0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
IVF-ICSI в Ванкувър-Канада
« -: Май 06, 2008, 05:58:06 am »
Здравейте момичета,

Прочетох всичко, което се е изписало тук за процедурите в Канада, но тъй като тук всяко провинция си има понякога ралични правила и процедури, искам да попитам дали някой е запознат с лечението на стерилитет в Ванкувър?
Ние пристигнахме сравнително скоро тук-в началото на тази година и сега започвам да се оглеждам и ослушвам :-) за подящата клиника и специалисти. Не искам да си губя времето с ходене по гинеколози и разни други специалисти, искам да отида директно в специализирана клиника и да ме поемат от самото начало. И двамата с съпруга ми сме на 30 год.-опитваме повече от 3 години, през които имам една неуспешна бременност, едно ИКСИ- неуспешно, две инсеминации, като по принцип имаме преобладаващ мъжки фактори и някой ''усложняващи'' женски проблеми.
Ще съм благодарна на всяка информация. За момента съм се ориентирала към клиника ''Genesis''в Ванкувър. Основният ми въпрос е дали и тук както в Монреал и Торонто, всички изследвания и прегледи се покриват с здравната карта с изключение на самата процедура и медикаментите?

Благодаря предварително на всички, които ще се включат и извинете за дългия постинг :-).
URL<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb3f.lilypie.com/70sep2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Third Birthday tickers" /></a>URL
Re: IVF-ICSI в Ванкувър-Канада
« Отговор #1 -: Юни 20, 2008, 07:56:17 am »
Здравей,zita! Не знам дали тук можеш да разчиташ на желаната помощ, дано, но клиника Дженесис е най-доброто в града! Мисля че процедурите не се поемат от касата, понеже не са "животоспасяващи", но по принцип някои от изследванията можеш да направиш при личния лекар. Тук IUI се прави без ехографска фоликулометрия, за другите не съм запозната. Четох много отрицателни отзиви за другата клиника по стерилитет в Бърнаби. Но тази във Ванкувър се води "елитна". Нямам база за сравнение с България, съдя само по постовете на момичетата тук, но ми се струва, че европейските традиции са мноооого далечно понятие тук. Сподели с какви впечатления си!
*
Re: IVF-ICSI в Ванкувър-Канада
« Отговор #2 -: Септември 24, 2008, 04:47:38 am »
Здравейте,
Ето че дойде и моят ред да споделя впечатленията си от моето първо ICSI в Ванкувър. За съжаление и този опит завърши неуспешно, но съм много доволна от клиниката и лекарите, които извършиха процедурата.

Ще започна от самото начало и се надявам по този начин да бъда полезна на някоя посестрима по съдба. След като избрахме клиниката, в която решихме да правим процедурата- Genesis Fertility Center, помолихме личния лекар да изпрати реферал/направление до тях. След около 2-3 седмици ми се обадиха да уговорим час за среща с д-р Марго Флюкер. 3-4 дни след това ни изпратиха списък с всички изследвания, които искат да представим на тази първа среща. Изследванията бяха стандартните като преди процедура: кръвни, хормонални, цветна снимка, ТАТ, МАТ, спермограма в тяхната лаборатория и др. Всички изследвания с изключение на спермограмата се покриват от местната ''здравна каса''. Всичко бе много добре организирано и обяснено. И така на 20.08. беше така дългоочакваната от мен среща с д-р Флюкер. След като прегледа историята ни и изследванията, които бяхме представили нейното заключение беше това, което и очаквахме- лоша морфология 5% + ниска концентрация 10 млн. и най-доброто според нея е ИКСИ.
Речено сторено, имахме голям късмет да се вредим за т.нар. ориентация след 2 дни на 22.08 и на същия ден ми беше назначен видеозон за проброяване на фоликулите (не знам как точно се казва на български, но това е предварително ориентиране колко фоликула могат да се очакват). И така на 22.08. след прегледа и ориентация ми предложиха да започнем с стимулацията на следващия ден. Лекарката се съгласи с препоръката на моят БГ д-р Александров този път стимулацията да е по къс протокол. И така на 23.08 си бих първата инжекция. След 4-5 дни ми беше и първият видеозон и Е2 кръвен тест. Викахаме на видеозон/ кръвен тес през ден до деня, в който поставих прегнила. След 36 часа ми беше назанчена пункцията. За разлика от БГ, тук пункцията я правят без упойка, поставят те на системи 2 часа преди процедурата и след това слагат някакви болкоуспокояващи. По време на процедурата, съпругът ми беше до мен, държеше ръката ми и наблюдавахме всичко на видеозона. Беше си доста болезнено, но се преживява.
Резулатата беше повече ос страхотен. Аз съм само с 1 яйчник и ми извадиха 11 яйца. Всеки ден след пункцията ни се обаждаха по телефона, за да ни казват как се развиват ембрионите. От 11 яйцеклетки- 8 бяха узрели, но за съжаление от тях се развиха само 3 ембриона. Тук ги степенуват на A,B,C,D- с разни плюсове и минуси. Та от моите 3 ембриончета; 1 беше добро  Б+, а другите 2 бяха горе долу Б-. Н трети ден ми върнаха и трите: 2 разделени на 8 клетки, а другия на 9. Коментара на доктора по време на трансфера беше, че са очаквали много по-добри резулатати, но че спермата е била доста кофти и е било трудно да се намерят хубави сперматозоиди.

И така на 20.09 ми дойде цикъла с пълна сила и кръвният тест назначен на 19.09 беше отрицателен.

Сега имаме среща с д-р Флюкер да обсъди процедурата и опциите от тук нататък на 15.10.

Искам само да кажа, че подходих с доста резерви към здравеопазването на Канада като цяло и определено има защо- на първия коремен видеозон по направление от личен лекар в обикновенна лаборатория ми ''видяха'' и втория яйчник, нищо че е доказано че нямам такъв :-(. Но по отношение на специализираните клиники по стерилитет или поне в тази, в която бях аз всичко мина прекрасно. Без висене с часове пред кабинетите, въпреки многото пациенти. Много професионално и топло отношение и от страна на лекарите и от страна на акушерките и целият персонал. Вярно е че си плащаш, но и в БГ си плащахме, но състоянието на клиниката беше повече от плачевно. За щастие и в БГ и тук попаднахме на страхотни специалисти, което е най-важното в случая.

Извинявам се ако съм била прекалено обяснителна, но аз бих се зарадвала ако можех да прочета това преди да започне всичко, особено като си новодошъл в страната.

Успех на всички!
URL<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb3f.lilypie.com/70sep2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Third Birthday tickers" /></a>URL
Re: IVF-ICSI в Ванкувър-Канада
« Отговор #3 -: Септември 26, 2008, 22:05:17 pm »
Mиличка zita, много съжалявам  :(
Благодаря, че сподели с нас. Ние сме в Mонреал и също ни предстои ICSI на естествен цикъл с лека стимулация. Аз съм с намален яйчников резерв. За нас това ще е първи опит FIV - ICSI след една неуспешна инсеминация.
Искрено ви желая успех, каквото и решение да вземете със съпруга ти и вашият лекар!
Re: IVF-ICSI в Ванкувър-Канада
« Отговор #4 -: Март 28, 2009, 22:12:08 pm »
Здравейте съфорумци!!Искам да Ви запитам имате ли представа за ин-витро клиниките в Торонто и ако може съвет към коя клиника да се насочим там.Благодаря ви предварително..
*
Re: IVF-ICSI в Ванкувър-Канада
« Отговор #5 -: Март 29, 2009, 12:55:43 pm »
rustan, аз бих препоръчала тези:

http://www.hannamfertility.com/
http://www.itstime.ca/
http://www.createivf.com/
http://www.astrafertility.com/
http://www.markhamfertility.com/

знам, че Dr. Michael Virro от последния линк е много добър, но за него се чака много.
иначе според мен всичките са добри.
успех!