0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Спиране на нощното хранене - как?
« Отговор #60 -: Август 13, 2008, 19:38:59 pm »
Мисля, че е до дете, Василена, що се отнася до  нуждата от нощно хранене. Моята щерка от един месец заспива нахранена към 10-11 и се буди към 5, дори към 6. Аз по собствена инициатива понякога я храня в 12, ако не е яла добре през деня, което се случва често, но тя в този случай цока насън и не изяжда много. А ако не я храня в полунощ, няма да се събуди и пак ще се разсумти за ядене чак на разсъмване. На два месеца и половина е, но почти няма нощ, в която да не е имала плътно 6-часов сън. Храни се по 6 пъти на ден, не яде  в количествата, които пише по книгите за нейната възраст и все пак си качва средно по 150-200 гр на седмица

Ще видим как ще продължат нещата - засега са ни спестени доста безсънни нощи.
« Последна редакция: Август 13, 2008, 19:48:26 pm от coookie »
Re: Спиране на нощното хранене - как?
« Отговор #61 -: Януари 03, 2009, 14:31:46 pm »
моята габи сама се отказа на 3 седмици от ношното хранене сами ще си покажат
Re: Спиране на нощното хранене - как?
« Отговор #62 -: Януари 03, 2009, 21:26:14 pm »
Ех... на 3 седмици - ситната се отказа от нощното хранене на две седмици... докато не стана на малко преди 5 месеца - следваха 2 месеца с по две ставания, после пак се отказа... докато не стана на 8 месеца - от тогава до преди седмица - по две - три ставания правеше. И нищо няма значение - нито колко е яла през деня, нито какво е изяла преди да заспи - по някога почти нищо не ядеше преди сън, пък изкарваше до сутринта, по някога ядеше преди сън огромни количества и ставаше по 2 пъти на нощ... така че бебетата имат всякакви периоди, но всичко минава един ден  :)
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
Re: Спиране на нощното хранене - как?
« Отговор #63 -: Януари 09, 2009, 22:42:10 pm »
Момичета,
не съм сигурна дали това е точната тема, но ето проблема при нас.
Михаела все още се буди по два пъти през нощта.
Проблемът е в това, че тя вечер заспива само на гърда.
Категорично не иска АМ вечер. А през деня си го пие.
Е, да де, ама тя кърмата ми първо, че е малко и второ, че навярно не е много хранителна. На практика, Миша не успява да се засити, но си заспива на гърдата, сучейки, продължава да суче още малко, спейки. И към 1 - 2 часа през нощта се буди. Кърмя я и после към 5 още веднъж се буди. И пак така.
Пробвах две вечери подред да и дам АМ вместо гърда, е - настана рев. Днес заспа гладна, дори докато опитвам да и поставя биберона на шишето, започва рев, дърпа се, с което ясно ми показва, че не го ще!
А интересно, че през деня си пие АМ.

До сега не съм се отделяла от нея за повече от два часа и то в много редки случаи. Просто съм много привързана към нея и някак ми е много свидно детето. Изпитвам нещо като ревност, ако тя е с някоя от бабите си. Затова навсякъде си я вземам с мен.

Да, обаче вече взе "да ме стяга шапката" и започвам да си мечтая за един уикенд с мъжа ми и с компанията, но без детето. (Явно и ревността ще трябва да преборя вече. :wink:) За целта реших плавно "да въведа" бабите. Утре вечер мислим да излизаме, а свеки да остане тук, след като приспя Миша.
А като се събуди към 1ч., аз трябва вече да съм тук, за да дам цица.

наскоро дори купих бисквити на Хип с идеята да и разтварям във вечерното мляко. Да, но няма как да стане, при положение, че тя предпочете да заспи гладна, но не и да пие от шише. и така изливам приготвеното мляко, щото детето си има предпочитания.

Странно, че през лятото пък имаше един период, в който отказа гърдата, но само през деня. тогава се цедях и давах изцедена кърма. но пак вечер си сучеше.

Сигурно много ви отегчих с това дълго словоизлияние.
Ще съм благодарна на всякакъв споделен опит. :)
« Последна редакция: Януари 09, 2009, 23:21:52 pm от Милена Б »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
Re: Спиране на нощното хранене - как?
« Отговор #64 -: Януари 23, 2009, 14:43:46 pm »
Милена, освен да й въведеш вечеря или пак шише с мляко, но 1-2 часа преди сън. И после за сън даваш цица и така. Но буденето не е задължително да е от глад. Повечето деца си се будят през нощта, а цицата е просто навик, но може и наистина да е гладна. Имам предвид да не си мислиш, че ако се наяде хубаво вечер и махнете сукането за заспиване, задължително ще спре да се буди  :wink:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

Re: Спиране на нощното хранене - как?
« Отговор #65 -: Февруари 03, 2009, 18:33:01 pm »
Василена,
много ти благодаря за отговора. :)
Пробвах това, което си ми предложила. Давах на Мишка 4-5 вечери подред към 19:30 АМ, дори 2 пъти и с по една бисквитка вътре. Изпива си млякото, после около 20:30 - 21ч суче, заспивайки. И резултатът е, че се буди мааалко по-късно, т.е. към 03ч и после към 06ч някъде. :)
Е, явно така ще си е детето. :wink: Ще се буди, а аз ще я кърмя и това е. :)
не ме разбирай погрешно. не ми тежи буденето, нито пък кърменето. :wink:
Просто бях предположила, че мога някоя нощ да я оставя на някоя от бабите и, а ние да излезем. Явно съм наивна, щом си правя планове без да ги съгласувам с нея. :lol:
Това за сега се отлага, не е на дневен (нощен) ред. :)

Василена, още веднъж, благодаря ти за съвета. :)

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    chapla

  • ***
  • 217
  • хубавица-умница
Re: Спиране на нощното хранене - как?
« Отговор #66 -: Февруари 09, 2009, 18:43:33 pm »
Сина ми спря да се буди за нощно хранене, чак когато стана на годинка.
Не прави опити да ги отучваш от нощното хранене. Ще дойде време когато ще си спинкат по цяла нощ.
И аз се надявам да е така. Дъщеря ми е на шест месеца и половина, беше спряла да се буди и да иска да яде, но от месец и нещо пак започна, по веднъж нощем, на АМ е и й правя по 120 мл, но не винаги ги изпива. Но пък се унася с биберона. Не съм сигурна, че е гладна, може би да пробвам с вода, но пък тя не пие много вода, а и  го прави от чашка, та не съм сигурна, че ще имаме успех. Като се правя на заспала и не й давам шишето почва да суче завивката. А, забравих да кажа, че отказа биберона-залъгалка към четвърти-пети месец и когато съм се опитвала да й го дам побеснява от яд, че й ги тикам:)
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
Re: Спиране на нощното хранене - как?
« Отговор #67 -: Февруари 09, 2009, 22:28:03 pm »
Милена и това време ще дойде. Аз вече май още малко и ще мога да я оставям, ама нямам пък баби под ръка. От три вечери не се е събуждала да суче, като от две седмици пропускаше една вечер, две сучеше. Та май сме към естествено отбиване  8).
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!