0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте, имам вродена тромбофилия 20210GA и намалена ензимна активност от 35% и антифосфолипиден синдром.С 4 спонтанни аборта в 5-6 месец като последния път бях на клексан от 9-та гестационна седмица но без успех.Моля ако има някой с този проблем и е успял или се лекува да ми пише!
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: ТРОМБОФИЛИЯ хетерозиготен носител на 20210GA
« Отговор #1 -: Май 08, 2008, 10:52:20 am »
мисля че е трябвало да почнеш по-рано клексана. когато се знае за проблем като твоя обикновено хепарина го назначават или още от пункцията или най-късно от трансфера, а при спонтанна бременност кажи-речи веднага след + резултата.
аспирин също се назначава обикновено.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Re: ТРОМБОФИЛИЯ хетерозиготен носител на 20210GA
« Отговор #2 -: Май 08, 2008, 14:25:08 pm »
 В този случай е необходима имуномодулираща терапия още при планирането на бременността. В 9 г.с. е късно.NK-клетките изследвали ли сте ?Колко са и с каква активност също има значение. Много често  генните мутации , асоциирани с тромбофилия ,вървят " пакет" с антифосфолипидни и /или NK-клетки .
 Намалената ензимна активност от 35% по MTHFR ли е? Къде си прави това изследване?
Терапията ти най - вероятно ще включва вливания интралипид /имуновенин интакт , а клексана ще бъде от много по -рано ( трансфер или положит. тест).
Аз съм с повишени антифосфолипидни , NK-клетки и мутантен алел по MTHFR. Направих миссед в 9 г.с. От този месец подновяваме опитите и вчера направих вливане на интралипид.
 Обърни се към доц. Конова. Тя е прекрасен специалист в тази област. Сигурна съм , че ще ти помогне. Успех!