0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

здравейте
преди 1-2 седмици ми откриха бактерии в еякулата .Бактерията е ENTEROCOCCUS FAECALIS и е в доста голямо количество
Доктора при който ходих ми изписа съответно антибиотик и аз тази седмица започвам да го пия.(антибиотика е Ципробай 250)
Бях провел обаче разговор относно тези бактерии и разбрах че няма толкова лесно да бъдат изтребани ,има хора при които продължава месеци а дори и повече лечението с тези бактерии.Курса за лечение с антибиотик при мен продължава 10 дена
но искам да съм сигурен че ще бъдат избити тези бактерии.
Така че надявам се някой да сподели по какъв начин могат да със сигурност да се избият тези гадинки
Случайно разбрах че натуралното пчелноо млечице помага много за бактериите,но не знам как трябва да се употребвава( не успях да намеря информация в нета).Ако трябва ще опитам и с хомеопатия
Ако някой има опит с този проблем нека да сподели моля

имам много неприятно парене и зачервяване а искам това да изчезне колкото се може по скоро(апък аз имам тези оплаквания от години,чак сега ще започна да лекувам това оплакване и се притеснявам дали ще успея да се излекувам )
« Последна редакция: Май 15, 2008, 22:33:09 pm от mini »
Re: Бактерии в еякулата (притеснен съм много )
« Отговор #1 -: Май 15, 2008, 23:50:07 pm »
Не се притеснявай, след като си започнал лечение, значи ще ги излекуваш. Важното е да използваш презерватив след това няколко месеца, незвисимо дали имаш постоянна партньорка или не. Хората лекуват възпаленията и инфекциите си по 10 месеца и повече, защото през това време контактите им не са излоирани, а процеса на действие на лекарствата е индивидуален при всеки и това, че жена ти например се лекува също, със същото лекарство съвсем не означавал, че инфекцията ще отшуми едновременно при двамата. И точно в такъв момент, ако не се използва презерватив цялото лечение отива на кино и се започват едни вайкания, колко е упорита някоя бактерия, или гъбички, само че те не са толкова упорити, когато не им позволим.
Доколкото виждам, твоите са чревни бактерии, това доказва, че аналният секс не е от най-хигиеничните и ще трябва да откажеш и него, но като цяло не са от най-упоритите и ще ги излекуваш, стига да си постоянен.
Re: Бактерии в еякулата (притеснен съм много )
« Отговор #2 -: Май 16, 2008, 09:30:00 am »
Лечението на базата на антибиограма ли е изписано?
Ако е хронично , а така изглежда щом имаш оплаквания от години , ще се лекуваш по- дълго. След курса от антибиотика , който ти е изписан , изчакай 2-3 седмици и направи контролно изследване.
Съветвам те да направиш посявка на уретрален и простатен секрет , за да се локализира инфекцията.
Успех!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Бактерии в еякулата (притеснен съм много )
« Отговор #3 -: Май 16, 2008, 10:03:06 am »
действително, понякога са много упорити за изтребване тия бактерии. много е важно антибиотикът да е предписан на база направена антибиограма за чувствителност на бактериите към различни видове антибиотици. друго важно е да се спази пълния курс на лечение, да не се прекъсва преждевременно. аз съм чела дори за по-дълги курсове на лечение от 10 дни.
общо укрепване на имунитета и прием на много течности. хомеопатия не вярвам да изтреби ентерокока.
1 седмица след края на лечението се прави нова, контролна посявка - след щателен хигиенен тоалет, за да няма замърсяване на пробата.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Бактерии в еякулата (притеснен съм много )
« Отговор #4 -: Май 16, 2008, 10:13:18 am »
всичко си е направено пореда
ходих до Кандиларов ,направиха ми антибиограма всичко.Кацаров ми изписа антибиотика и така....
Само че като писах по форуми и ми казаха че тез бактерии са много упорити и ще е трудно.Аз искам да съм сигурен че ще съм ги убил защото пак трябва да се ходи до софия ,пак да давам материал че чакане че пак при кацаров....ужас
кажете някой алтернативен начин за убиване на тез гадинки.Разбрах че натуралното пчелно млечице помага ама не знам по какъв начин се приема .....
Re: Бактерии в еякулата (притеснен съм много )
« Отговор #5 -: Май 16, 2008, 10:29:26 am »
Аз искам да съм сигурен че ще съм ги убил защото пак трябва да се ходи до софия ,пак да давам материал че чакане че пак при кацаров....ужас
кажете някой алтернативен начин за убиване на тез гадинки.Разбрах че натуралното пчелно млечице помага ама не знам по какъв начин се приема .....
Това е начина , човече ! Поне аз не знам бактериална инфекция да се лекува с нещо друго , освен антибиотик , откакто е измислен пеницилина!
Джам ти е казала , включи си и общоукрепващи препарати , но те не лекуват , а подпомагат.
А , няма как да си сигурен дали си ги изтребил , без контролна посявка.
« Последна редакция: Май 16, 2008, 10:43:28 am от Efirche »
Re: Бактерии в еякулата (притеснен съм много )
« Отговор #6 -: Май 16, 2008, 10:33:29 am »
OMFG
Иначе аз още не съм започнал курса с антибиотика,защото ми изкараха мин седмица сливиците и още не мога да се храня нормално.Имаш ли представа колко време трябва да мине като започна да се храня нормално ,за да започнА и курса с Антибиотиците????
Re: Бактерии в еякулата (притеснен съм много )
« Отговор #7 -: Юли 14, 2010, 15:25:01 pm »
Пич, точно като теб и аз години наред не обръщах внимание на това леко парене и понякога дискомфорт, докато преди година и половина това не се задълбочи и не започнах активно да се лекувам от тези гадини.
Не слушай тези шматки, които ти казват, че с един антибиотичен курс на лечение от 10 дни ще се оправиш - пълни глупости - това не е вагинална инфекция, а простатит. И тук нещата вече са много прее*ани - след 23 антибиотични курса, всякакви билки, какво ли не съм опитвал, но веднъж щом са влезли в простатата не можеш да ги изкараш от там. Пак повтарям това не е вагинална инфекция, която да излекуваш като тези шматки, които дори нямали "симптоми моля ти се - не ги боляло, ама нали е бактерия дай да я лекуваме". Сменил съм сумати уролози, докато не попаднах на наистина голям специалист, с който пробвахме какво ли не. В крайна сметка НИКОЙ ПО СВЕТА НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛЕКУВА ХРОНИЧЕН ПРОСТАТИТ. Парадоксално нали - в 21 век има заболяване, от което не се умира, но и няма адекватно лечение. Ако сега не си съгласен с мен, с времето и средствата, които ще хвърлиш на вятъра ще се убедиш в правотата на думите ми.
Направи си изследвания за хемороиди - може от там по кръвен път чревните бактерии да преминават в простатата ти, прави антибиограми и вземай антибиотици, но не се превръщай в подвижна аптека, най-добрия и нов антибиотик е TAVANIK - да ти го бият венозно в болнични условия, тези: Zinat, Панцеф, азитрокс, аугментин, нитроксолин мип, сумамед, Ofloxin, Amikacin, Ceftriaxon,
Вибрамицин, уназин, метронидазол не ми помогноха.
Успех!

Re: Бактерии в еякулата (притеснен съм много )
« Отговор #8 -: Юли 18, 2010, 19:31:39 pm »
кой е този голям специалист? Пиши ми на лично...
Re: Бактерии в еякулата (притеснен съм много )
« Отговор #9 -: Август 08, 2011, 12:01:48 pm »
Съвсем несъм съгласен с последното становище че ентерококите немогат да бъдат излекувани. На 27 години съм и аз също бях жертва на хроничен простатит който лекувам вече 8 месеца и едва днес успях да преборя. Имах същата бактерия 10^5 според изследванията от еякулата. Искам да кажа как се спасих от тази бактерия и да помогна на всички които се борят. Първо искам да уточня че и аз както другите съм изпил с кофи антибиотици без резултат. Не вярвам в народната медицина, но ето как се излекувах:

Четох в един британски форум че броколито много помага но когато се пие като чай. Естествено не повярвах и реших че това са глупости. След 7 месеца ходене по лекари и пиене на антибиотици реших да комбинирам заедно с поредният антибиотик (Ципрофлоксацин), отварата от броколи и пчелно млечице. Пих антибиотика през 12 часа по 1 таблета от 500мг в продължение на 1 месец по лекарско предписание разбира се. Отварата приготвях по следният начин:

В 1л вода се изсипва едно пакетче броколи от 450г. Оставя се да заври и след като ври 5 мин се оставя да истине напално. Прецежда се и се пие сутрин 500мл и вечер 500мл на гладно и задължително 20мин преди ядене. Никакъв алкохол и кафе и лютиво 1 месец!Това е много важно! Вкусът поне за мен беше отвратителен и първият път като го пиинах щях да "върна поръчката". Но след това стана по поносимо може би свикнах... Пих отварата в продължение на 1 месец заедно с антибиотика и пчелното млечице сутрин и вечер. Незнам от кое от трите се оправих, но лекарите при последното ми посещение ми казаха че ако и този път не се оправя няма какво повече да направят за мен  :( . Ако някои иска повече инфо да пише ще му разкажа всичко. Безкрайно щастлив съм, че вече съм напълно здрав и плануваме с половинката да си имаме бебенце скоро.
Re: Бактерии в еякулата (притеснен съм много )
« Отговор #10 -: Ноември 16, 2011, 19:08:31 pm »
Zdraveite!
Na priatelia mi mu otkriha gore posochenoto zaboliavane, do kolkoto razbrah ia si se izlekuval,ia ne. Venozno mu davaha antibiotici, za sajalenie ne sam zapoznata kakvi... Toi obache  mi kaza,che doktorat e nastoial az sashto da si napravia izsledvania, che az sashto go imam tova neshto... makar che sme ot 5 godini zaedno oshte izpolzvame prezervativi. Ta...znaete li dali tova e variant i az da sam zarazena??
Mersi mnogo
Re: Бактерии в еякулата (притеснен съм много )
« Отговор #11 -: Ноември 16, 2011, 21:13:19 pm »
izviniavaite,che ne pisha na kirilica, no poradi prichini na pcto mi ne moje da bude instalirana takava
Re: Бактерии в еякулата (притеснен съм много )
« Отговор #12 -: Август 16, 2012, 17:53:31 pm »
Добре,и в крайна сметка може ли да се излекува човек от  тея баткерий.Аз от 2 години съм така и скоро почнах да се лекува.В смисъл че уролозите при,който бях преди това все ме лекуваха с нещо друго.