Някой може ли да ми каже каква е цената на хромозомния анализ?А какво точно се изследва за тромбофилия,съответно и каква му е цената на това изследване?Благодаря предварително!

Re: какви имунологични и генетични изследвания?
« Отговор #5 -: Май 26, 2008, 18:55:32 pm »
В Плевен правих хромозомен анализ. Цените са по 80 лв на човек. Задължително се прави предварителна консултация с генетик, която е 30лв. Ощо ни излезе 190лв. За тромбофилия правих изследвания отново в Плевен в центъра на доц. Конова. Прави се панел от 5 показатела и ако не се лъжа платих за тях 85лв.
*
Re: какви имунологични и генетични изследвания?
« Отговор #6 -: Май 27, 2008, 16:35:38 pm »
Благодаря ти ,Теди,трябва да си направя сметката за паричките,когато тръгна за Плевен.