0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Инвитро

Нов метод инвитро"Матруация"
« -: Април 03, 2008, 15:24:26 pm »
Здравейте,
Някоя от вас правила ли е инвитро по метода, при който ембрионите се раЗват в "матаЧно одеяло"? Четох,Че при тоЗи метод не се стимулира?
Mоля, която от вас има опит да сподели.
АЗ правя втори опит инвитро в една клиника в Германия, ако не се полуЧи, обмислям да пробвам тоЗи метод,който от 2008 се практикужа в Бьлгария.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Нов метод инвитро"Матруация"
« Отговор #1 -: Април 03, 2008, 17:41:22 pm »
Това за което говориш са две различни процедури.
Ин витро Матурация и т.нар. Изкуствена матка.
Матурацията е аспириране на незрели яйцеклетки, отглеждат ги в специални условия и когато са годни за оплождане се продължава като стандартно ин витро, а изкуствената матка е манипулация която се прави предходният месец. Посредством маточни биопсии се добиват клетки от ендометриума в различни етапи от цикъла и се замразяват до момента на оплождане на яйцеклетките, след това се "запознават" /ендометриалните клетки и ембрионите/ и се трансферират в матката.
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
Re: Нов метод инвитро"Матруация"
« Отговор #2 -: Август 11, 2008, 16:47:27 pm »
Информацията за този метод май не е много. Мен ме интересува дали е по-рисков от нормалното инвитро. И изобщо някой, който го е правил да сподели...